Πολλά τα προβλήματα.

Ηγειτονική Τουρκία φέρεται να αντιμετωπίζει σύμφωνα με πολλές πληροφορίες, ίσως μια από τις μεγαλύτερες απειλές της ιστορίας της, από τον τεράστιο πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού ο οποίος πιθανόν ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τις 500.000 που αναφέρει Τούρκος ειδικός.     

Ο Ερντογάν, όπως αναφέρει συνεχώς το Πενταπόσταγμα  με ρεπορτάζ του, κρύβει την αλήθεια, με όλους τους επιστήμονες να συνηγορούν στο ότι η Τουρκία θα ξεπεράσει σε θύματα τόσο την Ιταλία, όσο και την Ισπανία. 

Ταυτόχρονα, ο νέος ιός έχει πλήξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις των γειτόνων. Έπειτα από τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στο στρατό ξηράς αλλά και στην πολεμική αεροπορία ακόμα και σε ιπτάμενους, προκύπτει ότι και το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την φονική πανδημία. 

“Θερισμός” στην Τουρκία από τον κορωνοϊό – Τούρκος ειδικός: “5.000 νεκροί μέχρι τα μέσα Απριλίου”

Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει σταματήσει σχεδόν κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα με το τουρκικό ναυτικό να έχει μαζέψει όλες τις μονάδες του στόλου στα λιμάνια. 

Όμως τα τελευταία 24ωρα οι πληροφορίες που φτάνουν από τους τουρκικούς ναύσταθμους και κυρίως από το Ακσάζ και τη Σμύρνη αναφέρουν μια περίεργη κινητικότητα των πλοίων. Να σηκώνουν μαζικά άγκυρες, να βγαίνουν μόλις λίγα μίλια έξω από τα λιμάνια και να παραμένουν είτε αρόδο είτε να πλέουν κοντά στους ναυστάθμους με μικρή ταχύτητα, αναφέρει το newpost.gr 

Όλα τα σενάρια εξετάζονται από το Πεντάγωνο: ”Ο Ερντογάν μπορεί να χρησιμοποιήσει ως βιολογικές βόμβες τους αλλοδαπούς στο Αιγαίο”

Η εικόνα αλλά και οι πληροφορίες παραπέμπουν σε μια προσπάθεια των Τούρκων επιτελών να προστατεύσουν όσο είναι δυνατό τα πληρώματά τους από την επέλαση του κορωνοϊού ο οποίος φαίνεται ότι σαρώνει τη γειτονική χώρα. Ήδη, πάντως, ένα τουλάχιστον πλοίο του τουρκικού στόλου και μάλιστα φρεγάτα φαίνεται να έχει τεθεί εκτός με αρκετά μέλη του πληρώματος να προσβλήθηκαν από τον επικίνδυνο ιο.

Όπως και να έχει πάντως, χρειάζεται εγρήγορση από την πλευρά μας, καθώς οι Τούρκοι βρίσκονται σε δύσκολη και ίσως προσπαθήσουν να εξάγουν την κρίση στο Αιγαίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »