Τα κόμματα συμφωνήσαν το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη,10 Μαΐου.Συντονιστής, σύμφωνα τις πληροφορίες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο δημοσιογράφος, Γιώργος Κουβαράς, από την ΕΡΤ… ενώ ερωτήσεις θα υποβάλουν έξι δημοσιογράφοι, από κανάλια εθνικής εμβέλειας. Mοναδική προϋπόθεση είναι οι δημοσιογράφοι που θα επιλεγούν να είναι μέλη της Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

 

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί υπήρχε διαφωνία στην Διακομματική Επιτροπή μεταξύ των κομμάτων για την ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η 10η Μαΐου θα είναι τελικά η ημέρα που οι πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν on air τα ξίφη τους.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι αρχικά η ΝΔ είχε προτείνει το debate να πραγματοποιηθεί στις 12 Μαϊου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνει στο τραπέζι την πρόταση να διεξαχθεί 2 μέρες πριν, δηλαδή στις 10 του μήνα. Ωστόσο η πρόταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, καθώς στις 10 Μαϊου είναι προγραμματισμένες οι φοιτητικές εκλογές. Ωστόσο τελικά το debate θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα με τις κάλπες στα Πανεπιστήμια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »