Στην “πρέσα” Τούρκοι αξιωματικοί με τις απίστευτες εντολές του “Σουλτάνου”

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων, ένας Τούρκος Ταξίαρχος πλάκωσε στις ‘γρήγορες‘ σφαλιάρες έναν από τους εξειδικευμένους λοχίες των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία μπροστά στους υφισταμένους του, “ρίχνοντας κατακόρυφα” το ηθικό και των υπολοίπων υπαξιωματικών και στρατιωτών .

Ο Ali Tilkici, επικεφαλής της ομοσπονδίας εξιδανικευμένων υπαξιωματικών, δήλωσε ότι ο Ταξίαρχος Ercan Pürsünlü πλάκωσε τον εν λόγω υπαξιωματικό σε μια στρατιωτική μονάδα, για άγνωστό λόγο.

Ο αναπληρωτής ηγέτης του κεμαλικού κόμματος MHP İzzet Ulvi Yönter σχολίασε το γεγονός, λέγοντας ότι το κόμμα θα παρακολουθήσει την υπόθεση.

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας: Σύγκρουση συμφερόντων από Ιντλίμπ μέχρι Λιβύη

Η αισχρή πράξη του Τούρκου Ταξιάρχου σε εξειδικευμένο υπαξιωματικό στη Συρία, προκάλεσε σφοδρή κριτική από το Κόμμα του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).

«Θα είμαστε μέρος αυτής της υπόθεσης με ολόκληρο το νομικό μας γραφείο. Αναρωτιέμαι αν θα μπορεί ο ταξίαρχος να πει “Είμαι ανώτατος αξιωματικός, μπορώ να τον νικήσω” στο δικαστήριο. Θα αρνηθεί ο ίδιος το  τι ακριβώς  συνέβη παρά τους εκατοντάδες μάρτυρες; ” έγραψε ο Τούρκος Λοχίας  σε δημοσίευση στο Facebook στις 19 Μαΐου.

“Θα σας διδάξουμε ότι πρόκειται για νομική κατάσταση και ότι δεν μπορείται να υπερβαίνετε το νόμο και τους κανονισμούς”, πρόσθεσε ο Τούρκος Λοχίας απευθυνόμενοπς στους Τούρκους ανωτάτους αξιωματικούς ή πασάδες όπως λέγονται στις ΤΕΔ .

Ο αναπληρωτής ηγέτης του MHP İzzet Ulvi Yönter σχολίασε τους ισχυρισμούς του Λοχία, λέγοντας ότι το κόμμα θα παρακολουθήσει την υπόθεση.

«Θα είμαστε ενάντια σε εκείνους που παίζουν με τις τιμές των εξειδικευμένων λοχιών μας, που τους ταπεινώσουν και τους ξυλοκοπούν  μπροστά στους υφιστάμενους τους και θα συνεχίσουμε αυτήν την υπόθεση έως ότου καταλογιστούν ευθύνες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τη θέση και τα όριά τους», πρόσθεσε ο Yönter στις 19 Μαΐου.

Πρόκειται σαφώς για ένα σοκαριστικό γεγονός για τα σύγχρονα δεδομένα στην στρατιωτική πρακτική άσκησης διοίκησης, αλλα αποκαλύπτονται και πολλά άλλα για τις τουρκικές δυνάμεις.

Καταρχήν υπάρχουν πληροφορίες εδώ και μεγάλο διάστημα που λένε ότι οι Τούρκοι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί στην Συρία, τρέμουν διότι έχουν να υλοποιήσουν τις απίστευτες εντολές του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ενώ παίζεται συνεχώς το ‘κεφάλι τους‘.

Οι περισσότεροι κινούνται στην κόψη του ξυραφιού έχοντας πιθανόν ‘‘ψυχολογικά προβλήματα‘‘, διότι είναι γνωστό ότι αν αποτύχουν στο Ιντλίμπ θα τους φάει το “μαύρο σκοτάδι”, για αυτό και ξεσπάνε όπως έχουν κακώς μάθει ως “πασάδες” πάνω σε ανυπεράσπιστους υπαξιωματικούς.

Απορία είναι πάντως γιατί ο Τούρκος Λοχίας δεν του ανταπέδωσε τις σφαλιάρες, αλλά μάλλον έχει να κάνει με τους αυστηρούς κανονισμούς των τουρκικών δυνάμεων.

Ανελέητη σύγκρουση στις τουρκικές ΕΔ – Χ. Ακάρ εναντίον στρατηγών

Επίσης στον τουρκικό στρατό υπάρχει μια κουλτούρα βίας των ανωτέρων προς τους υφισταμένους, ενώ το ζήτημα αντιμετωπίζεται με μια οθωμανική στωικότητα ως μέρος της τουρκικής στρατιωτικής ζωής.

Οποιαδήποτε άσκηση βίας ανωτέρων σε υπαξιωματικούς ή στρατιώτες, σε οποιεσδήποτε ένοπλες δυνάμεις του κόσμου είναι όχι μόνο κατακριτέα, αλλά και ποινικά κολάσιμη με σοβαρή ποινή για το αδίκημα αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »