«Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος. Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βολεπταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί κ’ οι “γυφτοχαρατζήδες”, τώρα σε ‘αθεώνουν’ οι βουλευταί κ’ οι δήμαρχοι. Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν “φούρνους με καρβέλια”, δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ’ τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, όν ήθελαν παρουσιάσουν.

Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει τη φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού…

Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθορά, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ’ επιδεξιώτερον τον κόθορνον, (είδος μπότας με χοντρή σόλα που δενόταν μπροστά με κορδόνια)
Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας».

Αυτά γράφτηκαν από τον μεγάλο μας Αλέξανδρο Παπαδιαμάντης έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες στην εφημερίδα Ακρόπολη το 1896, δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Μήπως έχει άδικο στα των δημάρχων ή στα των πολιτικών που τάζουν «φούρνους με καρβέλια», αυτό δεν κάνει και ο τέως πρωθυπουργός στις προεκλογικές περιοδείες του;
Μήπως δεν εξέθρεψε στην διάρκεια της θητείας του «τη φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού», «η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών,.. η χρηστή διοίκησις,», με δική του ευθύνη έχει ευτελιστεί τελείως:

Λίστες Πέτσα,

Σκάνδαλο υποκλοπών, θύμα ακόμη και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Δημόσιο χρήμα ακόμη και σε ανύπαρκτα Μέσα Ενημέρωσης μέσω της ΕΥΔΑΠ,

Χρηματοδότηση ημετέρων.

Διορισμοί διοικητών σε μουσεία της τελευταίας στιγμής,

Λανθασμένος έως εγκληματικός χειρισμός στον Covid, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερους από 34.000 νεκρούς,

Βουλευτές της συγκυβερνήσεις έχουν εισπρακτικές που απομυζούν τους πολίτες.

Τα 22.000.000 πρόστιμο στο Nammos της Μυκόνου έγιναν 500 ευρώ, κ.α

«η εθνική αγωγή, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού», όχι μόνο έχει σταματήσει άλλα έχει εκτροχιαστεί, υιοθετώντας τα χειρότερα της δύσης και της Αμερικής, ενώ ο υλισμός έχει χτυπήσει κόκκινο, όσο για την εθνική αγωγή μάθαμε ότι το υπουργείο Παιδείας μέσα από το βιβλίο Ιστορία της Γ’ Γυμνασίου, δηλαδή το έντυπο με το οποίο το ελληνικό κράτος διδάσκει επισήμως τα παιδιά των Ελλήνων το εξής: ο Μέγας Αλέξανδρος παρουσιάζεται ότι ονομάστηκε «Μέγας» επειδή ακολούθησε «αντιρατσιστική πολιτική» και πίστευε στην «ισότητα των λαών»! Ήμαρτον κύριε τι άλλο θα μας πούνε και τι άλλο θα κάνουν οι ΑΡΙΣΤΟΙ που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν την χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »