‘Σφυρίζουν” αδιάφορα ΕΕ & ΗΠΑ
Σε πλήρη ετοιμότητα, από τον Έβρο μέχρι το νοτιότερο σημείο της χώρας, βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, εν αναμονή της μετάβασης του Orus Reis νοτίως του Καστελόριζου.

Στο Αιγαίο βρίσκεται το 85% του πολεμικού ναυτικού, ενώ σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και η πολεμική αεροπορία, όπως και ο στρατός ξηράς, με την Αθήνα να ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, από το γεγονός να παίζει ο Ταγίπ Ερντογάν με τα νεύρα της χώρας μας, έως για ένα θερμό επεισόδιο ή και μια γενικότερη σύγκρουση.

Περίπου 30 μονάδες του τουρκικού στόλου βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια περιοχή που ξεκινά από τη Χίο και καταλήγει στο Καστελόριζο.

Πολεμικό Ναυτικό: Σε επαγρύπνηση από καιρό για τις τουρκικές κινήσεις
Ο κύριος όγκος των δυνάμεων τους παραμένει στο Καστελόριζο και στη Ρόδο.

Ο ελληνικός στόλος από χθες είναι εκεί που πρέπει. Σήμερα η ανάπτυξη του είναι πολύ καλύτερη και όλες οι κινήσεις των Τούρκων παρακολουθούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή. Σε πολύ “επίκαιρη” περιοχή βρίσκονται και δύο ελληνικά υποβρύχια.

Το ORUÇ REİS, που όταν γράφονται αυτές οι γραμμές βρισκόταν στο λιμάνι της Αττάλειας, αναμενόταν να αποπλεύσει σήμερα προς τον προορισμό που έχει χαράξει το τουρκικό καθεστώς, με ερώτημα να είναι πόσα από τα 17 πολεμικά πλοία θα το συνοδεύουν, για την περιοχή που θα πλεύσουν ή δεν θα πλεύσουν τα υπόλοιπα, αν θα κάνουν αντιπερισπασμό τα τουρκικά αλιευτικά που βρίσκονται στο Αιγαίο, αν θα προωθηθούν δυνάμεις νοτίως της Κρήτης κοκ.

Μέσα σε όλα αυτά, κάτι που θα μπορούσε να εξεταστεί είναι και το ενδεχόμενο η Άγκυρα να θέλει να δημιουργήσει κάποιου είδους αντιπερισπασμό στη Μεσόγειο προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για νέες κινήσεις στο λιβυκό μέτωπο.

“Γκριζάρουν” το Αιγαίο οι ΗΠΑ: Όχι σε έρευνες σε αμφισβητούμενα ύδατα
Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να «διορθωθεί» η απαράδεκτη δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία κάνει λόγο για «αμφισβητούμενα ύδατα»! Mέχρι στιγμής πάντως, ΕΕ και Ουάσιγκτον δεν δείχνουν να έχουν διάθεση να ”τραβήξουν” το αυτί των Τούρκων!

Επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν
Ο πρωθυπουργός μπορεί να δηλώνει σίγουρος για “τους συμμάχους μας”, αλλά η πραγματικότητα άλλα δείχνει και καλό είναι να την αντιμετωπίσουμε…

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα Σαμπάχ.

«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας , αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, συζητήθηκαν τα βήματα για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων, ιδίως της οικονομίας και του τουρισμού» γράφει η τουρκική εφημερίδα . Τίποτα άλλο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »