Μια  σύγκρουση στη Βαλτική θα λάβει χώρα σε κάθε τομέα – αέρα, θάλασσα, ξηρά, διάστημα και κυβερνοχώρο, το ΝΑΤΟ θεωρεί την Ρωσία μια συνεχή απειλή για την περιοχή της Βαλτικής, για την Ρωσία όμως είναι θέμα επιβίωσης….

Οι κινήσεις του ΝΑΤΟ στην Βαλτική:

Με την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ η συμμαχία μπορεί να αυξήσει το στρατηγικό βάθος. Αύξηση περιπολίας κάθε χώρα της Βαλτικής και τους συμμάχους της για να διασφαλιστεί ότι η ενέργεια, οι επικοινωνίες και οι θαλάσσιοι δρόμοι παραμένουν ασφαλείς. Kοινές επιχειρήσεις σε όλο το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση…. Ο Κόλπος της Φινλανδίας είναι ένας στρατηγικός θαλάσσιος δρόμος για τη Ρωσία προς την Αγία Πετρούπολη και μια στρατηγική περιοχή για αμφισβητούμενες επιχειρήσεις ΑΟΖ. Η Φινλανδία, μαζί με τη συμμαχία, θα υπερασπιστεί αυτά τα ύδατα και μπορεί να περιορίσει τα ρωσικά ναυτικά και πολιτικά σκάφη.  Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS)

Η Ρωσία πιθανότατα θα επιχειρήσει να ναρκοθετήσει τις ακτές των συμμάχων του ΝΑΤΟ πριν από μια επιθετική επιχείρηση. Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στη ρωσική στρατηγική, η Ρωσία υπερηφανεύεται για την αποφασιστικότητά της να υποφέρει περισσότερο από τον αντίπαλο.

Η εγγύτητα του Καλίνινγκραντ με όλα τα έθνη της Βαλτικής Θάλασσας παρουσιάζει μεγάλο κίνδυνο, τα πλήγματα του ΝΑΤΟ για την εξάλειψη των δυνατοτήτων A2/AD στο Καλίνινγκραντ θα αντιμετωπιστούν με ισοδύναμα χτυπήματα κατά του ΝΑΤΟ από την Ρωσία.

Το πιο σημαντικό είναι ότι με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, η Συμμαχία θα είναι πιο κοντά από ποτέ στις στρατιωτικές βάσεις της Ρωσίας στην Αρκτική, στον Βόρειο Στόλο της, και αυτό δεν αρέσει στη Ρωσία.

Όλα τα έθνη με ακτές στην Βαλτική εκτός από τη μικρή δυτική ακτή της Ρωσίας και το Καλίνινγκραντ,  δηλαδή η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Πολωνία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Εσθονία και η Γερμανία, είναι έθνη του ΝΑΤΟ.     Τι σημαίνει αυτό;  Ότι ο ρωσικός στόλος της Βαλτικής, που εδρεύει στο Καλίνινγκραντ, θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων Νατοϊκών στόλων. Βασικά, η Βαλτική Θάλασσα σχεδόν γίνεται το εσωτερικό νερό του ΝΑΤΟ.

Σε μια Πιθανή σύγκρουση δεν θα μπορούσαν τα ρωσικά πολεμικά πλοία (ακόμα και τα υποβρύχια) να χρησιμοποιήσουν τη Βαλτική χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο Universidad de Navarra

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ:

Όταν θα πληγώσουν πάρα, πάρα πολύ την Ρωσία τότε θα κατέβει αυτή και θα γίνουν αυτά που σας είπα, πράξεις που δεν τις θέλει Ο Θεός……. Η Ρωσία θα είναι όπως μια πληγωμένη αρκούδα από τις προδοσίες εναντίον της, σε τέτοιο σημείο που θα ‘’ξεχάσουν ‘’ ακόμη και την πίστη τους, γιατί θα είναι σαν ΑΓΡΙΑ θηρία για να βάλουν τάξη και να αποκαταστήσουν το όνομα τους, με αποτέλεσμα να δούμε καταστροφές,  θα μαζευτούν και θα κάνουν συμβούλιο ( το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι τους ) σε αυτό το συμβούλιο, το συμβούλιο της ΦΡΙΚΗΣ που θα κάνουν τώρα θα αποφασίσουν την σταύρωση των Λαών μέσω ενός Γενικευμένου πολέμου, και αυτόν τον πόλεμο θέλουν να τον ‘’κλείσουν’’ προς τον βορρά, προς το παγωμένο μέρος αυτό αλλά με…………   παγωμένο μέρος ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ… θα προσπαθήσουν να κλείσουν τον πόλεμο αυτόν εκεί για να γλυτώσουν τα……… ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕΙ όμως ξαφνικά ο πόλεμος, θα γίνει κάτι που δεν θα το περιμένουν, διότι από τις χώρες που θα λάβουν μέρος στο συμβούλιο, ένα η δυο κράτη θα χαλάσουν την συμφωνία και θα κάνει η θα κάνουν κάτι δυσάρεστο και τότε θα είναι το ξεχείλισμα, τότε θα είναι αυτό που έρχεται, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ  ΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, θα γίνουν αυτά που σας έλεγα τόσον καιρό, αυτά που σας λένε οι Άγιοι Γέροντες, αυτά που σας λένε οι Άγιοι, αυτά που σας λένε οι Προφήτες ,  αυτά που έρχονται σε λίγο.

Αυτές τις μέρες θα φανεί ότι έχουν εγκλωβίσει την Ρωσία προς τα πάνω, εκεί όμως που πιστεύουν ότι την έχουν εγκλωβίσει εκεί θα εκραγεί το ηφαίστειο που θα λέγεται κόκκινη αρκούδα, πληγωμένη.

Σημείωση:  Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης στέρησε από τον στόλο βασικές βάσεις στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία , αφήνοντας την Περιφέρεια Καλίνινγκραντ ως τη μοναδική ναυτική διέξοδο του στόλου χωρίς πάγους στη Βαλτική Θάλασσα. Ωστόσο, η περιφέρεια του Καλίνινγκραντ μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας δεν συνεχίζει με την υπόλοιπη εθνική επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας . Ο στόλος της Βαλτικής υπάγεται στη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή της Ρωσίας της Ρωσίας (με έδρα την Αγία Πετρούπολη) η οποία ενσωματώνει επίσης τους ισχυρότερους ρωσικούς σχηματισμούς εδάφους και αέρα. Η περιοχή του Καλίνινγκραντ χρησιμεύει ως η κύρια περιοχή βάσης για τον στόλο της Βαλτικής και επομένως φιλοξενεί σημαντικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις, τόσο για την υπεράσπιση του Καλίνινγκραντ όσο και για την επέκταση των ρωσικών δυνατοτήτων άρνησης αέρος και θαλάσσης (A2/AD) στη Βαλτική Θάλασσα και στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »