To Iσραήλ εδώ και 24ωρα δέχεται επίθεση και μάλιστα για πρώτη φορά, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την αραβο-εβραϊκή συνοικία Lod. Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε, “Αν δεν πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τότε τι είναι. Μιλάμε για ζήτημα ζωής και θανάτου.”

Οι έντονες ταραχές συνεχίστηκαν καθ ‘όλη τη διάρκεια της Τρίτης το βράδυ στη μικτή εβραϊκή-αραβική πόλη Lod και κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον υπουργό Άμυνας Benny Gantz να ανακοινώνει την ανάπτυξη αρκετών μονάδων συνοριακής αστυνομίας.
“Έχουμε χάσει τον έλεγχο της πόλης και των δρόμων”, δήλωσε ο δήμαρχος του Lod Yair Revivo στο Channel 12 News του Ισραήλ. Ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκε από Ισραηλινούς Άραβες κατοίκους κατά τη διάρκεια ταραχών και συγκρούσεων μεταξύ Αράβων και Εβραίων κατοίκων, στην κεντρική ισραηλινή πόλη Λοντ, στις 12 Μαΐου 2021.

 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ισραήλ Κόμπι Σαμπτάι, σχολίασε τη βία που παρατηρήθηκε στο Lod αργά την Τρίτη το βράδυ: ”Δεν έχουμε δει αυτού του είδους την βία από τον Οκτώβριο του 2000”. Από τις συγκρούσεις, κάηκε μάλιστα μία συναγωγή.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανέθεσε στις δυνάμεις ασφαλείας να ανταποκριθούν σκληρά σε όσους διαμαρτύρονται βίαια και απειλούν τη δημόσια ασφάλεια. “Δεν θα το ανεχτούμε, πρέπει να αποκαταστήσουμε την ηρεμία”, δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο Γκάντζ δήλωσε ότι ως υπουργός Άμυνας, θα παρέχει όλα τα απαραίτητα μέσα στις δυνάμεις ασφαλείας για να αποκαταστήσει την ηρεμία. Ο Yair Revivo, προειδοποίησε για θανάτους εάν συνεχιστούν οι βίαιες ταραχές. “Άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν απόψε εάν η κυβέρνηση δεν θέσει το Lod σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.”

Με λίγα λόγια, το Ισραήλ δέχετε πόλεμο και εντός των πόλεών του από τους Άραβες, κάτι που δείχνει περίτερανα πως υπάρχει σχέδιο τόσο από την Χαμάς, όσο και από την Τουρκία.

Tι προηγήθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

Πύραυλοι της Χαμάς χτύπησαν εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και επίσης έναν αγωγό στο Ashdod. To Iσραήλ σήκωσε αμέσως F-16 και F-15, τα οποία βομβάρδισαν την Γάζα.

Εντός των τελευταίων 4 τελευταίων ωρών, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στόχευσε σε πολλές σήραγγες και κτίρια της Hamas, ενώ εδώ και λίγες ώρες, άρματα μάχης Merkava κατευθύνονται προς την Γάζα. Ταυτόχρονα, οι Ισραηλινή Αεροπορία, σκότωσε τους Hasan Kaogi και Wail Issa, οι οποίοι ήταν επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Χαμάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »