Δεν είμαι συνωμοσιολόγος, δεν είμαι αεριτζής, ούτε τρομολάγνος. Και τις τρείς αυτές «ειδικότητες» τις έχω αποτάξει από τον καιρό που ήμουν φοιτητής και «παιδί» ενός τιτάνα της ελληνικής διανόησης, του αειμνήστου Νεοκλέους Σαρρή. Παρ’ όλα αυτά, με έχουν χαρακτηρίσει πολλάκις ως τέτοιο (Spooky Serg οι φίλοι και συνάδελφοι μου, «αλλόκοτο» και παπατζή οι…εχθροί μου) παρά το γεγονός ότι στα κείμενα μου πάντοτε παρέθετα αποδεικτικά στοιχεία σε ό,τι έλεγα ή ισχυριζόμουν. Άλλως τε, υπηρετώ μια επιστήμη όπως είναι η Ιστορία και δεν έχω άλλο δρόμο παρά μόνον τον δρόμο της τεκμηρίωσης σε ό,τι γράφω ή λέω. Και το κακό είναι ό,τι ισχυριζόμουν ως μελλοντικό γεγονός (π.χ το ότι η Τουρκία πρόκειται να διαλυθεί από τους νεοταξίτες ή ότι το 2022 θα είναι η χρονιά της Ρωσίας ή ακόμη και η πτώση του Ψευτορωμαίϊκου που θα επέλθει μέσω του Μητσοτάκη) είναι είτε ειδήσεις σήμερα, είτε αναμενόμενα γεγονότα του εγγύτερου μέλλοντος…

 

Εδώ και κάτι μέρες όμως, κυριολεκτικά δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια. Το ερχόμενο Σάββατο, το ημερολόγιο θα γράφει «24 Σεπτεμβρίου 2022». Μια ημερομηνία περίεργη, παράξενη και δεόντως σημειολογική. Ολοένα και περισσότερο, στα αγγλόφωνα εναλλακτικά δίκτυα, ιστοσελίδες και Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης, αναπαράγεται μετά μπόλικης …τρομολαγνείας, η ημερομηνία αυτή ως κάτι που να μοιάζει ως …ημέρα κρίσεως! Είναι όμως έτσι; Είναι απλά τρομολαγνεία από κάποιους γιουτούμπερς ή είναι ένα απόλυτο σημείο αναφοράς για ένα γεγονός που θα γκρεμίσει ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα ως «Δυτικός πολιτισμός»;

Προ ημερών, ο εξαιρετικός Γιώργος Μιχαήλ, δημοσιεύει ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του με τίτλο «Από τις 26 Σεπτεμβρίου και μετά θα συμβούν γεγονότα που θα αλλάξουν εντελώς τον κόσμο» και μου κέντρισε την προσοχή, επειδή αναφερόταν στους κύκλους ετών του εβραϊκού «Σέμιταχ» ή «Σμίτα» (Shemitah) ή Σαββατιανών ετών και που ο τελευταίος κύκλος αυτών κλείνει στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2022.

Πράγματι, ο κύκλος αυτός των Σέμιταχ ετών είναι ό,τι πιο ιερό έχουν οι Εβραίοι, επειδή ο κύκλος αυτός των ετών συμβολίζει τη συμφωνία που έγινε μεταξύ του εβραϊκού λαού και του Θεού και που ξεκινάει με το που αυτοί πάτησαν το πόδι τους ξανά, μετά την απελευθέρωση τους από τους Αιγυπτίους, στην υποσχόμενη από τον Θεό «Γή της Επαγγελίας», δηλαδή στο κέντρο της σημερινής Παλαιστίνης.

Στο κείμενο του μάλιστα, επισημαίνει κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον σχετικά με το Bretton Woods (την οικονομική συμφωνία δηλαδή που περιελάμβανε ένα νομισματικό σύστημα για το άνοιγμα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών της Δύσης και που υπογράφηκε στο Μπρέτον Γούντς στο Νιού Χάμπσάιρ των ΗΠΑ ), έναν συσχετισμό που εγώ ως Ιστορικός δεν γνώριζα:

Η λέξη «Σέμιταχ», σημαίνει στα αραμαϊκά «ελευθερία», «απελευθέρωση». Για τους Εβραίους, η έβδομη μέρα της εβδομάδας και ημέρα ανάπαυσης, αφιερωμένης στον Θεό είναι το Σάββατο, ενώ για εμάς τους Χριστιανούς ημέρα ανάπαυσης και μέρα του Κυρίου είναι η πρώτη ημέρα της εβδομάδας, η φωτεινή Κυριακή. Η ημέρα δηλαδή κατά την οποία ο Κύριος Ιησούς Χριστός αναστήθηκε και απελευθέρωσε τον Άνθρωπο από τα δεσμά του Άδη. Επίσης, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Μιχαήλ, στο εβραϊκό ημερολόγιο το έτος ξεκινά από τον μήνα Τισρί (Σεπτέμβριος) και κλείνει τον μήνα Ελούλ (Αύγουστος). Δηλαδή οι Εβραίοι ξεκίναγαν το κάθε έτος τους από τα μέσα Φθινοπώρου και όχι από τα μέσα του Χειμώνα, όπως ξεκινά το δικό μας δυτικό (ελληνορωμαϊκό) ημερολόγιο. Επίσης, πρέπει να επισημάνω πως το κάθε Σέμιταχ έτος θεωρείται ως έτος αφιερωμένο αποκλειστικά στον Θεό και ότι ό,τι βγάζει η γή, ανήκει σε …όλους και ο καθένας μπορεί να μπαίνει στα χωράφια του άλλου και να γεύεται ό,τι η αυτή η γή παράγει. Επομένως, κάθε έτος Σέμιταχ είναι και κάτι σαν…οικονομική επανεκκίνηση κυριολεκτικά!

Μ’ άλλα λόγια, οι Καμπαλιστές Χαζαρο-Εβραίοι του WEF, δηλαδή ο Κλάους Σβάμπ και η παρέα του, ίσως αυτή την ημερομηνία που τελειώνει ο κύκλος του Σέμιταχ προκαλέσουν το μεγάλο Κράχ, μηδενίζοντας το «κοντέρ» και δώσουν το σύνθημα για την έναρξη της Μεγάλης Επανεκκίνησης!

Θεωρία Συνωμοσίας λέτε;

Αν ήταν τέτοια θεωρία, δεν θα υπήρχε πουθενά η αναφορά στην 24η Σεπτεμβρίου του 2022 από κανέναν!

Κι όμως, έχει αναφερθεί ήδη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γερμανίας Φρίντριχ Μέρτς σε ομιλία του στο γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag)!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »