Ξέσπασε ”πόλεμος”-Θράσος Τουρκίας-Καμία ανακοίνωση από την ΕΕ!
Δεν έχει τέλος η σύγκρουση Ιταλίας-Τουρκίας. Μπορεί οι προηγούμενες ιταλικές κυβερνήσεις να στήριξαν ξεκάθαρα την Άγκυρα, όμως ο ”Σούπερ Μάριο”, τα αλλάζει όλα.

ο Ιταλός Massimo Gaiani κλήθηκε στο ΥΠΕΞ μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος χαρακτήρισε δικτάτορα»τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

”Καταδικάζουμε έντονα την απαράδεκτη λαϊκιστική ρητορική του διορισμένου πρωθυπουργού της Ιταλίας Ντράγκι και τις απαράδεκτες και αδικαιολόγητες δηλώσεις του για τον εκλεγμένο πρόεδρό μας, και του τις ανταποδίδουμε”, σχολίασε στο Twitter o Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Πριν λίγο είχαμε τοποθέτηση από το AKP

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος ΑΚP Numan Kurtulmuş ανέφερε: “Καταδικάζουμε τον Ιταλό πρωθυπουργό Draghi για τα δυσάρεστα λόγια του σχετικά με τον Πρόεδρό μας. Δεν είμαστε δικτάτορες! Εσείς είχατε δικτάτορα, τον Μουσολίνι.”

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του ΑΚP Ömer Çelik ανέφερε: “Καταδικάζουμε έντονα τα λόγια του Πρωθυπουργού Draghi για τον Πρόεδρό μας. Η δικτατορία και ο φασισμός δεν είναι έννοιες που ανήκουν στον πολιτισμό μας.Μην ξεχνάτε την δική σας ιστορία.”

Δηλώσεις συμβούλου του Ερντογάν.O Ilhan Tanir, ανέφερε πριν λίγο: ”Ετοιμαστείτε για μποϊκοτάζ ιταλικών προϊόντων, ξεχάστε όσα ξέρατε!”

Σαλβίνι στηρίζει Ντράγκι: ”Αλληλεγγύη και εκτίμηση για τον κ. Ντράγκι, ο εκφοβισμός και οι προκκήσεις του Τούρκου δικτάτορα Ερντογάν είναι απαράδεκτες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »