Νέα μέτρα πριν καν εφαρμοστούν τα καινούρια θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και πλέον όλοι αναρωτιούνται που θα σταματήσουν οι απαγορεύσεις.

Ολική καραντίνα στη Θεσσαλονίκη, αν όχι στη Βόρεια Ελλάδα, ζήτησε πριν λίγο και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες» είπε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στον ΣΚΑΪ για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων.

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο… Mετά τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν έχουμε δει ούτε σταθεροποίηση πόσω μάλλον αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος. (Το λοκντάουν), τόνισε, πρέπει να επεκταθεί στα μέτρα του Μαρτίου, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη. «Χθες έπρεπε να γίνει αυτό».

«Κούραση βλέπουμε στο ρυθμό της εξάπλωσης όχι σταθεροποίηση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα» πρόσθεσε. «Οι αριθμοί θα χειροτερέψουν πρόσκαιρα, τελευταίοι ανεβαίνουν τελευταίοι κατεβαίνουν» εξήγησε ο γιατρός.

«Όπως δεν εξαιρέθηκε η Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Πάσχα, η Κυριακή του Πάσχα, η 28η Οκτωβρίου, η 25η Μαρτίου όπως δεν εξαιρείται καμία πίστη δεν πρέπει να εξαιρεθούν και οι συγκεντρώσεις για τη 17 Νοέμβρη, πρόκειται για υγειονομικό έγκλημα» επανέλαβε.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί το «βαρόμετρο» του τι θα συμβεί στην υπόλοιπη χώρα. Όποια μέτρα λαμβάνονται εκεί μετά ακολουθεί η Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »