“Η Τουρκία των 84 εκατομμυρίων θα συνεχίσει να παρακολουθεί την Ιερουσαλήμ”, δηλώνει ο λαλίστατος Ερντογάν
Πλέον ο Τούρκος Πρόεδρος με την ακραία στάση που υιοθέτησε σε βάρος του Ισραήλ, αλλά και της Αυστρίας, ουσιαστικά επιβεβαίωσε με πανηγυρικό τρόπο την οριστική απομάκρυνσή του από τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία, με ολόκληρο τον πληθυσμό της 84 εκατομμυρίων, θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα γεγονότα στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκιας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μιλώντας μετά από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην πρωτεύουσα της Άγκυρας, ο Ερντογάν κάλεσε τον ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και άλλους διεθνείς οργανισμούς να ενεργήσουν ενάντια στην καταπίεση των Παλαιστινίων, καθώς και στο ζήτημα της Ιερουσαλήμ.

«Σε αυτό το σημείο, πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστή ρύθμιση στην Ιερουσαλήμ. Για να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη και ηρεμία στην Ιερουσαλήμ, η οποία περιέχει σημαντικά θρησκευτικά σύμβολα των Μουσουλμάνων, των Εβραίων και των Χριστιανών, όλοι πρέπει να κάνουν θυσίες », δήλωσε ο Ερντογάν.

«Στις σημερινές συνθήκες, θα ήταν η πιο σωστή και συνεπής πορεία δράσης για τη διοίκηση της Ιερουσαλήμ , η λήψη απόφασης προκειμένου αυτή να διοικείται από μια επιτροπή εκπροσώπων από τις τρεις θρησκείες. Διαφορετικά, δεν φαίνεται ότι θα είναι εύκολο να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη σε αυτήν την αρχαία πόλη », πρόσθεσε.
Είπε ότι η Τουρκία θα παράσχει την πολιτική και στρατιωτική της υποστήριξη για διεθνείς προσπάθειες για την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ και την προστασία του παλαιστινιακού λαού.

Κατηγορώντας το Ισραήλ ότι είναι “τρομοκρατικό κράτος” το οποίο ιδιοποιείται την Ιερουσαλήμ η οποία θεωρείται ιερή πόλη από αυτές τις τρεις θρησκείες, είπε επίσης ότι βομβαρδίζει αδίστακτα πολίτες στη Γάζα.

«Αυτό το τρομοκρατικό κράτος, που έχει καταπατήσει την ιδιωτικότητα της Ιερουσαλήμ από τη μία πλευρά, ενώ βομβαρδίζει αδίστακτα πολίτες στη Γάζα και ισοπεδώνει ένα κολοσσιαίο συγκρότημα όπου στεγάζονταν Διεθνή ΜΜΕ από την άλλη, είναι το Ισραήλ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Συνέχισε δε λέγοντας απευθυνόμενος προς το Ισραήλ: «Όμως, εσείς χρησιμοποιείτε δυσανάλογη δύναμη και ρίχνετε βόμβες στη Γάζα με τα πολεμικά σας αεροπλάνα. Η Γάζα διαθέτει πολεμικά αεροπλάνα Όχι. Τα δικά σας είναι αμέτρητα, με τα οποία τους χτυπάτε. ”

Ο Ερντογάν είπε ότι όσοι υποστηρίζουν τις ισραηλινές ενέργειες στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα θα θεωρηθούν ιστορικά ως ένοχοι σε δολοφονίες παιδιών και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

“Η δήλωση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που την ακολουθούν μέχρι το τέλος του 2017 έχει αυξήσει την όρεξη αυτού του δολοφονικού κράτους να χύσει αίμα”, δήλωσε ο Ερντογάν.

«Όσοι δεν ενδιαφέρονται για τους θανάτους Παλαιστινίων παιδιών από βόμβες δηλώνουν ότι φοβούνται ότι τα παιδιά του Ισραήλ από τον ήχο των πυραύλων.», είπε.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν για την υπογραφή συμφωνίας όπλων με το Ισραήλ.

«Σήμερα, είδαμε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν να υπογράφει για νέα πώληση όπλων προς το Ισραήλ. Και, διαπιστώσαμε ότι αυτή ήταν μια έγκριση για την πώληση 850 πάρα πολύ σημαντικών όπλων. Όταν μιλάμε εμείς, αυτοί μιλούν για αφοπλισμό », είπε.

“Κύριε Μπάιντεν, συμφωνήσατε με τους Αρμένιους στη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων. Τώρα, δυστυχώς, γράφετε ιστορία με τα αιματηρά σας χέρια σε αυτά τα γεγονότα σοβαρά δυσανάλογων επιθέσεων στη Γάζα που έχουν προκαλέσει το μαρτύριο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων », πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Το να υψώνεις μια σημαία ενός τρομοκρατικού κράτους σε ένα επίσημο κτίριο, ισοδυναμεί με το να ζεις προβάλλοντας την τρομοκρατία. Το αυστριακό κράτος φαίνεται να προσπαθεί να κάνει τους Μουσουλμάνους να πληρώσουν για γενοκτονία στην οποία υπέβαλε το ίδιο τους Εβραίους παλαιότερα”, είπε.

Και επειδή δεν αρκούν τα λόγια μόνο του Τούρκου Προέδρου για την Παλαιστίνη, αφού από έργα και πράξεις “niente”, δηλαδή τίποτε, προκειμένου να αναπτερωθεί το πεσμένο ηθικό του Τουρκικού λαού από τον Covid, τη φτώχεια και την ανεργία, ο Ερντογάν προέβη σε τί άλλο, από μια ανακοίνωση “επιτεύγματος-κατoρθώματος” κατά του PKK, συνέχισε λέγοντας τα ακόλουθα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου:

“Ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK στη Συρία, με την ονομασία Sofi Nurettin, εξουδετερώθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ” είπε, προσθέτοντας ότι ο εξουδετερωμένος τρομοκράτης ήταν ένοχος για πολλές επιθέσεις εναντίον Τούρκων στρατιωτών στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας “Euphrates Shield”. και “κλαδί ελιάς”.
Η περίπτωση του εξουδετερωμένου τρομοκράτη δείχνει ότι τα PKK / KCK και PYD / YPG είναι η ίδια οργάνωση, δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο τρομοκράτης ήταν επίσης μεταξύ των υψηλόβαθμων μελών της τρομοκρατικής ομάδας του ΡΚΚ, η οποία διέταξε τη δολοφονία 13 Τούρκων αμάχων στην περιοχή Γκάρα του βόρειου Ιράκ.

“Σας υπενθυμίζω ότι η ίδια μοίρα περιμένει όλους όσοι προδίδουν αυτήν τη χώρα, βλάπτουν το λαό μας, απειλούν την ακεραιότητα της χώρας μας, την ενότητα του έθνους μας και την επιβίωση του κράτους μας”, είπε.

Από τα παραπάνω σημειώνουμε ότι ο Ερντογάν με την ακραία στάση που υιοθέτησε σε βάρος του Ισραήλ, αλλά και της Αυστρίας, ουσιαστικά επιβεβαίωσε με πανηγυρικό τρόπο την οριστική απομάκρυνσή του από τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Πλέον και επισήμως η Τουρκία γυρίζει οριστικά την πλάτη προς τον Δυτικό κόσμο, υιοθετώντας μια ενδιάμεση στάση, μεταξύ της πλήρους αυτονόμησής της ως γεωπολιτικού παίκτη και εκείνης της υιοθέτησης μιας επαμφοτερίζουσας στάσης με χρήση συμμαχιών Κίνας-Ρωσίας από τη μία και μουσουλμανικών κρατών από την άλλη, αναλόγως των περιστάσεων και συνθηκών.

Όσο και να προσπαθούμε να βρούμε έστω και ψήγματα φιλο-ευρωπαϊκά και φιλο-αμερικανικά στην ποιλιτική του Ερνογάν δεν θα βρούμε το παραμικρό και επειδή πλέον η Τουρκία έχει μεταμορφωθεί σε “Δούρειο ίππο” της Δύσης, αφού θεωρητικά ανήκει σε αυτήν αλλά στην ουσία στρέφεται με έργα και πράξεις διαρκώς εναντίον της, ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να την αποβάλλουμε οριστικά και αμετάκλητα από τους Δυτικούς οργανισμούς και συμμαχίες.

Οποιαδήποτε χρονοτριβή λειτουργεί σε βάρος της Δύσης και υπέρ του Ερντογάν και των συμμάχων του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »