Σε ρόλο κανονικής μαριονέτας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ  είναι αυτός που έχει αναλάβει να φέρει γρήγορα σε πέρας τις fast track διαδικασίες για να μπουν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία η Φινλανδία και η Σουηδία. Οι δύο μέχρι τώρα “ουδέτερες” χώρες οι οποίες, όπως γράψαμε αναλυτικά και χθες, βαρύνονται με το φιλοναζιστικό τους παρελθόν κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου…

 

Μετά την Φινλανδία μάλιστα χθες και η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση της αποφάσισε επισήμως να προχωρήσει σε αίτημα προς το ΝΑΤΟ ώστε να γίνει πολύ σύντομα η χώρα πλήρες μέλος της συμμαχίας. Κι ο Στόλτενμπεργκ μη κρύβοντας τη …χαρά του για τις υποψηφιότητες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, έκανε και την εντελώς ανόητη δήλωση ότι  «η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο…».

Είναι τέτοιος ο γενιτσαρισμός του ο γενικού  γραμματέα του ΝΑΤΟ που βλέπει παραισθήσεις. Και μιλάμε για γενιτσαρισμό, διότι αν οι Σουηδοί και Φινλανδοί ήταν συνεργάτες των ναζι, ο Στολντενμπεργκ -που έχει γίνει σήμερα μεγάλος …ρωσοφάγος- κρύβει κι αυτός ένα πολύ μεγάλο ένοχο μυστικό από το παρελθόν του. Τι ήταν, για την ακρίβεια, στα νιάτα του ο σημερινός “σταυροφόρος της ελευθερίας και της δημοκρατίας”, όπως παρουσιάζεται, κατά της Μόσχας; Συνεργάτης της KGB!!

 

Ακριβώς, συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών του κομμουνιστικού σοβιετικού καθεστώτος – έκανε δηλαδή κάτι παραπλήσιο με τον Πούτιν. Μόνο που αυτός ήταν πράκτορας της  KGB χωρίς να “κρύβεται” και να είναι διπρόσωπος όπως ο Στόλτενμπεργκ. Κάτι σαν … “συνάδελφοι” θα μπορούσε να θεωρηθεί λοιπόν ότι ήταν κατά την ίδια μάλιστα χρονική περίοδο. Τα στοιχεία αυτά μάλιστα, όπως έχουν αποκαλύψει ξένα δημοσιεύματα που στη συνέχεια “θάφτηκαν”, υπάρχουν από τότε στους μυστικούς φακέλους της Δύσης…

Με τα στοιχεία αυτά -και προφανώς και με άλλα ακόμη που παραμένουν άγνωστα-  τον έχουν πλήρως στο χέρι ως αχυράνθρωπο τόσο οι Γερμανοί  όσο και το βαθύ σύστημα των ΗΠΑ και της υπόλοιπης Δύσης που τώρα χρησιμοποιεί ως εργαλείο την Ουκρανία για να προωθήσει τα επικίνδυνα και ακραία σχέδια του.

Ο 63χρονος σήμερα Στόλτενμπεργκ ξεκίνησε ως σκληρός μαρξιστής λενινιστής και στα νιάτα του πετροβολούσε την αμερικανική πρεσβεία στο Όσλο της Νορβηγίας,  και συμμετείχε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Αμερικανικού πολέμου στο Βιετνάμ τη δεκαετία του 1970, δηλώνοντας ανοικτά μάλιστα και άθεος. Όλα αυτά είναι μάλιστα στοιχεία που δεν αμφισβητούνται ούτε από τον ίδιο.

 

«Παρόλο που δεν είμαι μέλος οποιουδήποτε δόγματος, πιστεύω ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από τον άνθρωπο, μερικοί το αποκαλούν Θεό, άλλοι το αποκαλούν κάτι άλλο, για μένα πρόκειται για την κατανόηση ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε μικροί σε σχέση με τη φύση, σε σχέση με τις δυνάμεις που είναι μεγαλύτερες και ισχυρότερες από ό, τι μπορεί να κατανοήσει ποτέ ο άνθρωπος…» είναι μέχρι και σήμερα είναι το επίσημο “δόγμα” του. Επίσης το 2002 είχε παραδεχθεί ότι έκανε στα νιάτα του και χρήση κάνναβης!

Άλλους πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα τα έχουν στο χέρι με ροζ σκάνδαλα. Ο  Στόλτενμπεργκ δεν έχει ροζ φάκελο, έχει όμως φάκελο κατασκόπου και επειδή μάλιστα ξεκίνησε από “αριστερός” την πολιτική του καριέρα  από την “ψυχροπολεμική” περίοδο, ο φάκελος που του είχαν φτιάξει οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, τον συνοδεύει εδώ και δεκαετίες.

 

Από το 1979 ως το 1981 ο Στόλτενμπεργκ ήταν δημοσιογράφος στην αριστερίστικη εφημερίδα Arbeiderbladet,. Στη συνέχεια από το 1985 ως το 1989 έγινε ο αρχηγός της Εργατικής Ένωσης Νεολαίας, καθαρά αριστερών αποκλίσεων και κατόπιν  εργάστηκε ως Εκτελεστικός Διευθυντής της Στατιστικής της Νορβηγίας και ως ωρομίσθιος εκπαιδευτής στο Πανεπιστήμιο του Όσλο.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ 1990 και 1992, που ήταν και κρίσιμο λόγω της κατάρρευσης που συντελείτο στο σοβιετικό μπλοκ, είχε αναβαθμιστεί κομματικά και ήταν επικεφαλής της οργάνωσης του Εργατικού Κόμματος του Όσλο. Εκείνη λοιπόν την κρίσιμη περίοδο τον έπιασαν να έχει τακτικές επαφές και στενές σχέσεις με έναν Σοβιετικό διπλωμάτη που ήταν πράκτορας της KGB.  Τότε τον εντόπισαν. Όπως διαπιστώθηκε όμως για την ακρίβεια είχε επαφές και συνεργασία μαζί του μέχρι την κατάρρευση της τότε Σοβιετικής Ένωσης, λίγο πριν το 1990. Αποκαλύφθηκε μάλιστα ότι το κωδικό όνομα του Στόλτενμπεργκ στην KGB ήταν “Steklov”.

 

Τη σχέση αυτή μάλιστα είχε αποκαλύψει όχι κάποιος τρίτος ή κάποιο μέσο ενημέρωσης αλλά η ίδια  η Νορβηγική Αστυνομική Υπηρεσία Ασφαλείας. Ο  Στόλτενμπεργκ στη συνέχεια -για να διασωθεί-  “παραδόθηκε” και έγινε τσιράκι της άλλης πλευράς από την οποία -έχοντας τον πια στο χέρι-  τον “ξέπλυναν” προς το έξω λέγοντας ότι δήθεν δεν γνώριζε τη διπλή ιδιότητα του Σοβιετικού διπλωμάτη.  Όσο για τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στα πάρε δώσε του με την σοβιετική KGB, “αποσύρθηκαν” και χάθηκαν από το προσκήνιο μόλις ο πρώην …κομμουνιστής Γενς αλλαξοπίστησε και εξελίχθηκε σε κανονικό γεράκι της Δύσης.

 

Από τότε ο Στόλτενμπεργκ, που ήταν πια πειθήνιος υπηρέτης των νέων αφεντικών, είχε -εντελώς …τυχαία-  ραγδαία πολιτική άνοδο. Έγινε βουλευτής, υπουργός και  πρωθυπουργός της Νορβηγίας απόλυτα και πλήρως προσηλωμένος από τότε στο ΝΑΤΟ. Το 2013 , έχοντας χάσει πια την εξουσία, βολεύτηκε αρχικά ως ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή και το  Μάρτιο του 2014 διορίστηκε ως 13ος Γενικός Γραμματέα του ΝΑΤΟ, με προσωπική εισήγηση της Άνγκελα Μέρκελ η οποία είχε στο συρτάρι της το φάκελο του από την περίοδο που “δούλευε” για την KGB.  Τώρα ετοιμάζουν και την ανανέωση της θητείας του…

STOLSTOL 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »