Γιαϊτζί: ”Να συνάψουμε συμφωνία για την ΑΟΖ με την Παλαιστίνη!” – Ανησυχούν οι Τούρκοι
Παίρνουν αποφάσεις Ελλάδα και Ισραήλ ενόψει εξελίξεων στην Α. Μεσόγειος. Επιτέλους μετά από περίπου ένα χρόνο έντονων πολιτικών διεργασιών, η κατάσταση στην ισραηλινή πολιτική ζωή εξομαλύνθηκε, καθώς οι εκλογές ήταν απανωτές και πλέον Μ. Νετανιάχου σχεδιάζει στο πως θα ”βυθίσει” τα σχέδια του Ρ. Τ. Ερντογάν.

Την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κοροναϊού που οδήγησε σε γενικό lockdown αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 16 Ιουνίου καθώς θα επισκεφθεί το Ισραήλ. Το προηγούμενο ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στο εξωτερικό είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου, όταν είχε βρεθεί στο Βερολίνο και στη Βιέννη.

Η μετάβαση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα συνοδεύεται και από πολυπληθή ομάδα υπουργών (ενημερωμένες πηγές μιλούσαν ουσιαστικά για ένα άτυπο μικρό G2G), στο Ισραήλ έχει τόσο πρακτικό όσο και ισχυρό συμβολικό φορτίο.

Η πρόσφατη κίνηση της Τουρκικής Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) να καταθέσει αιτήσεις για αδειοδότηση με σκοπό την έρευνα για υδρογονάνθρακες σε επτά περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες εφάπτονται των ελληνικών χωρικών υδάτων των 6 ναυτικών μιλίων, θα είναι ένα από τα βασικά ζητήματα στην ατζέντα των συζητήσεων του κ. Μητσοτάκη τόσο με τον ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου όσο και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρεουβέν Ρίβλιν.

Αναλαμβάνει δράση & το Τελ Αβίβ: “Η Τουρκία απειλεί Ελλάδα-Ισραήλ”
Σημειώνεται συναφώς ότι τον έλληνα πρωθυπουργό θα συνοδεύουν τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όσο και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, Μητσοτάκης και Νετανιάχου θα υπογράψουν ισχυρή στρατιωτική συμφωνία, η οποία θα έχει σαν στόχο να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Το προηγούμενο διάστημα προηγήθηκαν διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ για να καταλήξουν σε μια στρατηγική αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, αλλά και στη Λιβύη. Οι δύο χώρες αποφάσισαν να συγκροτήσουν μια ισχυρή συμμαχία και να αντιμετωπίσουν από κοινού τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν.

Η Ελλάδα έχει αποφασίσει στη διαμόρφωση στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ, γιατί έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ΝΑΤΟ, οι Αμερικανοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλουν ή δεν διαθέτουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να αποτρέψουν τις τουρκικές προκλήσεις και ιδιαίτερα ένα θερμό επεισόδιο.

Οργή στην Άγκυρα: ”Ο ιμπεριαλισμός και ο Σιωνισμός χρησιμοποιούν την Ελλάδα ενάντια στην Τουρκία”

Ο δημοσιογράφος Αρνταν Ζεντουρκ, σχολίασε πως ο ιμπεριαλισμός και ο Σιωνισμός έχει στήσει κάποια σχέδια στην Ανατολία και ότι με αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται και η Ελλάδα ενάντια στην Τουρκία.

Σε δήλωσή του που έκανε προς τον ανταποκριτή του πρακτορείου Ανατολού, ο δημοσιογράφος Αρνταν Ζεντουρκ, τόνισε πως το 1914 ο τότε πρωθυπουργός της ιμπεριαλιστικής Αγγλίας Λόιντ Τζορτζ, σε συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα ηγέτη Ελευθέριο Βενιζέλο, τον είχε ενθαρρύνει να μπει ο ελληνικός στρατός στη Μικρά Ασία, ενώ ο πραγματικός στόχος της Αγγλίας ήταν να πετύχει την ασφάλεια της Ιερουσαλήμ, που είχε αποσπάσει από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Χαφτάρ καλεί Ισραήλ: ”Στείλτε μας βοήθεια για να συντρίψουμε τον Ερντογάν”
Επισήμανε ότι η απόκτηση της Ιερουσαλήμ υπήρξε ο αρχικός πυρήνας της ίδρυσης του Ισραήλ για το σιωνιστικό κίνημα στην Αγγλία και τόνισε ότι η ελληνική παρουσία στην δυτική Ανατολία, ήταν σημαντική τόσο για την ασφάλεια της Ευρώπης, όσο και για τις νέες πρακτικές ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.

Απόστρατος στρατηγός Γιαγιτζί: ”Να συνάψουμε συμφωνία ΑΟΖ με την Παλαιστίνη”
Ο απόστρατος στρατηγός Τζιχάτ Γιαγιτζί έκανε την εξής δήλωση: ”Η Παλαιστίνη είναι θαλάσσιος γείτονας της Τουρκίας, Γιατί δεν υπογράφουμε μια συμφωνία με την Παλαιστίνη; Τότε θα υποχρεωθεί και το Ισραήλ να επιδιώξει μια συμφωνία”

Όπως φαίνει ανησυχεί η Άγκυρα, καθώς οι όροι του παιχνιδιού αλλάζουν πλέον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »