Ελεύθεροι αφέθηκαν σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη
Σε φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση των συλλήψεων για τον ξυλοδαρμό του νεαρού αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη (ο οποίος εγκαταλείφθηκε από την ομάδα του κατά τραγικό τρόπο) καθώς σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που έδειχναν συμμετοχή τους στο συμβάν και αποδεικνύεται ότοι οι δικογραφίες στήθηκαν «στο πόδι».

Φαίνεται πως η κυβέρνηση προσπαθεί να επενδύσει στην στον «τρόμο» και στα «σχέδια ανωμαλίας» για «να ανατραπεί το lockdown» και «να μεταδοθεί ο κορωνοϊός», όπως υποστήριξε (στα σοβαρά…) ο «δεξιός» (lol) υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης!

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί ως θύματα τους αστυνομικούς, εμφανής: Να συσπειρώσει τους δεξιούς ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν μαζικά της ΝΔ και μετακινούνται προς τα κόμματα που σχηματίζονται στα «δεξιά» της ΝΔ.

Χαρακτηριστικό της προχειρότητας και της αγωνίας της κυβέρνησης να αποδείξει ότι «είναι θύμα συνωμοσίας» είναι το φιάσκο με την «σύλληψη» ενός 22χρονου, του οποίο αρκετά ΜΜΕ δημοσίευσαν μέχρι και φωτογραφίες του, όμως όπως αποδείχθηκε δεν είχε καμία εμπλοκή στο γεγονός.

Και για τον 30χρονο έχουν καταρρεύσει το σύνολο των κατηγοριών.

Ο τελευταίος που αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων ήταν ο 22χρονος που είχε συλληφθεί την ίδια ημέρα με έναν 23χρονο.

Όσον αφορά τον 22χρονο αν και σε βάρος του 22χρονου ασκήθηκε αρχικά ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελικώς κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που αφορούν σε εκρηκτικά, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην άγρια επίθεση εναντίον του 27χρονου αστυνομικού.

Σε βάρος του 22χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε η συνήγορός του Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Ωστόσο οι επίμαχες συνομιλίες, κατά την κυρία Παπαρούσου, μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στη δικογραφία.

Αντιθέτως, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρόνος, που κατηγορείται για συμμετοχή στην «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε βάρος του αστυνομικού της Ομάδας «Δράση» κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Χθες είχαν αφεθεί ελεύθεροι όλοι οι ανήλικοι (!) κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Οι νεαροί κατηγορούμενοι, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, φέρονται να αρνήθηκαν κατηγορηματικά την εμπλοκή τους στα αιματηρά επεισόδια ισχυριζόμενοι ότι βρέθηκαν τυχαία στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή.

«Είδαμε τα επεισόδια από μακριά» φέρεται να είπε στην απολογία του ένας 17χρονος οποίος υποστήριξε ότι έκανε βόλτα με φίλους του στην περιοχή. «Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί» περιέγραψε ενώ ένας συνομήλικος συγκατηγορούμενος του κατήγγειλε πως δέχτηκε αναίτια επίθεση από αστυνομικούς.

«Βρισκόμουν με τέσσερις φίλους μου και περιμέναμε να τελειώσουν τα επεισόδια και να γυρίσουμε σπίτια μας» φέρεται να ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε «όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε. Στο δρόμο αστυνομικοί μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλοπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένα άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους επτά ανήλικους κατηγορούμενους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό.

Αποσύρθηκε η μοναδική κατάθεση που ενοχοποιεί τον 30χρονο Ελληνοϊρακινό «ινδιάνο», αυτή του κουνιάδου του, ο οποίος κατηγορείται πως με καταδρομικό σπριντ έριξε τον αστυνομικό της ομάδας Δράση από το μηχανάκι.

«Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε….».

Αυτό φέρεται να έχει καταθέσει, μεταξύ άλλων, στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει την έρευνα για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης και την επίθεση σε βάρος του 28χρονου αστυνομικού, ο κουνιάδος του 30χρονου άντρα, αποκαλούμενος και ως «Ινδιάνου».

Ο 30χρονος κατηγορείται από τις αρχές ως εκείνος που έριξε «καταδρομικά» τον αστυνομικό από τον μηχανάκι του και αμέσως μετά ξεκίνησε την επίθεση εναντίον του.

Μάλιστα, ο άντρας αυτός απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, πλην όμως αρνείται την κατηγορία και δια του δικηγόρου του Παύλου Σαράκη, υποστηρίζει πως η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε μετά «από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία – κατάθεση προσώπου», με το οποίο έχει διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Επίσης, ο δικηγόρος του 30χρονου κατηγορούμενου έχει αναφέρει ακόμη τα εξής για τον εντολέα του: «Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στη δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνώμενα θλιβερά συμβάντα».

Μάλιστα, η πλευρά του 30χρονου έχει αναφέρει πως εκείνος «ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στη Δ. Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιμγατοθέτησής του [GPS] κατά τους επίδικους χρόνους».

Καταγγελία 18χρονης: Ξυλοκοπήθηκε και παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από αστυνομικούς

Παράλληλα σοκ προκαλούν τα όσα καταγγέλλει η δικηγόρος της 18χρονης, Άννυ Παπαρούσου.

Εδώ και δύο μέρες κυκλοφορούσε στα social media μία καταγγελία σχετικά με ένα περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα μία 18χρονη, την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, η Έφη, όπως είναι το όνομά της, κάποιες ώρες μετά τα επεισόδια που έγιναν στην μεγάλη συγκέντρωση, συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ένας εκ των οποίων την απείλησε «Εσύ θα γ@μ!θ€!ς», να το θυμάσαι.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά όταν επιχείρησε να αντιδράσει, δέχθηκε μία μπουνιά στο πρόσωπο, πριν ακολουθήσουν νέα χτυπήματα από άνδρες των ΜΑΤ που είχαν ως αποτέλεσμα να κάνει εμετό με αίμα.

Η δικηγόρος της 18χρονης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Kontra 24» επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως αν και είχε συλληφθεί από την Τρίτη το βράδυ, ακόμα είναι στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

«Ξέρετε εκεί δεν υπάρχουν και πολλά δικαιώματα», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως της έχουν αρνηθεί ιατρική περίθαλψη.

Όσο για το πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα, η κ. Παπαρούσου είπε πως αυτό θα αποφασιστεί όταν η Έφη βγει επιτέλους από την ΓΑΔΑ, επισημαίνοντας πως το να βρεθούν αυτοί που έκαναν όσα καταγγέλλει είναι εύκολο, καθώς τα ονόματά τους είναι στην δικογραφία της σύλληψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »