Για άλλη μια φορά το επιτελικό κράτος των “αρίστων” του Κυριάκου Μητσοτάκη, φάνηκε ανήμπορο, ανίκανο να διαχειριστεί τις φωτιές στην Ανατολική Αττική, στον Έβρο, στη Μυτιλήνη, στην Ηλεία…

Για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος μας ήρθε στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες, όπου διατέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, φταίει η “κλιματική αλλαγή”!

Αφού δεν έχουν το σθένος και τον ανδρισμό να μας πουν, πως φταίει η ανικανότητά τους και μόνο! Αφού δεν έχουν το κουράγιο και την αξιοπρέπεια να παραιτηθούν και να ιδιωτεύσουν!

Αλλά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χαρακτηρίζεται μόνο από αυτά τα μειονεκτήματα!

Σε στιγμές πολύ δύσκολες για τους κατοίκους στο Ντράφι, στην Ανθούσα, στο Γέρακα, στην Παλλήνη, όπου πολλά σπίτια καταστράφηκαν, όπου πάνω από 20 χιλιάδες στρέμματα δασικής γης κάηκαν, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει έλεγχο και αυτοψία των ζημιών! Και αντί να έχει ένα πρόσωπο σπασμένο από τη στεναχώρια, αντί δάκρυα να κυλούν στα μάγουλά του, από την θλιβερή, ολέθρια εικόνα που αντίκρυζε, αυτός χαμογελούσε με τους παρατρεχάμενους που τον συνόδευαν και έβγαζε σέλφι με το κινητό του! Δημιουργώντας πολλά πικρόχολα σχόλια στα social media, όπως του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος τον καυτηρίασε ως εξής:

«Είπα να ξανανεβάσω την φωτό του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, που είναι μέσα στη καλή χαρά, χτες στην επίσκεψη του στα καμένα. Αφού έφθασε με συνοδεία 15 αυτοκινήτων, αντάλλαξε αστειάκια με τους παρατρεχάμενους. Ελπίζω αυτή τη φορά να δει τη φωτό κι ο…Πέτσας… ( ναι αυτός που τάιζε τα ΜΜΕ)»!

Ντροπή και μόνο ντροπή για τον Έλληνα Πρωθυπουργό!

Είχαμε προειδοποιήσει αυτό το ανύπαρκτο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη…

Για ασύμμετρες απειλές έκανα λόγο σε πρόσφατο άρθρο μου, όπου μεταξύ άλλων, έλεγα:

«…Μήπως η κυβέρνηση και οι Υπηρεσίες της ΕΥΠ γνωρίζουν πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν πιθανότατα να χρησιμοποιήσει κατά της Ελλάδος νέες υβριδικού τύπου επιχειρήσεις; Μήπως υπάρχουν πληροφορίες παρουσίας Τούρκων πρακτόρων (ΜΙΤ) στην Αθήνα και τον Πειραιά καθώς και ανώτατων αξιωματικών του τουρκικού στρατού, που ενδεχομένως μεθοδεύουν μαζί με Πακιστανούς, Αφγανούς και Σομαλούς εκτροπή της νομιμότητας στην Ελλάδα;

Μήπως λοιπόν, η παραπάνω κυβερνητική απόφαση (οπλισμένων στρατιωτικών σε ρόλο αστυνομικών) – πρωτίστως – αφορά την διασφάλιση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας μας, προκειμένου να μην επιτραπεί να βρεθούμε σε κατάσταση πολιορκίας, λόγω ασύμμετρων τουρκικών απειλών;…»!

Έτσι διαπιστώνουμε ξαφνικά να καίγεται όλη η Ελλάδα από μεγάλες πυρκαγιές! Που αρκετές από αυτές είναι μυστήριες, είναι ύποπτες, είναι ανεξιχνίαστες!

Φταίει μόνο κάποιος απερίσκεπτος πολίτης που έριξε ένα αναμμένο τσιγάρο; Φταίει ένας ηλικιωμένος που καθάριζε τα χόρτα στο εξοχικό του;

Φταίει ο “στρατηγός άνεμος” που φυσούσε; Φταίει η πολυδιαφημισμένη κλιματική αλλαγή του Έλληνα Πρωθυπουργού;

Όμως οι φωτιές σε Έβρο και Μυτιλήνη, προσπερνούν το όποιο κυβερνητικό αφήγημα, που κατά σύμπτωση εξυπηρετούν τα επιθετικά σχέδια του Ρ. Τ. Ερντογάν κατά της Ελλάδος!

Με την “αμέριστη συνδρομή” μιας βλακώδους κυβέρνησης, η οποία φρόντισε στα τέλη του Δεκεμβρίου 2021 με αποφάσεις της (ΦΕΚ Β΄ 6191/23 ΔΕΚ. ΄21), του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά (του πρώην διεθνιστή “Ποταμίσιου”) να πάψει να είναι ΝΠΙΔ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου) και οι αρμοδιότητες Εθνικών Δρυμών μεταβιβάστηκαν στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ)!

Μεταξύ αυτών των Εθνικών Δρυμών και το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, που έγινε παρανάλωμα του πυρός!

Οι άλλοι είναι:

Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας

Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής

Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης

Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων

Εθνικό Δρυμό Ολύμπου!

Σουλατσάρει στην ελληνική επικράτεια ο Νταβούτογλου και η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη “σφυρίζει αδιάφορα”…

Όμως δεν δικαιολογείται αυτή η κυβέρνηση, όσο ανίκανη και να είναι, όσο εμμονική και να είναι περί της κλιματικής αλλαγής και να μην αντιλαμβάνεται πως πρέπει να διαχειριστεί το πλήθος πληροφοριών – που πιθανώς έχει – από τις ελληνικές υπηρεσίες!

Αφού πολύ καλά γνωρίζει, ότι η τουρκική ακραία επιθετική ρητορική της “γαλάζιας πατρίδας” είχε ως βάση της, το βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου “Στρατηγικό Βάθος”, στο οποίο συνοψιζόταν η τουρκική εξωτερική πολιτική και οι διεκδικήσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος, σε χρονικό ορίζοντα 20ετίας!

Μια κυβέρνηση που επιτρέπει – και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε – στον Αχμέτ Νταβούτογλου (πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας, πρώην ΥΠΕΞ, Πρόεδρο του κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη, Τούρκο-Εβραίο Νυονμέ) να επισκέπτεται την Ελλάδα επισήμως, αλλά και ανεπισήμως!

Όπως πριν λίγες ημέρες, επισκέφτηκε την Ξάνθη, την “περιοχή των απογόνων του Πορθητή”, όπως είπε και αποκάλεσε Τούρκους τους Έλληνες Μουσουλμάνους το θρήσκευμα που ζουν εκεί!

Αλλά οι πληροφορίες μας λέγουν, ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, επισκέπτεται τακτικά τα Δωδεκάνησα και κυρίως την Κω! Δείχνοντας να την αγαπάει ιδιαίτερα, αφού απολαμβάνει τον “καφέ γλυκύ βραστό” στην χόβολη, σε μικρά καφενεδάκια, δίπλα σε οθωμανικά τεμένη, οθωμανικά λουτρά, κάτω από σκιερά πλατάνια, πλαισιωμένος πάντοτε από κουστωδία, φανατικών τουρκόφρονων χαριτζήδων Οθωμανών, που ενδεχομένως να είναι και πράκτορες!

Πράκτορες, που συλλαμβάνονται στα Δωδεκάνησα επί τω έργω! Πράκτορες που αλωνίζουν ανενόχλητοι την Χίο και την Μυτιλήνη!

Πράκτορες, που συλλαμβάνονται για τη στρατολόγηση ατόμων των θαλασσίων δρομολογίων Κως – Καστελόριζου! Θαλάσσιας περιοχής, ιδιαίτερα στοχοποιημένης από την Τουρκία και την ΜΙΤ!

Της Μυστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας, που στρατολογεί Γερμανούς, Ολλανδούς και άλλες φιλότουρκες ράτσες, που διαβιούν μόνιμα στα Δωδεκάνησα, και κάποιοι εξ αυτών “έχουν πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη”!

Αν τώρα συμπεριλάβουμε σε αυτούς και όσους “έχει φορτώσει” στα νησιά μας (Αλβανούς, Πακιστανούς, Γεωργιανούς, Άραβες και “λοιπές φυλές του Ισραήλ”) ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, αντιλαμβάνεστε όλοι, το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργείται στα νησιά μας!

Έτσι διερωτώμεθα, αν έχει γνώση η ελληνική κυβέρνηση όλες αυτές τις ασύμμετρες απειλές και αν τις γνωρίζει, τι κάνει για να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά; Γνωρίζει τις κινήσεις Αχμέτ Νταβούτογλου σε Ξάνθη, Κω, Ρόδο και αλλού;

Κάλεσε ο Πρωθυπουργός το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας, για να συζητήσουν τα της παρουσίας του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, στη σύναξη που έγινε στην Ξάνθη με την “προεδρία” Νταβούτογλου;

Τον κάλεσαν για να τον “εξομολογήσουν”;

Ή όλα σε αυτήν την κυβέρνηση φαίνονται φυσιολογικά και για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή, που έχει πρωτίστως επηρεάσει τα κυβερνητικά μυαλά;

Αλλά δυστυχώς, ειλικρινά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτόν τον προκλητικό εφησυχασμό για όλα τα παραπάνω, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια!

Ο ήχος από τα τύμπανα πολέμου από την Τουρκία, ηχεί μόνο στα δικά μας αυτιά; Γιατί αν ηχεί και στα αυτιά του Πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ, πώς επιτρέπουν εντός της ελληνικής επικράτειας να συμβαίνουν τα παρακάτω;

Τελικά πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι οι Έλληνες και πρωτίστως οι ακρίτες μας;

Κυβέρνηση και ΜΜΕ είναι συνεργάτες και είναι συνένοχοι…

Ναι, αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για την εθνική υπόσταση της Ελλάδος! Ναι, αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να σώσει τα σπίτια μας και το φυσικό περιβάλλον από τις πυρκαγιές, τις πλημύρες, τις καιρικές καταστροφές! Ναι, αυτή η κυβέρνηση αποτυγχάνοντας οικτρά στη διαχείριση του Covid-19, είναι πρώτη στην Ευρώπη σε θανάτους κατ΄ αναλογία πληθυσμού! Ναι αυτή η κυβέρνηση στράφηκε κατά όλων των κοινωνικών ομάδων στην Πατρίδα μας! Βοά ο τόπος από την πρωτοφανή, την πρωτόγνωρη λαϊκή αποστροφή κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του! Ναι αυτή η κυβέρνηση κοροϊδεύει, ασχημονεί κατά του ελληνικού λαού, πώς για όλα τα δεινά που τον έχουν βρει, φταίει ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας  και η δαιμονισμένη κλιματική αλλαγή!

Όμως οι δημοσκοπικές εταιρείες, οι οποίες παίρνουν εντολή διεξαγωγής έρευνας από τους μεγαλοκαρχαρίες – μεγαλοεπιχειρηματίες των ΜΜΕ, των Συστημικών ΜΜΕ που μπούκωσαν χρήμα από τις λίστες Πέτσα, επί τρία χρόνια “ανακαλύπτουν” πως η ΝΔ κυμαίνεται μεταξύ ποσοστών 30-33%!

Είναι τα ίδια Μέσα που προπαγανδίζουν τα κυβερνητικά αφηγήματα από το πρωί έως το βράδυ, κατατρομοκρατώντας τον λαό μας και παρουσιάζοντας ως ειδήσεις, τις δικές τους και μόνο ειδήσεις, με ταυτόχρονη απόκρυψη όλων αυτών που παραπάνω που σας ανέφερα!

Όσοι το κατάλαβαν φεύγουν από το καράβι που βουλιάζει, με την πρώτη ευκαιρία…

Με τον παραπάνω τίτλο έγραψε το παρακάτω πολύ εύστοχο άρθρο ο ανώτατος αξιωματικός ε.α. Δημήτρης Κυπριώτης!

Βλέποντας τα πράγματα, τελείως αντίθετα από ότι τα Συστημικά ΜΜΕ!

«Μετά από  τον Μακρόν, που σε λίγο θα βλέπει τη μοναξιά του “θρόνου” του, τον Τζόνσον  που “τσαλαβουτάει” μέχρι τον Σεπτέμβριο, τον Σολτς που δεν έχει καταλάβει  ακόμα πως έχασε την δημοφιλία του, τον Μπάιντεν που βρίσκεται στο Ναδίρ και ο Νοέμβριος πλησιάζει, τότε που θα χάσει το Κογκρέσο, ήρθε η σειρά του “σούπερ” Ντράγκι να τα παρατήσει!

Ο τελευταίος παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του συστήματος να κρατηθεί πάση δυνάμει , δεν το κατόρθωσε. Καταθέτει τα διαπιστευτήρια του και πάλι στον Πρόεδρο.

Και το ντόμινο θα συνεχιστεί, από ότι φαίνεται από την εκ των έσω αμφισβήτηση του Κ. Μητσοτάκη. Οι βουλευτές της ΝΔ βρίσκονται στα κάγκελα  από την δυσαρέσκεια για τις παλινωδίες του αρχηγού τους και περιμένουν μία σπίθα, ένα νεύμα.

Τα  τρία στρατόπεδα ήδη έχουν φανεί και ακονίζουν τα μαχαίρια τους. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ:

  1. Ο Μητσοτάκης παραδίδει στον Δένδια, μετά από “δημοκρατικές” διαδικασίες, αναζητώντας κάποιο διεθνή ρόλο που δύσκολα θα του δώσουν.
  2. Ο Βορίδης έχει ετοιμάσει το στρατό του και είναι ετοιμοπόλεμος
  3. Και ο άγνωστος Χ , ο “κόκκινος Πάνος” που κάτι προσπαθεί να στήσει, με “Καραμανλικό” Μπλοκ

Το πρόβλημα στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η αναζήτηση σοβαρής εναλλακτικής πρότασης, αλλά, πού και από  ποιους; Στη μη εύρεση αυτής της πολιτικής εξίσωσης και εν μέσω εθνικών εξελίξεων, το σύστημα σπρώχνει για Οικουμενική, εφόσον η συγκυβέρνηση δεν βγαίνει όπως τη θέλει.

Βέβαια εξετάζεται και σταθμίζονται σχήματα Μητσοτάκης – Βελόπουλος – Σημιτικό μπλοκ από τη μια και Τσίπρας-Ανδρουλάκης-Βαρουφάκης από την άλλη.

Το παιχνίδι μεταξύ τους έχει ανάψει για τα καλά. Ο λαός όμως πού βρίσκεται μέσα σε όλο αυτό το

Ας ελπίσουμε, η αποχώρησή του να μη συνοδευτεί από εθνική παραχώρηση…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »