«Έξυπνος πατριωτισμός το τέμενος» αναφέρει ο Γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων
Ακόμη και μετά την κλιμακούμενη επιθετικότητα από την πλευρά της Άγκυρας, αρχικά με την έκδοση παράνομης NAVTEX στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά και με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας, λίκνο της Ορθοδοξίας αλλά και του Χριστιανισμού εν συνόλω σε τζαμί, φαίνεται πως οι διαδικασίες για την ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Εικόνες-σοκ στη Βασιλεύουσα: Η στιγμή που οι μουεζίνηδες καλούν σε προσευχή
Συγκεκριμένα, έως τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία με τις προσφορές των σημαντικότερων διαγωνισμών να ανοίγουν από το Υπουργείο Παιδείας την εβδομάδα που έρχεται.

Σύμφωνα με το flash.gr, οι διαγωνισμοί δημοσιεύτηκαν στα τέλη Ιουνίου και προφανώς η επικείμενη λειτουργία του Τεμένους στην Αθήνα σε καμία περίπτωση δε σχετίζεται με την προκλητική απόφαση της Ερντογάν που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Θα πρόκειται για τον πρώτο λατρευτικό χώρο που θα λειτουργεί υπό την αποκλειστική αιγίδα του Κράτους.

Η διαγωνιστική διαδικασία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις προσλήψεις (5 ορισμένου χρόνου σε πρώτη φάση) και τις προμήθειες υλικών καθώς επίσης και για τη μίσθωση χώρου για τη στέγαση της διοικούσας επιτροπής του τζαμιού φαίνεται να έχουν ξεκινήσει στο τέλος Ιουνίου κάποιες ημέρες πριν τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη.

Κύκλοι της Κυβέρνησης σημειώνουν ότι «αυτή είναι η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα της Ευρώπης και στην οθωμανική Τουρκία που δεν σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες αντίθετα με την Ελλάδα».

Το κήρυγμα θα γίνεται στην ελληνική γλώσσα, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις θα μπορεί να χρησιμοποιείται και η αγγλική. Η προσευχή θα γίνεται, όπως συμβαίνει στα τζαμιά όλου του κόσμου, στην αραβική ενώ δεν θα υπάρχει μιναρές.

Σχεδόν απέναντι από το τέμενος βρίσκεται η Εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου.

Γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων: «Έξυπνος πατριωτισμός το τέμενος»
Ο Γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής αρθρογραφώντας χθες στην εφημερίδα Τα Νέα (τίτλος άρθρου «Ο δίκαιος αγώνας μας» αναφερόμενος στην τουρκική απειλή) γράφει μεταξύ άλλων για το πολιτικό σκέλος της προώθησης της λειτουργίας του Τεμένους στην Αθήνα:

«Αν παρασυρμένοι από τον θυμό και τον πόνο αναγάγουμε σε πρότυπο τις σκέψεις και τις πράξεις μας τους Τούρκους τότε θα καταλήξουμε να τους μιμούμαστε και ως γνωστόν το πρωτότυπο είναι πάντα καλύτερο η απάντηση στη βαρβαρότητα στην επιθετικότητα και στον ρατσισμό των “λευκών Τούρκων” δεν είναι να γίνουμε πιο βάρβαροι πιο ρατσιστές, πιο τσαμπουκάδες.

Η απάντηση είναι ο έξυπνος πατριωτισμός που εκκινεί από τα μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Τη δημοκρατία, την συμμετοχή στην Ευρώπη, το ευρώ, τον πολιτισμό μας και το γενικό επίπεδο μόρφωσης του πληθυσμού μας.

Έξυπνος πατριωτισμός σημαίνει να μην κάνουμε το λάθος στο οποίο μας σπρώχνει η Τουρκία δηλαδή να μη στραφούμε κατά του Ισλάμ είτε με συμβολικές αλλά άχρηστες και αυτοκαταστροφικές κινήσεις όπως η κατάργηση του κρατικού ισλαμικού Τεμένους Αθηνών είτε δαιμονοποιώντας τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας».

Τούρκος εθνικιστής: «Στο μέλλον η τουρκική σημαία μπορεί να κυματίζει στην Ελλάδα»
Την ίδια ώρα, κύμα εθνικιστών Τούρκων, προκαλεί “συμβουλεύοντας” πως πρέπει να είναι πολύ προσεκτική η Ελλάδα, καθώς η τουρκική σημαία μπορεί ξανά να κυματίζει στο έδαφός της.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει η ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα», ο εθνικιστής ηγέτης του τουρκικού ακροδεξιού εθνοϊσλαμιστικού κόμματος «BBP» (Κόμμα Μεγάλης Ενότητας), Μουσταφά Ντεστιτζη και σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε:

«Ο καθένας μπορεί να λέει την γνώμη του και στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Κάνοντας όμως αυτό, δεν πρέπει να μας προσβάλλει και να ταπεινώνει εμάς, δηλαδή την Τουρκία, τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους. Την ποτισμένη όμως με το αίμα των ηρώων τούρκικη σημαία που αποτελεί σύμβολο της ανεξαρτησίας αυτής της πατρίδας, κανείς να μην έχει το θράσος και την αγένεια να την καίει.

Σε πολύ εριστικούς τόνους, απειλεί πως “δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι όχι πριν από πολλά χρόνια, πριν από 200 χρόνια στα εδάφη εκεί κυμάτιζε η τουρκική σημαία. Στο μέλλον μπορεί πάλι να κυματίζει.Για αυτό τους συμβουλεύουμε να φέρονται υπολογίζοντας τις μέρες που θα έρθουν”.

Αναρωτήθηκε επίσης γιατί στην Αθήνα δεν λειτουργεί τζαμί, λες και έχρισε κανείς τους Τούρκους προστάτες της μουσουλμανικής θρησκείας στην Ελλάδα:

«Για παραπάνω από τετρακόσια χρόνια η Αθήνα ήταν υπό την οθωμανική κυριαρχία, γιατί δεν έχει τζάμι;», είπε.

Ο Νεστιτζή αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν στο εσωτερικό της Τουρκίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είπε:

“Κάθε πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας, κάθε Τούρκος και κάθε μουσουλμάνος πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για αυτό. Διότι όταν το 1453 κατακτήθηκε η Κωνσταντινούπολη η Αγία Σοφία ήταν ένα ερείπιο κτίριο και χάρη στις εργασίες και τις προσπάθειες των Τούρκων αρχιτεκτόνων με πρώτο τον Μιμάρ Σινάν, πήρε τη σημερινή του μορφή και προστατεύτηκε.”

“Αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να μας δώσουν μάθημα πολιτισμό ας δούνε πρώτα τη δική τους περιοχή. Άραγε πόσα από τα μνημεία του δικού μας πολιτισμού είναι σήμερα όρθια. Για παραπάνω από τετρακόσια χρόνια η Αθήνα ήταν υπό την οθωμανική κυριαρχία, γιατί δεν έχει τζάμι; Πού χάθηκαν εκείνα τα τζαμιά, μεντρεσέδες, χάνια και χαμάμ; Για αυτό κανείς να μην προσπαθεί να μας δώσει μάθημα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »