Nέα επίθεση κατά της Τουρκίας είχαμε από σύμβουλο του Ερντογάν. Η αντιπαράθεση Άγκυρας-Παρίσι έχει φθάσει στο ”κόκκινο”, με τον Μακρόν την ίδια στιγμή να είναι έτοιμος για όλα.

Τι δήλωσε σύμβουλος του Ερντογάν:

”Η Γαλλία μην προκαλεί το τουρκικό ναυτικό και μην τολμήσετε να έρθετε σε αντιπαράθεση μαζί μας.” Μάλιστα ο Σύμβουλος του Ερντογάν είπε πως ο Σαρκοζύ ήταν μεθύστακας, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον Μακρόν.

Όλα αυτά, ενώ το Yπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε την Πέμπτη ότι επικοινώνησε με τον Τούρκο πρέσβη στο Παρίσι, για όσα δήλωσε ο δεύτερος κατά τη διάρκεια ακρόασης με Γάλλους γερουσιαστές την Τετάρτη.

Η Γαλλία τινάζει το ΝΑΤΟ στον ”αέρα” – Αποχωρεί από τις περιπολίες της Συμμαχίας στη Μεσόγειο
Σύμφωνα με τo Reuters, ο διπλωμάτης της Τουρκίας, Ισμαήλ Χακί Μούσα, κατά την ακρόασή του, κατηγόρησε μεταξύ άλλων τη Γαλλία ότι στηρίζει τον Χαλίφα Χαφτάρ, στρατάρχη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), τονίζοντας παράλληλα πως τα γαλλικά πολεμικά πλοία ήταν επιθετικά προς τα τουρκικά κατά τη διάρκεια του επεισοδίου που δυναμίτισε τις σχέσεις των δύο χωρών στη Μεσόγειο τον περασμένο μήνα.

«Θέλαμε να του ξεκαθαρίσουμε πώς έχουν τα γεγονότα στην πραγματικότητα, πέρα από τις δικές του παραλείψεις, ανακρίβειες και μεροληπτικές πληροφορίες που κατέθεσε κατά τη διάρκεια της ακρόασης» ανέφερε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, Άγκνες φον Ντερ Μιλ.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι Γάλλοι διπλωμάτες υπενθύμισαν στον Τούρκο πρεσβευτή τον «απαράδεκτο χαρακτήρα της τουρκικής συμπεριφοράς»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »