αρά τα αυστηρότατα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, δεν περνά πέρα που να μην έχουμε νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σε συνολικά 966 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο ακόμη 74 άτομα επιβεβαιώθηκαν ως νοσούντες από τον θανατηφόρο ιό.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά δύο σε σχέση με την Πέμπτη και πλέον διαμορφώνεται σε 28.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, Σωτήρη Τσιόδρα, 65 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – οι περισσότεροι άνδρες με ιατρικό ιστορικό.

Όσον αφορά τους νεκρούς, οι 23 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη. Συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί 13.477 τεστ, ενώ στα ευχάριστα νέα της ημέρας, τέσσερις ασθενείς αποσωληνώθηκαν χάρη στη βελτίωση της υγείας τους. Ταυτόχρονα, 52 άτομα έχουν αναρρώσει και έχουν πάρει εξιτήριο.

«Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται» σχολίασε, χαρακτηριστικά, ο κ. Τσιόδρας,  ο οποίος επανέλαβε την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων.
Κάνοντας ειδική μνεία στους τέσσερις ασθενείς που αποσωληνώθηκαν, διευκρίνισε ότι ήταν ηλικίας 52 έως 67 ετών. Οι δύο μάλιστα, είχαν σοβαρά υποκείμενα προβλήματα.

«Είναι μία ευχάριστη εξέλιξη. Ευελπιστούμε να δούμε και άλλους να γυρίζουν τα σπίτια τους»  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »