“Χαστούκι” για την τουρκική ΠΑ, η άρνηση παράδοσης των F-35 από τις ΗΠΑ
Για τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, και κατά συνέπεια, ένα συντριπτικό ποσοστό της τουρκικής στρατιωτικής ισχύος, αναφέρεται το ινστιτούτο Jamestown, προμηνύοντας πως οι επόμενες δεκαετίες θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες για την αεροπορική δύναμη της Τουρκίας.

Συνοπτικά, η έκθεση του αμερικανικού Think Tank με έδρα την Ουάσινγκτον, εξηγεί πως το κενό που δημιουργείται στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία για τα επόμενα αρκετά χρόνια, θα είναι καθοριστικό και όλα ξεκινούν από την οριστική πλέον εκδίωξη της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο.

Μετά την “βόμβα” από το το ινστιτούτο Jamestown, ένα άρθρο σε τουρκικό μέσο, δείχνει πως παρά τα όσα θέλουν να προβάλουν οι Τούρκοι, ήταν καίριο πλήγμα η άρνηση των F-35 από την Ουάσινγκτον.

Τα οκτώ αεροσκάφη F-35 που έπρεπε να παραδοθούν στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία παραδόθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με σκανδαλώδη απόφαση, γράφει ο αρθρογράφος Μπουλέντ Εραντάς στην τουρκική Takvim, όπως αναφέρει το echedoros-a.gr και συνεχίζει:

Τα F-35 δημιουργήθηκαν για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία από την Lockheed Martin αλλά δεν μπορούσαν να έρθουν στην Τουρκία λόγω του εμπάργκο για την προμήθεια των S-400 και με το πρόσχημα αυτό μεταφέρθηκαν στο απόθεμα της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.

“Ο Πρόεδρός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ένα μήνυμα στη διοίκηση των ΗΠΑ:

«Πάντα πληρώναμε μεγάλες τιμές για να διατηρήσουμε την ύπαρξή μας σε αυτά τα εδάφη στα οποία ζούμε εδώ και χίλια χρόνια.

Μερικές φορές εξωτερικές επιθέσεις και παγίδες, και μερικές φορές εσωτερικές προδοσίες έκαναν το έθνος μας θύμα των περιστάσεων. Δεν θα χαμηλώσουμε τις προσδοκίες μας. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει η χώρα μας στους στόχους της το 2023 και να αφήσουμε τον ενθουσιασμό των προδοτών για τον εαυτό τους».

Παράπονα για Αμερικάνους και Άγγλους
Δεν έχουν διαφορά μεταξύ τους Αμερικάνοι και Άγγλοι. Πριν από χρόνια, η Αγγλία μας αρνήθηκε δύο πολεμικά πλοία, παρόλο που τα πληρώσαμε. Το ίδιο έγινε και με τα θωρηκτά «Sultan Osman» και «Reşadiye», τα οποία πληρώσαμε πριν από εκατό χρόνια.

Τα «Sultan Osman» και «Reşadiye» κατασχέθηκαν, είχαν παραγγελθεί στην Αγγλία το 1911 και θα μας παραδίδονταν το 1914.

Το άγιο έθνος μας ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αγοράσει αυτά τα πλοία. Ο λαός στερήθηκε το φαγητό και το ποτό, δώρισαν χρήματα και τα κοσμήματά τους στο ναυτικό και τα έξοδα των πλοίων πληρώθηκαν στην Αγγλία μέχρι την τελευταία δεκάρα.

Όταν ήρθε η ώρα παράδοσής τους ο Ραούφ Μπέη πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να παραλάβει τα πλοία με περίπου χίλιους Τούρκους ναυτικούς. Περίμεναν την παράδοση στις 2 Αυγούστου του 1914, οι ναυτικοί μας εκπαιδεύονταν στα θωρηκτά. Τότε μας εκβίασαν, αποφάσισαν να τα δημεύσουν. Δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε τα χρήματα ούτε τον χρυσό που πληρώσαμε. Τα δύο αυτά πλοία που φτιάχτηκαν για τον τουρκικό στόλο κατέληξαν στο ναυτικό τους.

Πρώτα οι Βρετανοί και μετά οι Αμερικανοί σφετερίστηκαν τα πλοία που πληρώσαμε και τα μαχητικά αεροσκάφη.

Πρέπει για άλλη μια φορά να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι για τον πρόεδρό μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η τουρκική κρατική αναδιοργάνωση, ώστε να μπορεί με κάθε προσπάθεια να δημιουργήσει εθνική, εγχώρια πολεμική βιομηχανία, όπως στο υψηλό σημείο που έχουμε φθάσει σήμερα. Σε αυτό είμαστε ευγνώμονες στον πρόεδρο Ερντογάν.

Δεν αποτελεί πρόβλημα που αν και πληρώσαμε δεν έδωσαν οι ΗΠΑ τα αεροσκάφη F-35. Ο πρόεδρός μας είναι αποφασισμένος. Το τουρκικό έθνος είναι αποφασισμένο. Αντί των F-35, τα εθνικά μας μαχητικά αεροσκάφη θα είναι έτοιμα σε 5 χρόνια. Από τη μια πλευρά θα ενισχυθούν τα F-16 και από την άλλη θα έχουμε το νέο μαχητικό αεροσκάφος μας. Έτσι η ζωή των F-16 παρατείνεται.

Ήδη, από τη Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου δομικής βελτίωσης, κυκλοφόρησε το πρώτο F-16 Blok-30, το οποίο παραδόθηκε στην πολεμική αεροπορία.

Εάν δεν είχε ξεκινήσει το έργο MİLTEM πριν από χρόνια, σήμερα θα ήμασταν φυλακισμένοι στο Κόλπο της Αττάλειας, ενώ τα ισραηλινά- ελληνικά- αιγυπτιακά- γαλλικά πλοία θα κυριαρχούσαν στην Ανατολική Μεσόγειο και θα ήμασταν καταναγκασμένοι στα ενεργειακά τους αποθέματα.

Εάν δεν είχαμε ξεκινήσει το Project του εθνικού μαχητικού αεροσκάφος το μπράτσο της πολεμικής δύναμης θα έσπαγε στο μέλλον.

Ζήτω η πλήρως ανεξάρτητη και ισχυρή Τουρκία.”

Σύμφωνα με όσα δείχνουν αναλύσεις και στοιχεία, η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας, φαίνεται να υστερεί σε αρκετά σημεία, έναντι της δικής μας ΠΑ. Η μεγαλύτερη απόδειξη της υπεροχής μας είναι τα γεγονότα στο Αιγαίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »