Ηχηρό μήνυμα από τον Α/ΓΕΕΘΑ
ΗΆγκυρα επιμένει στην επιθετική τακτική εναντίον της Ελληνισμού, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για αδράνεια και εφησυχασμό.

Εξάλλου για άλλη μία φορά, οι ΕΔ έδειξαν την επιχειρησιακή τους δυνατότητα και στην άσκηση ”ΜΕΔΟΥΣΑ”.

Η Τουρκία είναι πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη.
Στο ελληνικό «Πεντάγωνο» το γνωρίζουν καλά αυτό και θέλουν να προλάβουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Άγκυρας και να την τελειώσουν εν τη γενέσει της.

Δεν είναι προφανώς καθόλου τυχαία η σύσκεψη που συγκάλεσε την περασμένη Δευτέρα (30.12) ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και έλαβαν μέρος εκτός από τους Αρχηγούς των Κλάδων, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, οι Αρχηγοί – Διοικητές Μειζόνων Διοικήσεων, οι Υπαρχηγοί και οι Επιτελάρχες των Γενικών Επιτελείων και οι Διευθυντές των Κλάδων του ΓΕΕΘΑ.

Ο σκοπός της σύσκεψης κορυφής, υπό τον Αρχηγό, ήταν οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τόσο με την έξοδο του Oruc Reis και τις… βόλτες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όσο και οι προκλήσεις με πολεμικά πλοία ή μαχητικά.

 

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοπιστία των μέσων κι οπλικών συστημάτων, επισημαίνοντας ότι ανταπεξήλθαν σε σημαντικές καταπονήσεις λόγω χρόνου και περιοχής δράσης. Ωστόσο, τονίστηκε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η άμεση αποκατάσταση τυχόν προβλημάτων κι επαναφοράς σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση όλων των μέσων και οπλικών συστημάτων με ετοιμότητα άμεσης αντίδρασης όταν και όπου απαιτηθεί.

Είναι προφανές πως παρά τις προσπάθειες για εξοπλιστική αναβάθμιση και ενίσχυση των τριών Κλάδων, που τρέχουν με ταχύτατες διαδικασίες, η στρατιωτική ηγεσία θέλει να «θωρακίσει» όσο το δυνατόν καλύτερα τα σύνορα της χώρας και παράλληλα να διατηρήσει τους πάντες σε μέγιστη επαγρύπνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »