Μετά από καιρό βομβαρδίστηκαν περιοχές ουκρανικών θέσεων και στο Σούμι

Η ξαφνική είδηση ότι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν θα επισκεφτεί το Ντονμπάς δείχνει ότι ο ρωσικός σχεδιασμός πλέον είναι η πλήρης απελευθέρωση του Ντονμπάς με κάθε κόστος.

Ο βομβαρδισμός των ουκρανικών θέσεων που συγκεντρώνονται στο μέτωπο του Ντονμπάς επίσης δείχνει πλέον την στροφή των ρωσικών δυνάμεων στην απόκτηση και χρήση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο καθώς μόλις σε μία ημέρα αναχαιτίστηκαν με την χρήση βομβαρδισμού ουκρανικές συγκεντρώσεις λίγο πριν αυτές επιτεθούν.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προληπτικό χτύπημα, αποτρέποντας μια ουκρανική επίθεση στην κατεύθυνση του Kupyansk σκοτώνοντας έως και 60 Ουκρανούς στρατιώτες, δήλωσε το Σάββατο (3/12/2022) ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Igor Konashenkov.

«Στην κατεύθυνση του Kupyansk, προληπτικά πλήγματα της αεροπορίας του στρατού, του πυροβολικού και των βαρέων φλογοβόλων εμπόδισαν τον εχθρό να επιτεθεί κοντά στον οικισμό Kuzemovka», είπε ο Konashenkov.

«Ουκρανοί στρατιώτες εξοντώθηκαν, ενώ καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, άλλα τεθωρακισμένα και τέσσερα φορτηγά», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο εργοστάσιο Zaporizhtransformator στην πόλη Zαπορίζιε, όπου βρίσκονταν μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU).

Μάλιστα έγινε αναχαίτιση μιας μεταφοράς μέρους των δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την πόλη Zαπορίζιε στο Bakhmut (Artemovsk) στην περιοχή του Ντονιέτσκ.

 

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει επίσης να συγκεντρώνει δυνάμεις στην περιοχή Orekhov, μεταφέροντας εξοπλισμό τη νύχτα, αναφέρει το ρωσικό ΥΠΑΜ ενώ έγιναν χτυπήματα σε στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Kramatorsk.

 

Στις κατευθύνσεις ειδικά Kupiansk και Lyman, ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε τις ουκρανικές θέσεις σε Synkivka, Tabayivka, Berestove και Vyshneve της περιοχής Kharkiv και Makiyivka, Ploschanka και Bilohorivka της περιοχής Luhansk.

Τα αποτελέσματα από πλήγμα στόχου με α/α πύραυλο S-300

Όμως αυτό που είχε αρκετό καιρό να ακουστεί ήταν τα χτυπήματα στις επαρχίες Σούμι και Χάρκοβο όπου οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σειρά πυραύλων κατά ειδικών στόχων όπως αναφέρθηκε.

Ο Πούτιν στο Ντονμπάς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί την περιοχή του Ντονμπάς «εν εύθετω χρόνο», δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου το Σάββατο.

«Σίγουρα θα συμβεί σε εύλογο χρόνο, επειδή είναι μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) και η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR), καθώς και η περιοχή Kherson και η περιοχή Zaporozhye, διεξήγαγαν δημοψηφίσματα όπου η πλειοψηφία των ψηφοφόρων επέλεξε να ενταχθεί στη Ρωσία. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμους για την αποδοχή των περιοχών στη Ρωσία στις 5 Οκτωβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »