Μπίζνες τα φιλαράκια Ερντογάν και Μπορίσοφ με θύματα Κούρδους-Συρίους
Βούλγαρος δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι μέσω διπλωματικών πτήσεων από τη Βουλγαρία προς την Τουρκία, μετακινήθηκαν τόνοι πυρομαχικών και όπλων προς τους Τζιχαντιστές τρομοκράτες στη Συρία, με το θέμα αυτό να ξεκινά από το 2015 και να συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Το σκάνδαλο στην γειτονική Βουλγαρία με την εμπλοκή μεταφοράς πυρομαχικών μέσω ντων διπλωματικών πτήσεων προς την Συρία προκαλεί οργή και την Ρωσία, αλλά και στην δύση για τα παιχνίδια των Τούρκων στην περιοχή αυτή.

Η εισαγγελία της Σόφιας είχε ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα μετά την ανακάλυψη δεκάδων κιβωτίων πυρομαχικών βουλγαρικής προελεύσεως στο Χαλέπι, τα οποία παράγονταν από το εργοστάσιο στη Βουλγαρία, αλλά αυτή έμεινε στην μέση.

Σύμφωνα με την βουλγαρική εφημερίδα “Trud”, ο λόγος για την έρευνα του εισαγγελέα αφορούσε υλικό που είχε αποστείλει ο Βούλγαρος ανταποκριτής της εφημερίδας Diehl Gaytandzhievoy από την Συρία.

Ο Βούλγαρος δημοσιογράφος είχε στείλει φωτογραφίες με τα δεκάδες κιβώτια πυρομαχικών, που παράγονται στη Βουλγαρία προκαλώντας σάλο στην χώρα εμπλέκοντας μέχρι και τον πρωθυπουργό Μ.Μπόρισωφ.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν Τρία χρόνια βουλγαρικής κατασκευής πύραυλοι των 122mm του συστήματος “Grad” , που αποτελεί το πιο θανατηφόρο όπλο των τζιχαντιστών, ανακαλύφθηκαν από Ρώσους κομάντος στην Συρία.

Στο θέμα είχε παρενέβη και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Η ίδια είχε δηλώσει τότε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα προς τη βουλγαρική πλευρά.

Ουσιαστικά όμως , οι Βούλγαροι εισαγγελείς “έθαψαν” το θέμα με τις άδειες εξαγωγής βουλγαρικής εταιρείας πυρομαχικών στην Τουρκία και από εκεί στην Συρία και δεν ξανακούσαμε τίποτα έκτοτε.

Πληροφορίες το 2017 ενέπλεκαν και ανώτατους Βούλγαρους αξιωματούχους οι οποίοι φέρονταν να είχαν λάβει μεγάλα ποσά σε μετρητά για την πώληση όπλων μέσω ενδιάμεσου φορέα, η οποία σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήταν η ΜΙΤ.

Υπενθυμίζουμε ότι τα φορτηγά στα Τουρκοσυριακά σύνορα που είχε ανακαλύψει η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τζουμχουριέτ, και τα οποία συνόδευαν Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ, αποδεικνύουν την εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, και τώρα και της Βουλγαρίας με την μεταφορά όπλων στο ισλαμικό κράτος.

Έρευνες ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων (EADaily) και λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα πώλησης και παράδοσης των βουλγαρικών όπλων προς τη Συρία, επιβεβαιώνονται και από επίσημα στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Τουρκία, καθώς και την ίδια η Βουλγαρία.

Το κύκλωμα δεν απαιτούσε κανέναν διαμεσολαβητή, και εμπλέκει και την βουλγαρική κυβέρνηση επισήμως με τους τζιχαντιστές.

Μιλάμε για πυρομαχικά όπως οβίδες πυροβολικού, εκτοξευτές χειροβομβίδων, αντιαρματικούς πυραύλους, σφαίρες, τα οποία ξαφνικά έφταναν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Έτσι Μπορίσοφ και Ερντογάν έκαναν τις δουλείες τους στην Συρία, σε αγαστή συνεργασία για αυτό και η Βουλγαρία δεν δέχθηκε κύμα λαθρομεταναστών πέρυσι το καλοκαίρι, και όλοι οι μετανάστες κατευθύνονταν στον Έβρο και τα νησιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »