Τα όπλα που θα κυριαρχήσουν στις πολεμικές μηχανές των κρατών στο μέλλον.
Αυτά είναι τα πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα που αναμένεται σύντομα να δούμε στα πεδία των μαχών ανά την υφήλιο.

Immortal synthetic organism. Ο Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας (DARPA) ανέλαβε ένα φιλόδοξο έργο που ονομάζεται Biodesign. Συνδυάζοντας τεχνικές μηχανικής με βιολογικές και χημικές τεχνολογίες, οι επιστήμονες σχεδιάζουν να αναπτύξουν συνθετικούς οργανισμούς που μπορούν να ζήσουν για πάντα. Αυτά τα τεχνητά πλάσματα είναι γενετικά προγραμματισμένα ώστε να είναι αθάνατα. Θα είναι δυνατή η απενεργοποίησή τους χρησιμοποιώντας χειροκίνητο έλεγχο. Τι άλλες λειτουργίες θα έπρεπε να έχουν αυτοί οι οργανισμοί δεν έχει αναφερθεί, αλλά το γεγονός ότι το έργο λαμβάνει εκατομμύρια δολάρια από το Πεντάγωνο υποδηλώνει ότι τα αθάνατα πλάσματα θα αντικαταστήσουν ανθρώπινους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Η μαγνητική υδροδυναμική εκρηκτική συσκευή (MAHEM) είναι μια άλλη τρελή ιδέα. Αυτός ο τύπος όπλου θα είναι σε θέση να διεισδύσει σε οποιαδήποτε εχθρική πανοπλία, ακόμη και αν το αυτή βρίσκεται σε δεξαμενή ή σε τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς στρατιωτών, λόγω της χρήσης υγρού μετάλλου. Ακούγεται σαν σενάριο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά οι εκπρόσωποι της εταιρείας κατασκευής του διαβεβαιώνουν ότι η κεφαλή αυτού του όπλου θα είναι πιο ακριβής, καλύτερα ελεγχόμενη και, κατά συνέπεια, πολύ πιο αποτελεσματική

Το λέιζερ ηλεκτρονίων (FEL) χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως για επιστημονικούς σκοπούς , όσο έχει να κάνει με τις στρατιωτικές υποθέσεις, το λέιζερ σήμερα δεν έχει αρκετή ισχύ. Αλλά αυτό δεν σταματά το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ: τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν διατεθεί εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του FEL ως όπλο άμυνας αέρα και πυραύλων. Η ιδιαιτερότητά του είναι η δυνατότητα αυτόματης αλλαγής του μήκους κύματος – αυτό θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες και τις αλλαγές στα χαρακτηριστικά του στόχου.

Το High Energy Laser Defense System (HELLADS) είναι ένα νέο σύστημα λέιζερ που το Πεντάγωνο ανέθεσε να αναπτύξει η DARPA. Υποτίθεται ότι αυτή η μικρή αλλά απίστευτα ισχυρή εγκατάσταση θα είναι σε θέση να υποκλέψει και να καταστρέψει τα πυρά του εχθρού. Το λέιζερ είναι ικανό να προκαλέσει τοπική βλάβη στον πύραυλο, χάρις το οποίο χάνει την ικανότητα να στοχεύει ή καταστρέφεται ολοσχερώς.

10-awesome-weapons-of-the-future-2

Corner Shot Launcher -Το όπλο αυτό θα διαθέτει κάμερα στη μία πλευρά και την οθόνη στην άλλη, θα επιτρέπει να στοχεύσετε χωρίς να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο να δεχτείτε εχθρικά πυρά όταν απομακρύνεστε από αναχώματα

Τα έντομα cyborg MEMS,μπορεί να αλλάξουν ριζικά το κατασκοπευτικό παιχνίδι: Tώρα η συλλογή πληροφοριών μπορεί να συλλεχθεί από έντομα εξοπλισμένα με μικρομηχανικό σύστημα. Η συσκευή θα εισαχθεί σε ένα ζωντανό πλάσμα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής της (όταν το έντομο βρίσκεται σε κουκούλι), προγραμματίζοντάς το να συλλέγει πληροφορίες ή να ανιχνεύει εκρηκτικά.
Τα αθόρυβα όπλα DREAD, χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια αντί για πυρίτιδα, θα διαφέρουν από τα συνηθισμένα αποτελέσματα των πυροβόλων όπλων ως προς τον δυνατό κρότο ενός πυροβολισμού. Το κύριο χαρακτηριστικό μάχης του πολυβόλου DREAD είναι η ικανότητα να πραγματοποιούνται 120 χιλιάδες περιστροφές ανά λεπτό, εκτοξεύοντας σιωπηλά έναν τεράστιο αριθμό βολών.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Aurora Excalibur είναι ικανό να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα, όπως ένα ελικόπτερο, με ταχύτητα άνω των 720 km / h. Όλα αυτά κάνουν το Aurora Excalibur ευέλικτο από άποψη χρήσης – το αεροσκάφος δεν χρειάζεται διάδρομο και ελέγχεται από το έδαφος χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του πιλότου.


Ο εκτοξευτής χειροβομβίδων XM-25 έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στη μάχη, αλλά παραμένει όπλο του μέλλοντος. Το XM-25 είναι ένας ηλεκτρονικός ελεγχόμενος εκτοξευτής χειροβομβίδων 25 mm. Το βλήμα διαθέτει μια ενσωματωμένη υπολογιστική μονάδα που λειτουργεί τόσο την ώρα όσο και την απόσταση που έχει καθοριστεί κατά τον προγραμματισμό της έκρηξης. Οι προοπτικές του XM-25 δεν βρίσκονται μόνο στο “πάντρεμα” computering και στρατιωτικού εξοπλισμού, αλλά και στην ευελιξία του όπλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »