Νέα επιθετική αιχμή στην Ουκρανία από τη Μόσχα

Μονάδες πυροβολικού της μηχανοποιημένης ταξιαρχίας της Λευκορωσίας τέθηκαν σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση αναλαμβάνοντας καθήκοντα μάχης ως μέρος των μέτρων διαλειτουργικότητας εντός του κοινού στρατιωτικού σχηματισμού που έχουν αναπτύξει από κοινού η Ρωσία και η Λευκορωσία, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας.

«Σήμερα, ως μέρος των κοινών μέτρων συνοχής μονάδων για την περιφερειακή ομάδα δυνάμεων Λευκορωσίας-Ρωσίας, μονάδες πυροβολικού της 11ης ανεξάρτητης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας είναι έτοιμες για την εκτέλεση των ανατεθέντων αποστολών», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε ανακοινώσει  στις 10 Οκτωβρίου 2022 ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία είχαν αρχίσει να αναπτύσσουν μια περιφερειακή ομάδα δυνάμεων που αποτελούνταν κυρίως από Λευκορωσικό στρατιωτικό προσωπικό.

Όπως τόνισε ο Λευκορώσος ηγέτης, η απόφαση για την ανάπτυξη της κοινής ομάδας δυνάμεων ελήφθη κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και προκλήθηκε από την κλιμάκωση στα δυτικά σύνορα του ενωσιακού κράτους Λευκορωσίας-Ρωσίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε στις 15 Οκτωβρίου την άφιξη των πρώτων στρατιωτικών τρένων με ρωσικά στρατεύματα στη χώρα.

Όπως είχε διευκρινίσει  το υπουργείο, το ρωσικό στρατιωτικό απόσπασμα στην κοινή περιφερειακή ομάδα δυνάμεων θα ήταν συνολικά περίπου 9.000 άτομα και υπήρχαν σχέδια για ανάπτυξη περίπου 170 αρμάτων μάχης, έως και 200 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και 100 πυροβόλων  και όλμων  από την Ρωσία.

Ο Πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε στις 19 Δεκεμβρίου μετά τις συνομιλίες με τον Λευκορώσο ομόλογό του Λουκασένκο στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας ότι η Μόσχα και το Μινσκ θα συνεχίσουν την πρακτική των κοινών ασκήσεων και άλλων μέτρων μαχητικής εκπαίδευσης, μεταξύ άλλων ως μέρος της κοινής ομάδας δυνάμεων.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανέφερε στις αρχές Ιανουαρίου ότι τα μέτρα συνέχισαν να ενισχύουν την περιφερειακή ομάδα δυνάμεων και τα καθορισμένα στρατεύματα ήταν έτοιμα για την επίτευξη των στόχων της υπεράσπισης του ενωσιακού κράτους Λευκορωσίας-Ρωσίας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »