Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα
Την Αττική χτυπάει, εκτός των υπολοίπων περιοχών της χώρας, η κακοκαιρία Μήδεια με ισχυρές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πολλά προβλήματα. Εχει εκδοθεί ισχυρή σύσταση για τις μετακινήσεις καθώς οι δρόμοι ανοιγοκλείνουν ενώ έχουν σημειωθεί ατυχήματα και εγκλωβισμοί ανθρώπων στα αυτοκίνητά τους.

Το έστρωσε και στο κέντρο της Αθήνας

Οι δρόμοι έχουν καλυφθεί με χιόνι στα βόρεια προάστια, στην Κηφισιά, στη Νέα Ερυθραία, την Πεντέλη, τα Μελίσσια, τη Βαρυμπόμπη και τον Αγιο Στέφανο.

Πυκνή κατά διαστήματα είναι η χιονόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα να έχουν καλυφθεί με τον λευκό πέπλο αυτοκίνητα, πάρκα, παρτέρια ακόμα και πολλά σημεία στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Στα Ανω Πατήσια, το Γαλάτσι τη Νέα Ιωνία το Παγκράτι, τον Νέο Κόσμο αρκετοί δρόμοι έχουν καλυφθεί με χιόνι, ενώ την ίδια εικόνα παρουσιάζουν ακόμη και συνοικίες των Νοτίων Προαστίων όπως η Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο, η Καλλιθέα και ο Αλιμος.
Εγκλωβισμένοι

Στη διάρκεια της νύχτας, δέκα άτομα εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στην Αττική και τη Χαλκίδα.

Η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε τουλάχιστον 3 διαφορετικές περιπτώσεις προκειμένου να απεγκλωβίσει και να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο τους επιβαίνοντες.
Στην Ανοιξη του δήμου Διονύσου Αττικής απεγκλωβίστηκαν 8 άτομα, και από ένα άτομο στην Παιανία και τη Ριτσώνα του δήμου Χαλκιδέων.
Ισχυρή σύσταση

Ισχυρή σύσταση σε εργαζομένους και κατοίκους στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και την Ανατολική Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις πριν τις 10:00 το πρωί εξέδωσε στα μεσάνυχτα της Δευτέρας η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και για το λόγο αυτό απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους του Βόρειου Τομέα Αθηνών [Δήμοι Πεντέλης (Μελίσσια, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη), Κηφισιάς (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη), Μεταμόρφωσης, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Ψυχικού – Φιλοθέης (Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη), Χολαργού – Παπάγου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου] και της Ανατολικής Αττικής [Δήμοι Ωρωπού (Ωρωπός, Αυλώνα, Κάλαμος, Συκάμινος, Πολυδένδρι, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Καπανδρίτι, Αφίδνες), Μαραθώνος (Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Βαρνάβας), Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου (Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Διόνυσος, Άνοιξη, Σταμάτα, Κρυονέρι, Ροδοπόλεως), Αχαρνών (Αχαρνές, Θρακομακεδόνες), Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα), Παιανίας (Παιανία, Γλυκά Νερά), Σπάτων – Αρτέμιδος, Λαυρεωτικής (Λαυρεωτική, Κερατέα, Άγιος Κωνσταντίνος), Σαρωνικού (Καλύβια Θορικού, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Κουβαράς, Παλαιά Φώκαια), Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας] να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις πριν τις 10:00 το πρωί.

 

Οι μεν κάτοικοι στις περιοχές αυτές να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν για αργότερα, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν από και προς τις περιοχές αυτές, σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους να μετακινηθούν και αυτοί μετά τις 10:00 το πρωί.

Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας έως και τον κόμβο Μεγάρων, και στα δύο ρεύματα.

Για τα υπόλοιπα οχήματα, η κίνηση στο ίδιο τμήμα του δρόμου διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου η κίνηση έχει διακοπεί από το 28ο χιλιόμετρο έως το 34ο χλμ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, διακοπή της κίνησης έχουμε στη Λεωφόρο Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το 5ο χλμ μέχρι το Αλεποχώρι, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πρόβλεψη για σήμερα Τρίτη

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα του νομού κατά της διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης.

Στους προγνωστικούς χάρτες παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται τη νύχτα της Τρίτης και το μεσημέρι της Τρίτης 16/02 σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Οι μπλε αποχρώσεις υποδεικνύουν την εκδήλωση βροχής/χιονόνερου και με μωβ αποχρώσεις παρουσιάζεται η ένταση των χιονοπτώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »