Οι Ουκρανοί σκότωσαν ψαρά στον Δνείπερο – Νόμιζαν ότι ήταν Ρώσος κομάντο!

Σημαντικές απώλειες έχει υποστεί η ουκρανική πλευρά από τους βραδινούς σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις στο σύνολο της ουκρανικής επικράτειας ενώ στο Νικολάεφ σκοτώθηκε κοντά στο σπίτι του ο διοικητής των ουκρανικών μονάδων αυτοάμυνας Βλάντιμιρ Ολέινικ.

 

Συνολικά απογειώθηκαν 25 βομβαρδιστικά και απέπλευσαν 11 πλοία και δύο υποβρύχια για να εξαπολυθούν οι βραδινές πυραυλικές επιθέσεις.

 

Εκρήξεις καταγράφηκαν σε Κίεβο, Ντνίπρο, Νικολάεφ, Χερσώνα με την ουκρανική αεράμυνα να προσπαθεί  να καταρρίψει όσους περισσότερους  πυραύλους μπορεί.

Και λέμε όσο μπορεί διότι υπήρξαν αναφορές για ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν ανενόχλητοι ουκρανικούς στόχους που σημαίνει πως οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ελλείψεων σε α/α συστήματα.

 

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει πρόκειται για μια ρωσική επιχείρηση αποδιοργάνωσης του ουκρανικού αμυντικού συστήματος προκειμένου να συντρίψουν την ουκρανική αντεπίθεση πριν καν αυτή προλάβει να εκδηλωθεί.

Γι’ αυτό το λόγο χτυπήθηκε ανηλεώς το Πάβλογκραντ το οποίο διαθέτει μεγάλες αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών.

 

Στην Χερσώνα ουκρανική ομάδα επιχείρησε να διασχίσει τον ποταμό Δνείπερο και εξοντώθηκε από τα ρωσικά πυρά.

 

 

 

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο Μπάκχμουτ έχει γίνει αφόρητη για τους εναπομείναντες Ουκρανούς οι οποίοι ελέγχουν μόλις το 5% του πόλης, έχοντας όμως χωριστεί σε δύο μέρη.

Όπως σημειώνεται και στον χάρτη έχουν απομείνει δύο μικροί και περικυκλωμένοι θύλακες.

 

Οι Ουκρανοί το αρνούνται, όπως αρνούνται και το γεγονός πως το 95% της πόλης ελέγχεται από τους Ρώσου.

Τα οπτικοακουστικά υλικά όμως από το Μπάκχμουτ επιβεβαιώνουν κυρίως τους Ρώσους.

 

 

Στο μέτωπο της Χερσώνας επικρατεί μεγάλη αναταραχή καθώς οι Ρώσοι ενισχύουν τις οχυρώσεις τους στο σύνολο της ακτής του ποταμού Δνείπερου, ενώ φέρεται να έχουν επιτρέψει στους Ουκρανούς να πραγματοποιήσουν ένα μικρό προγεφύρωμα στην ανατολική όχθη, στο σημείο της κατεστραμμένης γέφυρας Αντονόφσκι.

Ουκρανικό drone εξόντωσε Ουκρανό ψαρά καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου τον θεώρησαν Ρώσο κομάντο!

Ο ψαράς έκανε νοήματα με τα χέρια του ότι δεν είναι… εχθρός αλλά η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »