Οι αναφορές του SOHR αποδεικνύουν ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν αποσύρει τους μισθοφόρους της από τη Λιβύη, αλλά τους ενισχύει με νέους που αποστέλλει μέσω του εδάφους της
Σύμφωνα με αναφορές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), ορισμένοι τουρκόφιλοι μισθοφόροι στη Λιβύη πληρώνουν χρήματα σε γιατρούς, δωροδοκώντας τους προκειμένου να παραποιήσουν και να κατασκευάσουν πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά προκειμένου να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στη Συρία.

Το SOHR πρόσθεσε ότι οι τουρκόφιλοι μισθοφόροι χρησιμοποίησαν αυτήν τη μέθοδο επειδή στο παρελθόν άλλες ομάδες μισθοφόρων συμπολεμιστών τους, κατάφεραν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

Ωστόσο, μόνο μερικοί μαχητές επέστρεψαν χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο και αυτό συνέβη μόνο σε ατομική βάση. Εν τω μεταξύ, η επιστροφή μισθοφόρων εξακολουθεί να αναστέλλεται παρά τις συμφωνίες, τις προσφυγές και τις εκκλήσεις για να εξασφαλιστεί η επιστροφή τους.

Την περασμένη εβδομάδα, το SOHR αποκάλυψε ότι η Τουρκία έστειλε μια νέα ομάδα περίπου 380 Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι η ομάδα μεταφέρθηκε στην Τουρκία αρχικά και στη συνέχεια στάλθηκε στη Λιβύη.

Νωρίτερα, το SOHR ανέφερε ότι η Τουρκία μετέφερε περισσότερους από 18.000 μισθοφόρους από τη Συρία στη δυτική Λιβύη, μεταξύ των οποίων πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και της Αλ Κάιντα.

Τα παραπάνω δείχνουν εικόνα διάλυσης στις τάξεις των τουρκόφιλων μισθοφόρων. Επίσης οι αναφορές του SOHR αποδεικνύουν ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν αποσύρει τους μισθοφόρους της από τη Λιβύη, αλλά τους ενισχύει με νέους που αποστέλλει μέσω του εδάφους της. Αυτό βεβαίως αντιβαίνει στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τη Λιβύη.

Κλείνουμε επισημαίνοντας την προέλευση που έχουν οι τουρκόφιλοι μισθοφόροι, όπου πάντα σύμφωνα με το SOHR είναι μεταξύ τους είναι και πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) όπως και της Αλ Κάιντα, τους οποίους βρήκε, στρατολόγησε, απέστειλε και πλήρωσε η Τουρκία, η οποία όφειλε να τους συλλάβει.

Προφανώς η Τουρκία έτσι αντιλαμβάνεται την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »