Στις 13:15. αναμένονται δηλώσεις
Στο Μέγαρο Μαξίμου μόλις έφτασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έγινε αμέσως δεκτός από τον Νίκο Δένδια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στις 11 θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης, προκειμένου να γίνουν διευρυμένες συνομιλίες.

Οι δηλώσεις στον Tύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13:15.

Ο Τούρκος υπουργός έφυγε δευτερόλεπτα πριν το προγραμματισμένο ραντεβού από το ξενοδοχείο του στο κέντρο της Αθήνας και κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας έφθασε στο πρωθυπουργικό μέγαρο. Στο πλατύσκαλο τον υποδέχθηκε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, ενώ έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία.

 

Η Αθήνα προσέρχεται στις συναντήσεις με την ελπίδα βελτίωσης των ελληνοτουρικών σχέσεων, με απαραίτητη προϋπόθεση τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων.

Κατά τις σημερινές συναντήσεις αναμένεται να ιχνηλατηθεί το έδαφος μιας ενδεχόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Θα ακολουθήσει συνάντηση Τσαβούσογλου-Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών, σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης, στις 11:00, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι δηλώσεις στον Τύπο, Δένδια-Τσαβούσογλου, αναμένεται να γίνουν γύρω στις 13:15.
Θερμό τετ α τετ Τσαβούσογλου-Δένδια, χθες
Θερμό τετ α τετ είχαν χθες Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο δείπνο που παρέθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στον Τούρκο ομόλογό του, στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Ακρόπολη.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά την άφιξή του στο εστιατόριο αγκάλιασε θερμά τον Νίκο Δένδια ενώ λίγες ώρες νωρίτερα από τη Θράκη έκανε για άλλη μια φορά λόγο για ζήτημα «τουρκικής μειονότητας». Όπως ήταν φυσικό το θέμα δεν έμεινε ασχολίαστο από το ελληνικό ΥΠΕΞ το οποίο εξέδωσε αυστηρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις.

Ο χθεσινός εναγκαλισμός των δύο υπουργών Εξωτερικών έξω από το εστιατόριο «Διόνυσος» στην Ακρόπολη μάλλον στέλνει το σήμα ότι και οι δύο ίσως να επιθυμούν μια συνέντευξη τύπου, σήμερα το μεσημέρι, που δεν θα στείλει το μήνυμα της σύγκρουσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »