”Θέλουν να χτυπήσουν και την Αλ-Βατίγια;”
Ογνωστός Erdoğan Karakuş, σε σχόλιο που έκανε για την παρουσία ελληνικών μαχητικών στην Πάφο δήλωσε τα εξής:

”Δεν έστειλαν τυχαία οι Έλληνες τα μαχητικά στην Κύπρο. Τα αεροπλάνα από την Πάφο φθάνουν στην Άγκυρα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ίσως στόχος Ελλήνων και Γάλλων να είναι η βάση μας Αλ-Βατίγια στην Λιβύη, θέλουν να μας στριμώξουν από παντού.”

Πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει τα εξής:

“Η αεροπορική δύναμη της Ελλάδας είναι ισχυρή. Τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν να έρθουν στην Άγκυρα και να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας μας.”

Και συμπλήρωσε ο Erdoğan Karakuş:

”Δυστυχώς θα το ξαναπώ, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι σχεδόν ανώτερη.”

Tι λέει ο Γκιουρντενίζ
Ο Τούρκος ε.α. Ναύαρχος Τ.Γκιουρντενίζ, ο οποίος αφού δηλώνει περί τουρκικών σχεδίων ελέγχου όλων των στενών και των Ωκεανών του πλανήτη (αφήνοντας κάθε σώφρων άνθρωπο άναυδο), στην συνέχεια μας δίνει το στίγμα των αληθινών προθέσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο.
”Κύριος σκοπός του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας της Άγκυρας, ήταν, είναι και θα είναι”, κατά τον ίδιο η δίοδο ή “πόρτες” όπως ονομάζονται, για να εισέλθει κάποιος στο Αιγαίο από την Α.Μεσόγειο.

Μιλάμε για μια νοητή γραμμή που ξεκινά από το ΝΑ άκρο της Κρήτης και φτάνει σε Κάρπαθο και Ρόδο.

Με πρόσχημα την διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες, οι Τούρκοι θέλουν να “κλείσουν” και να ελέγξουν αυτήν την νοητή γραμμή πάση θυσία.

Μιλάμε ουσιαστικά για την σημαντικότερη δίοδο του Αιγαίου την οποία θέλουν να ελέγξουν οι Τούρκοι ισλαμιστές-παντουρανιστές (με απώτερο στόχο σύνδεσης με Στενά- Σουέζ) για να αποκόψουν την είσοδο οποιουδήποτε τύπου πλοίου από το εξέρχεται ή να εισέρχεται χωρίς άδεια.

Αυτό ακριβώς ανέφερε ο Τούρκος Ναύαρχος, εμπνευστής του σχεδίου της τουρκο-λιβυκής ΑΟΖ, Τζεμ Γκιουρντενίζ.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και η κυβέρνηση γνωρίζουν τα τουρκικά σχέδια και λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα με τις μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »