Στόχος η δημιουργία ενός Χαλιφάτου μαζί με τον έλεγχο των Μουσουλμάνων του πλανήτη!
Μεγαλόπνοα σχέδια για την δημιουργία στρατιωτικών μονάδων “ειδικών αποστολών” με σκληροτράχηλους Τσετσένους και άλλους για αποστολές εκτός τουρκικών συνόρων, προανήγγειλε ουσιαστικά Τούρκος αξιωματούχος του Ερντογάν.

Ο Ali Şahin, επικεφαλής διευθυντής του τουρκικού κοινοβουλίου ζήτησε την δημιουργία μιας ειδικής τσετσενικής στρατιωτικής μονάδας στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται ειδικές μονάδες για να ολοκληρώσει αποστολές στο εξωτερικό, για χάρη ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου και ότι δεν μπορεί πλέον να περιοριστεί μόνο στην προστασία των τουρκικών συνόρων.

Ο Ali Şahin, ένας 50χρονος ισλαμιστής πολιτικός που σπούδασε στο Πακιστάν τη δεκαετία του 1990 και τώρα κατέχει θέση στο τουρκικό κοινοβούλιο, ασκεί εδώ και αρκετό καιρό πιέσεις για τη δημιουργία μιας μονάδας μαχητών που θα αποτελείται αποκλειστικά από Τσετσένους στον τουρκικό στρατό, αναφέρει η ιστοσελίδα Nordic Monitor.

Οι προσπάθειές του ξεκίνησαν από την περίοδο εισαγωγής τροπολογιών στο τουρκικό κοινοβούλιο, οι οποίες αφορούσαν τον επαναπροσδιορισμό της κύριας αποστολής του τουρκικού στρατού.

Αφού αποφοίτησε από ένα θρησκευτικό γυμνάσιο στην Τουρκία, ο Σαχίν στάλθηκε για να ολοκληρώσει την ανώτατη εκπαίδευσή του στην πακιστανική πόλη του Καράτσι, όπου είχε επαφή με άλλους ακραίους ισλαμιστές προετοιμάζοντας τον όραμα του σημερινού Τούρκου προέδρου.

Μετά την επιστροφή του στην Τουρκία, εργάστηκε ως ανεπίσημος σύμβουλος και το 2011 εντάχθηκε στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) υπό τον νυν Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όχι μόνο τον έκανε μέλος του κοινοβουλίου, αλλά τον διόρισε και αναπληρωτή υπουργό στο υπουργικό του συμβούλιο.

Σήμερα, ως διευθύνων σύμβουλος στο κοινοβούλιο, ο Σαχίν ασκεί σημαντική επιρροή τόσο στους νομοθετικούς όσο και στους εκτελεστικούς κύκλους, πλασάροντας ριζοσπαστικές απόψεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες, βοηθώντας στην διαμονή ξένων φοιτητών από τη Νοτιοανατολική Ασία, και διαθέτοντας μια πολιτική ισλαμική ατζέντα παρόμοια με το όραμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για την προώθηση της ιδέας του χαλιφάτου για το αφεντικό του τον Ερντογάν.

Ο ίδιος διαθέτει πολύ ισχυρές διασυνδέσεις με ακραίες ισλαμιστικές ομάδες στο Κασμίρ, οι οποίες έχουν γιγαντωθεί με την πάροδο των ετών.

Είχε επίσης στενή συνεργασία με πακιστανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία, ενώ υπηρέτησε ακόμη και ως σύμβουλος του Γενικού Προξενείου του Πακιστάν στην Κωνσταντινούπολη για μικρό διάστημα.

“Γιατί δεν πρέπει να εισάγουμε Τσετσένους μαχητές με τους οποίους είμαστε συγγενείς στο δικό μας στρατό;” ανέφερε ο Σαχίν σε ένα άρθρο που δημοσίευσε στο ιστολόγιό του.
«Είναι επιτακτική ανάγκη οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους πέρα ​​από τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα [του εδάφους της Τουρκίας], αφού η σφαίρα επιρροής της Τουρκίας είναι ίδια με αυτήν του ummah [ μουσουλμανικός κόσμος] », πρόσθεσε.

Επαινώντας το πώς οι Τσετσένοι αντιστάθηκαν στους Ρώσους, ο Τσαχίν περιέγραψε την αντίσταση τους στο Γκρόζνι ( 1999) ως ηρωική μάχη που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο σεναρίου ταινίας του Χόλιγουντ.

«Μερικά έθνη είναι γεννημένοι πολεμιστές σώμα και ψυχή», έγραψε, τονίζοντας ότι «όταν το πολεμικό πνεύμα και η πίστη των Τσετσένων, επανήλθαν στο Ισλάμ μετά τη μακρά πίεση του κομμουνισμού, προέκυψε μια τεράστια μαχητική δύναμη”.

Η εκστρατεία του Σαχίν για την στρατολόγηση Τσετσένων στον τουρκικό στρατό εντατικοποιήθηκε μετά από το νομοσχέδιο που άνοιξε το δρόμο για τη μετατροπή του τουρκικού στρατού σε επαγγελματικό στρατό, δίνοντας την προοπτική εργασίας για όσους θέλουν να ενταχθούν σε αυτόν με πληρωμή.

Μετά το πραξικόπημα του 2016 παρουσιάσθηκαν πλήθος τροποποιήσεων του νόμου που ρυθμίζει την κύρια αποστολή του τουρκικού στρατού.

Σε αυτό το σημείο ο Σαχίν “είδε” την ευκαιρία για να προωθήσει την ιδέα του για να ενσωματωθούν ξένοι μαχητές στον τουρκικό στρατό.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο και πολλούς ανώτερους Τούρκους ισλαμιστές στο AKP, ο Πρόεδρος Ερντογάν μάχεται όχι μόνο για λογαριασμό της Τουρκίας, αλλά και για όλους τους μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Για αυτό, ο ίδιος προτρέπει πρέπει να αναδιαρθρωθεί ολόκληρη η δομή της τουρκικής κυβέρνησης, από τον στρατό και την ΜΙΤ έως την αστυνομία.

 

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο τουρκικός στρατός δεν προασπίζει τα συμφέροντα των 780.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων της Τουρκίας, αλλά όλων των καταπιεσμένων μουσουλμάνων του πλανήτη », δήλωσε.

Προέβλεψε επίσης ότι οι Τσετσένοι θα μπορούσαν εύκολα να ενταχθούν στον τουρκικό στρατό λόγω της συγγένειας τους με τους Τούρκους , σε αντίθεση με τους Γκούρκας και τους Βρετανούς για παράδειγμα.

Τα τελευταία χρόνια ο τουρκικός στρατός έχει δημιουργήσει ειδικές μονάδες Αράβων και Τουρκμένων στη Συρία, τους οποίους εκπαιδεύει και εξοπλίζει για να πολεμήσουν στις πρώτες γραμμές.

Σε όλες τις στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συρία από το 2016, τέτοιες μονάδες χρησιμοποιήθηκαν για την κατάληψη πόλεων και χωριών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Χιλιάδες από αυτούς τους μαχητές αργότερα αναπτύχθηκαν στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν για να προωθήσουν τα πολιτικά και ιδεολογικά συμφέροντα του Ερντογάν και της μουσουλμανικής αδελφότητας.

Ο Σαχίν τονίζει ότι υπάρχει μια αρκετά μεγάλη κοινότητα ξένων στην Τουρκία που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία αποτελείται από Σύριους Τσετσένους και Ουιγούρους.

Με λίγα λόγια όπως φαίνεται πιθανότατα , οι Τούρκοι θα δημιουργήσουν σε σχετικό μικρό χρονικό διάστημα μια “τουρκική λεγεώνα των ξένων”, η οποία θα του χρησιμεύσει στα σχέδια τους από την Α.Μεσόγειο μέχρι το μακρινό Κασμίρ, βάζοντας την Τουρκία στο στόχαστρο όλους του πολιτισμένου κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »