Υπερπτήσεις την ώρα που οι σύμμαχοι ”χαϊδέυουν” την Άγκυρα
Κλιμακώνουν με κάθε δυνατό τρόπο οι Τούρκοι από ότι φαίνεται. Έτσι, μετά από αρκετές ημέρες, σήμερα άρχισαν πάλι τα “αεροπορικά κόλπα” στο Αιγαίο.

Στις 12.24 ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τις Οιννούσες και τη νησίδα Παναγιά, πετώντας σε ύψος 25.000 ποδών.

Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν κυρώσεις
Και όλα αυτά, ενώ η Τουρκία προκαλεί, η ΕΕ φαίνεται αδιάφορη για κυρώσεις κατά του Ερντογάν.

Με την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα να μπαίνει στο τραπέζι ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί η δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Σύμφωνα με το Reuters η Ελλάδα και η Κύπρος άσκησαν πίεση για μια πιο σκληρή απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις έρευνες της Τουρκίας για φυσικό αέριο σε διαφιλονικούμενα ύδατα στην ανατολική Μεσόγειο αφού η Άγκυρα επανέλαβε τις επιχειρήσεις ενός ερευνητικού πλοίου.

«Θα γίνει προσπάθεια να δοθεί μια ισχυρή προειδοποίηση (στην Τουρκία)», δήλωσε υψηλόβαθμος διπλωμάτης της ΕΕ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ προσερχόμενος στη σύνοδο «με μεγάλη βεβαιότητα πολλές αντιπροσωπείες θα φέρουν το θέμα της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις τελευταίες εξελίξεις».

Η Αθήνα ζητά από τους Ευρωπαίους καθαρή τοποθέτηση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Το ζήτημα της πιθανής επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία είναι εκτός ατζέντας συζητήσεων!

Πριν από μόλις δύο εβδομάδες, στην ειδική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν ότι σε περίπτωση που οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου συνεχιστούν, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ενεργοποίησης οικονομικών κυρώσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »