Ξεκάθαρος ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τόνισε πως εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλήσει την οικονομία της χώρας με κυρώσεις, τότε η Μόσχα θα διακόψει τις σχέσεις της μαζί της.

«Είμαστε έτοιμοι. Αν δούμε ξανά ότι υπάρχουν κυρώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν κινδύνους για την οικονομία μας, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων τομέων της. Δεν θέλουμε να απομονωθούμε από τον κόσμο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ανοικτό το ενδεχόμενο για επιβολή νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, είχε αφήσει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικά Θέματα, Ζοζέπ Μπορέλ.

Δεν δίστασε μάλιστα να τονίσει πως θα υποβάλλει «συγκεκριμένες προτάσεις» στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 22 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επεσήμανε πως το ζήτημα της Ρωσίας θα είναι πρώτο στην ευρωπαϊκή ατζέντα, ενώ εναπόκειται στα κράτη-μέλη της ΕΕ να αποφασίσουν το επόμενο βήμα, αλλά «ναι, θα συζητηθούν νέες κυρώσεις προς τη Μόσχα και θα υποβάλω συγκεκριμένες προτάσεις».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ζοζέπ Μπορέλ συναντήθηκαν στη Μόσχα στις 05/02, με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο να ζητά, «χωρίς επιτυχία», από τον Ρώσο ΥΠΕΞ να «πάρει πίσω» την απέλαση των διπλωμάτων της ΕΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »