Ομολόγησε τα κακουργήματα για να γλιτώσουν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι

Όλο «πάνω του τα πήρε» στο κακουργηματικό σκάνδαλο τον υποκλοπών ο απολυθείς διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, στην σημερινή ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αφού δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε καμία ενημέρωση για τις υποκλοπές.

Έτσι ο κ.Κοντολέων, σαν σύγχρονη «Ιφιγένεια» θα μπορούσε να πει κάποιος, «θυσιάζεται» για να γλιτώσουν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το περιβάλλον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να είπε ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το γραφείο του ενημερώνονταν για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για να προσθέσει πως ενημερώσεις γίνονταν με υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα ερευνών μόνο αν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη ακόμα και για το αν έχει καταστραφεί ο συγκεκριμένος φάκελος όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα επικαλούμενος την ρήτρα απορρήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόρρητο που διέπει υποθέσεις εθνικής ασφάλειας και ΕΥΠ επικαλέστηκε και ο πρώην γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Από αυστηρά μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση πρώην και νυν διοικητών της ΕΥΠ αλλά και προσώπων που φέρονται να συνδέονται με την επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Η ακρόαση των πρώην διοικητών της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα (2012-15), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015-19) και Παναγιώτη Κοντολέοντα (2019-22) καθώς και του τέως γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:30.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »