Πολεμική ετοιμότητα και συνεχείς ασκήσεις από Τούρκους πεζοναύτες

Πληροφορίες του τουρκικού τύπου αναφέρουν την πολεμική ετοιμότητα και τις συνεχείς ασκήσεις της Ταξιαρχίας πεζοναυτών στην Φώκαια της Σμύρνης εδώ και μέρες, δημιουργώντας εντύπωση μιας πιθανής «ετοιμότητας για δράση».

Λιβύη: Η Άγκυρα ετοιμάζει «δεύτερο στάδιο» – Το «μυστικό» τουρκικό όπλο

Το πιο πιθανό σενάριο αφορά ενδεχομένως μια απόβαση των Τούρκων στην Τρίπολη της Λιβύης, κάτι που εμπίπτει σαφώς μέσα και στις παλαιότερες αλλά και τις τωρινές δηλώσεις περί «ισχυρής τουρκικής απάντησης» στον Χαφτάρ και στα σχέδια του για εξουδετέρωση των τουρκικών στρατευμάτων στη χώρα.  

Ειδικά μετά το σημερινό μπαράζ βομβαρδισμών από αεροσκάφη του LNA στόχων της κυβερνήσεως Σαράι όλα τα ενδεχόμενα είναι σαφώς ανοικτά.

Το τουρκικό άρθρο θυμίζει επίσης ότι η ταξιαρχία αυτή συμμετείχε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αναφέροντας την προκλητικά και ξεδιάντροπα  ως «Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση», αλλά  και  σε πολλές κρίσιμες αποστολές και επιχειρήσεις εσωτερικής ασφάλειας στη Συρία.

Η Ταξιαρχία που ανήκει στο τουρκικό ναυτικό έχει έδρα την Σμύρνη όπου  είναι και η “Φωλιά των Κροκόδειλων”, όπως τους ονομάζουν, οι οποίοι προετοιμάζονται για την προστασία της γεωστρατηγικής θέσης της Τουρκίας και των υπερπόντιων συμφερόντων της.

Ο Τούρκος ανώτατος αξιωματικός arszarslan είπε για την μονάδα αυτή: «Το προσωπικό μας, έχει υπηρετήσει  σε πολλές περιοχές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, στην Κύπρο, ειδικά κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης, μεταξύ του 1993 και του 2001 ως μέρος της επιχείρησης εσωτερικής ασφάλειας, στο Şırnak, στην Μαρμαρίς λόγω της στρατιωτικής ανάπτυξης της Ελλάδας στα Ίμια, στην Αλβανία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η αμφίβια δύναμη εκπαιδεύεται στο “ανώτερο επίπεδο” σε όλα τα σενάρια, καθώς και στην θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για συγκεκριμένες αποστολές. Τα μέλη αυτού του αμφίβιου σώματος ονομάζονται “κροκόδειλοι” λόγω της ικανότητάς τους να κινούνται στο νερό τόσο γρήγορα όσο και στην ξηρά», κατέληξε ο ίδιος.

Επισημαίνουμε πάντως ότι όλες οι στρατιωτικής ασκήσεις των Τούρκων πεζοναυτών περιλαμβάνουν “συγκεκαλυμμένα”, το σενάριο κατάληψης ελληνικού νησιού, το οποίο έχει πλέον αποτυπωθεί καλά στο μυαλό όλων των στελεχών του τουρκικού στρατού εδώ και πολλά χρόνια.

Το μεγάλο εύρος των νησιών μας στο Αιγαίο και η εγγύτητα αυτών με τα τουρκικά στρατόπεδα και αεροδρόμια στα μικρασιατικά παράλια, έχει αποτελέσει ειδικό κεφάλαιο στα σχέδια της Άγκυρας όπως δείχνουν οι κινήσεις της τουρκικής αεροπορίας με υπερπτήσεις αεροσκαφών.

Για αυτό, τον κύριο ρόλο θα διαδραματίσει η σωστή ενημέρωση για τις κινήσεις των Τούρκων και η δράση των εφέδρων μας, οι οποίοι αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» του ελληνικού αμυντικού συστήματος.

Γαλλική Φρεγάτα στα ανοιχτά της Λιβύης-Μεγάλη “μάχη” για τον εναέριο χώρο

Όλο το παιχνίδι παίζεται επίσης και στην ταχεία κίνηση των ειδικών δυνάμεων κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, αποστέλλοντας ταυτόχρονα «μήνυμα» στους Τούρκους κομάντος και στην ηγεσία τους, ότι έχουν τρομερούς αντιπάλους.

Πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο από τα πολλά που υπάρχουν σε περίπτωση πιθανής λέμε ελληνοτουρκικής πολεμικής εμπλοκής στο μέλλον στην περιοχή του Αιγαίου, το οποίο ανταποκρίνεται στα στάνταρ των τουρκικών διακλαδικών ασκήσεων τύπου EFES.

Όποια χώρα κατέχει την τέχνη του αποκαλούμενου αεροναυτικού πολέμου, αυτή θα επιβιώσει στο σύγχρονο πεδίο της μάχης και ειδικά αυτό του Αιγαίου πελάγους.

Η ουσία όμως είναι ότι η δύναμη και η αποτελεσματικότητα των ελληνικών ειδικών δυνάμεων δύναται να μεταβάλει το σύγχρονο πεδίο της μάχης και να εξουδετερώσει ειδικά τους Τούρκους “κροκόδειλους” που κάνουν απλά φασαρία απέναντι από τα νησιά μας όπως φαίνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »