Έχουν βάλει στο “μάτι” το Καστελόριζο – 24 ώρες το 24ωρο κακοστημένα τηλεοπτικά σόου παραπληροφόρησης
Στο “μάτι του κυκλώνα” βρίσκεται το Καστελόριζο, με την Άγκυρα να έχει βάλει το ακριτικό ελληνικό νησί στο “στόχαστρο” των προκλήσεων.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη του Open TV, Γεωργία Λαγού, στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, αλλά σε διεθνή ύδατα, πλέει τουρκική φρεγάτα.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους εικόνες και έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην επικαιρότητα και συγκεκριμένα στην συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κορσική. Παράλληλα το νησί «πολιορκείται» από ξένα Μέσα Ενημέρωσης με τους δημοσιογράφους να καταγράφουν την καθημερινότητα των κατοίκων και προσπαθούν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά μέσα, κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Να προωθούν την προπαγάνδα του Ερντογάν με κάθε δυνατό μέσο.

Στα “επεισόδια” των κακοστημένων τηλεοπτικών σόου της Τουρκίας, κατηγορούν την Ελλάδα για ισχυρή παρουσία στρατιωτικής δύναμης στο νησί.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι τη μία προβάλλουν μία τουρκική φρεγάτα και ισχυρίζονται με υπερηφάνεια ότι το σκάφος παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μπροστά από το Καστελόριζο και από την άλλη ανακαλύπτουν νέα φέρι μποτ που μεταφέρουν αντί για ελληνικό στρατό, ορδές δημοσιογράφων.

Απειλούν με τους S-400
«Η Τουρκία θέλει να δείξει με κάθε τρόπο ότι δεν δέχεται την ένωση των Οικονομικών Ζωνών Ελλάδας – Κύπρου λόγω του Καστελορίζου» σημειώνει μιλώντας στο Open TV, ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Παράλληλα ενισχύοντας τον πόλεμο της προπαγάνδας μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα πρώην μυστικοί πράκτορες και στρατιωτικοί ζητούν να εγκατασταθεί απέναντι από το Καστελόριζο μία συστοιχία S-400.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανησυχούμε για τις δραστηριότητες της Τουρκίας
Τη βαθιά ανησυχία των ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες ερευνητικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι τουρκικές έρευνες πολύ κοντά στο νησί του Καστελόριζου.

«Γνωρίζουμε αυτές τις μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Όπως έχουμε δηλώσει προηγουμένως και γενικώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις της Τουρκίας για την έρευνα φυσικών πόρων σε περιοχές, όπου η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο», απάντησε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε σχετική ερώτηση.

Παράλληλα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη σθεναρή στήριξη του στον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενθαρρύνοντας όλα τα μέρη να ξαναρχίσουν τη συζήτηση για τα συγκεκριμένα θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν το τελευταίο διάστημα την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση, με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ να σημειώνει ότι καμία πλευρά δεν πρέπει να επιδιώκει τη δημιουργία τετελεσμένων μέσω της επίδειξης ισχύος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »