Η αντιλαϊκή πολιτική Μητσοτάκη ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και πλέον ο Πρωθυπουργός γίνεται περίγελος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, και πολλοί ευρωπαίοι πολιτικοί τον επιδεικνύουν ως το κακό, το χείριστο παράδειγμα ενός Ευρωπαίου Πρωθυπουργού!

 

Πιο συγκεκριμένα (τελευταίο παράδειγμα), ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας “Ταυτότητα και Δημοκρατία”, που απαριθμεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 65/751 Ευρωβουλευτές, Gunnar Beck, και ο οποίος είπε για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όσα εντέχνως κρύβουν τα Συστημικά ΜΜΕ της αργυρώνητης “λίστας Πέτσα”!

Αυτήν την Κοινοβουλευτική Ευρωπαϊκή Ομάδα, οι Νεοταξίτες – Παγκοσμιοποιητές (τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη), την κατατάσσουν στην ακροδεξιά! Αφού εκεί βρίσκονται – κατ΄ αυτούς – όσοι είναι υπέρ της έννοιας Έθνος – Πατρίδα! Είναι το αφήγημά τους, στάχτη στα μάτια των λαών της Ευρώπης! Πού δυστυχώς, γι΄ αυτούς όλους τους ηγέτες των Ευρωπαϊκών κρατών, οργάνων των Διεθνών Αγορών, αυτό το λαϊκό κίνημα συνεχώς μεγαλώνει (παράδειγμα οι πρόσφατες γαλλικές βουλευτικές εκλογές)!  

Αυτή η Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Ομάδα, έχει ως βασικές προτεραιότητες την προστασία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και της κυριαρχίας των ευρωπαϊκών εθνών, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη, την αύξηση της ασφάλειας, την παύση της παράνομης μετανάστευσης, τη ρύθμιση της νόμιμης μετανάστευσης, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας της ΕΕ και την αποτροπή αυτού που περιγράφει ως πιθανού εξισλαμισμού της Ευρώπης. Η Ταυτότητα και η Δημοκρατία αντιτίθεται επίσης στην πιθανή ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ! Η ομάδα αυτή ζητάει μια Ευρώπη, που βασίζεται στη συνεργασία και περαιτέρω μεταρρυθμίσεις της ΕΕ μέσω “περισσότερης διαφάνειας και λογοδοσίας” στις Βρυξέλλες, αλλά απορρίπτει κάθε περαιτέρω εξέλιξη προς ένα Ευρωπαϊκό Υπέρκρατος (Βικιπαίδεια – ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια)!

Σας κατηγορώ γιατί υιοθετήσατε τη λογική αντικατάστασης του πληθυσμού της Ελλάδος με παράνομους μετανάστες…

Παρακάτω ο ακριβής και εν πολλοίς σκωπτικός λόγος του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας “Ταυτότητα και Δημοκρατία”, Gunnar Beck, προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό:

«Κύριε Πρωθυπουργέ Κ. Μητσοτάκη, σας καλωσορίζω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα ήθελα να σας συγχαρώ περισσότερες από μία φορές.

Πρώτον, για την αποπληρωμή του χρέους σας προς το ΔΝΤ, δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Εδώ πετύχατε εκεί που απέτυχαν όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.

Ωστόσο, πέρα από μια αρχική κερδοσκοπικά διογκωμένη έκρηξη, το ευρώ δεν εξυπηρέτησε καλά την Ελλάδα.

Ο ελληνικός πληθωρισμός βρίσκεται στο 12%, τα ενοίκια στην Αθήνα έχουν αυξηθεί κατά 17% και οι τιμές της βενζίνης πλησιάζουν τα 3 ευρώ το λίτρο. Σχεδόν το 30% των Ελλήνων κινδυνεύει από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ένα εκατομμύριο Έλληνες εργάζονται στον τουριστικό τομέα, αλλά το κόστος ενοικίασης των ξαπλώστρων στα πολυτελή θέρετρα της Μυκόνου ισούται πλέον με τον μηνιαίο κατώτατο μισθό στην Ελλάδα. Οι αυξήσεις των τιμών των ελληνικών ξενοδοχειακών δωματίων που φτάνουν έως και 110% ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες σε άλλους προορισμούς διακοπών. Οι απολύσεις στον ελληνικό τουριστικό τομέα είναι αναπόφευκτες.

Δεύτερον, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις προσπάθειές σας να προστατεύσετε την Ευρώπη από τη συνεχιζόμενη εισβολή μεταναστών.

Την περασμένη εβδομάδα, αποφασίσατε να τριπλασιάσετε το μήκος του συνοριακού φράχτη με την Τουρκία και αποτρέψατε τις βάρκες των λαθρομεταναστών από το να ξεφορτώσουν πάνω από 1000 λαθρομετανάστες στα ελληνικά νησιά.

Τρίτον, επικροτώ την αποφασιστικότητά σας να αντισταθείτε στην επιθετική στάση της Άγκυρας. Η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας θα πρέπει να είναι ιερή για την ΕΕ, πιο αυτονόητα από ό,τι εκείνη των γειτονικών χωρών εκτός ΕΕ.

Από την άλλη πλευρά, κύριε Πρωθυπουργέ, διαφωνώ κάθετα μαζί σας για την επέκταση της ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας.

Τόσο η Αυστριακή όσο και η Οθωμανική Αυτοκρατορία εξαντλήθηκαν στις προσπάθειες να κατακτήσουν, να κυβερνήσουν και να ειρηνεύσουν τα Βαλκάνια. Με τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού από τη δεκαετία του 1970, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να σπαταλήσουμε ενέργεια και χρήματα για να κάνουμε τα Δυτικά Βαλκάνια κατάλληλα για 55 άτομα.

Αντίθετα, είναι η ώρα να επικεντρωθούμε στον Έλληνα συνταξιούχο που βγάζει 384 ευρώ το μήνα και στα 14 εκατομμύρια Γερμανούς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Περαιτέρω, πρόσφατα η κυβέρνησή σας αποφάσισε να ακολουθήσει τη Γερμανία στην παραγγελία αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Αντ’ αυτού, θα μπορούσατε να είχατε προτιμήσει τις ευρωπαϊκές επιλογές, για να προστατεύσετε τους Ευρωπαίους εργαζόμενους και τις θέσεις εργασίας. ίσως, ως αναγνώριση ότι η Ευρώπη έχει στηρίξει την Ελλάδα με δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, σε πρόσφατο συνέδριο για τη δημογραφική αλλαγή, υιοθετήσατε τη λογική της μετανάστευσης αντικατάστασης, επαινώντας την ενσωμάτωση πληθυσμών από την Ασία και την Αφρική ως βιώσιμη λύση για τα χαμηλά ποσοστά γονιμότητας, αντί να ευνοήσετε ευφάνταστες οικογενειακές πολιτικές ουγγρικού τύπου.

Η αλήθεια είναι ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μάς απογοήτευσαν επί σαράντα χρόνια. Ακόμη και οι πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης δεν ήταν ποτέ αρκετά πλούσιες ώστε να επιτρέψουν στις περισσότερες οικογένειες να μεγαλώσουν 2 ή 3 παιδιά με μέτρια άνεση.

Και τώρα εισάγουν εκατομμύρια μετανάστες, οι οποίοι σπάνια θα εργαστούν και συνήθως θα ζουν από την πρόνοια.

Μαζί με τους συναδέλφους σας στην ΕΕ, καταστρέφετε από την πίσω πόρτα το κράτος πρόνοιας και μαζί του την ευρωπαϊκή κουλτούρα και τον πολιτισμό μας.»!

Δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα…

Αλλά αυτή η καταγγελτική ρητορική προς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως εκφράστηκε από τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας “Ταυτότητα και Δημοκρατία”, μάλλον εκφράζεται και από τους λοιπούς Ευρωβουλευτές, που ευθέως πλέον αποστρέφονται την πολιτική Μητσοτάκη, αφού η ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού και η οποία έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της συζήτησης: «Αυτή είναι η Ευρώπη», πραγματοποιήθηκε σε εντελώς άδεια έδρανα!

Αυτή η εκκωφαντική απουσία των Ευρωβουλευτών, σε ομιλία Ευρωπαίου Πρωθυπουργού δεν έχει ξαναγίνει, αφού οι Ευρωβουλευτές που παρακολούθησαν την ομιλία, ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα!

Μια εμφάνιση Έλληνα Πρωθυπουργού, σε άδεια έδρανα και η οποία εικόνα, που κυκλοφορεί σε όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης, ζημιώνει – πρωτίστως – την Ελλάδα, την Πατρίδα μας!

Ζημιά που υφίσταται η Ελλάς κι από την γενικότερη εμφάνιση του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Στρασβούργο! Όπου προσπάθησε να δικαιολογήσει την ακραία αντεθνική πολιτική του στο μεταναστευτικό, αλλά και στην ελευθεροτυπία του Τύπου και των Μέσων γενικότερα στην Πατρίδα μας! Που βρίσκεται στην τελευταία ευρωπαϊκή θέση!

Σε αυτή την τραγική προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη, ώστε να αποδείξει ότι υπάρχει στην Πατρίδα ελευθερία στην άποψη, ελευθερία στην κριτική, παρουσίασε δυο πρωτοσέλιδα των εφημερίδων “Δημοκρατία” και “Αυγή”! Με τέτοια τσιτάτα προσπαθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός να αποδείξει ότι υπάρχει στην Ελλάδα ελευθερία του Τύπου;

Συκοφαντώντας τα ελάχιστα Μέσα στην Πατρίδα, που διαφυλάττουν με χίλιους κόπους την ανεξαρτησία τους – μεταξύ αυτών και η Ελεύθερη Ώρα – και δεν γίνονται ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, ΣΤΑΡ, “Βήμα”, “Νέα” “Καθημερινή” και λοιπά άλλα Μέσα της λίστας “Πέτσα”;

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας “Ανανεώστε την Ευρώπη” Μαλίκ Αζμανί, που απαριθμεί 103/751 Ευρωβουλευτές, αναφορικά με την χειραγώγηση των ΜΜΕ στην Ελλάδα, χτύπησε ανηλεώς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, λέγοντας:

«Ανησυχούμε για την επιδείνωση της ελευθεροτυπίας και της πολυφωνίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Τα προειδοποιητικά φώτα αναβοσβήνουν. Η Ελλάδα τώρα έχει τη χειρότερη επίδοση στους 27 της ΕΕ σε ό,τι αφορά στην ελευθεροτυπία. Ελπίζω να συμφωνείτε μαζί μου ότι η ελευθεροτυπία είναι βασική στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας. Δεν θέλουμε να δούμε άλλη μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση να συκοφαντεί τα ελεύθερα ΜΜΕ. Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από την πολιτική οικογένειά σας έχουν δώσει το κακό παράδειγμα. Σας παρακαλώ, μην ακολουθήσετε τα καταστροφικά βήματά τους. Σταματήστε το»!

Έχει πρόβλημα η Δημοκρατία στην Ελλάδα…

Εμείς θα παραφράζαμε και θα λέγαμε: “Σταματήστε τους σημερινούς τυραννόσαυρους της Εξουσίας”!

Οι οποίοι με αυτήν την φίμωση, την απόλυτη εξάρτηση του Τύπου και των Μέσων, θα πορευτούν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου!

Με την δημοσιευμένη γνώση της Deutsche Welle και η οποία είχε αναφέρει, ότι η Ελλάδα αποτελεί την εξαίρεση της Ευρώπης, όπως είναι οι εκφοβιστικές αγωγές με παράλληλη απαίτηση μεγάλου χρηματικού ποσού ως “αποζημίωση” για τα θιγόμενα πρόσωπα:

«Πρόκειται για συρρίκνωση του πλουραλισμού, για ένα κορυφαίο ζήτημα Δημοκρατίας»!

Μια έλλειψη Δημοκρατίας που επισημάνθηκε τον Μάϊο του 2022, από  τους «Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα» με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου»!

Σε αυτήν την έκθεση, η Ελλάς βρέθηκε στην χειρότερη θέση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών! Κάτω από χώρες, όπως η Τυνησία, το Τόγκο, η Μποτσουάνα και άλλες!

Καταψηφίστε τους…

Έτσι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με σύμμαχο αυτά, τα αργυρώνητα Μέσα θα προσπαθήσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου να “κλέψει” τις εκλογές και να συνεχίσει το καταστροφικό, αντιδημοκρατικό και αντεθνικό του έργο!

Ωστόσο, πολλοί σημερινοί, εκ δεξιών του Πρωθυπουργού πολιτικοί κολαούζοι, που γεύθηκαν ρουφώντας την Εξουσία με χοντρό καλαμάκι, όπως ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως ο επίσης Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, αλλά και άλλοι, εγκαταλείπουν το σκάφος που βυθίζεται! Εκδηλώνοντας την επιθυμία, πως δεν θα συμμετέχουν των προσεχών εκλογών, φοβούμενοι βεβαίως, ότι δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους στην κάλπη!

Διαπιστώνοντας την λαϊκή οργή, που συνεχώς μεγαλώνει, με αποκορύφωμα την συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με την συμμετοχή 20 χιλιάδων πολιτών, του Έλληνα ράπερ ΛΕΞ  και οι οποίοι δεν παρέλειψαν να τραγουδήσουν το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Να κλείσω το κείμενό μου, με τον Εφέσιο Έλληνα φιλόσοφο Ηράκλειτο, ο οποίος είχε πει:

“Παν γαρ ερπετόν πληγή νέμεται”!

Δηλαδή, οτιδήποτε έρπει – σέρνεται, εξουσιάζεται με χτυπήματα!

Όπου χτυπήματα σήμερα, η ψήφος του ελληνικού λαού!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »