Απίστευτα συμβάντα που συμβαίνουν μόνο σε χώρα «μπανανία»

Ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας κρίθηκε προφυλακιστέος για το έγκλημα των Τεμπών μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή, αλλά όπως είπε, μαζί του υπήρχαν κι άλλοι σταθμάρχες οι οποίοι είχαν αποχωρήσει χωρίς να έχουν πάρει άδεια ενώ υποστήριξε πως δεν αναγνωρίζει τη φωνή του στα ηχητικά που έχουν έρθει στη δημοσιότητα!

Με λίγα λόγια στο «επιτελικό» κράτος «μπάχαλο» του Κ.Μητσοτάκη όλοι κάνουν ότι θέλουν χωρίς να υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές.

Εάν αυτά που λέει ο σταθμάρχης ισχύουν τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει την χώρα σε κράτος «μπανανία».

Αν οι ισχυρισμοί του είναι αληθείς, είναι απορίας άξιο ποιος τελικά ακούγεται στα ηχητικά. Όπως τόνισε ο δικηγόρος του 59χρονου, ο σταθμάρχης επανέλαβε ότι αναγνωρίζει το μερίδιο ευθυνών του αλλά επανέλαβε και την εμπλοκή άλλων προσώπων για τα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τα υπηρεσιακά έγγραφα, υπήρχε και δεύτερος σταθμάρχης στη βάρδια μέχρι τις 23:00, αλλά έφυγε μισή ώρα νωρίτερα, στερώντας την πιθανότητα ύπαρξης δευτέρου ατόμου που θα μπορούσε να αντιληφθεί το λάθος έγκαιρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 59χρονος σταθμάρχης έφτασε στις 21:30 στο σταθμαρχείο Λάρισας και ξεκίνησε την βάρδιά του μισή ώρα αργότερα.

Πριν από τις 23:00, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έφυγε από το πόστο του ο απογευματινός σταθμάρχης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κληθεί και εκείνος να δώσει κατάθεση. Ακόμη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναρρωτική άδεια ζήτησε ο προϊστάμενος του σταθμάρχη μετά το δυστύχημα κι έχει λάβει κλήση να καταθέσει.

Τόσο ο σταθμάρχης όσο και ο επιθεωρητής Νικόλαος Δημητρίου με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν σε αργία.

O ίδιος ο επιθεωρητής σε κατάθεση που έδωσε αυτοβούλως στην ανακρίτρια Λάρισας ισχυρίστηκε ότι εκείνο το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης ο ίδιος είχε τοποθετήσει όχι μόνο τον 59χρονο σταθμάρχη, ο οποίος ήταν άπειρος στο συγκεκριμένο πόστο αλλά συνολικά τρεις σταθμάρχες στο σταθμαρχείο της Λάρισας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι δύο αποχώρησαν χωρίς να του ζητήσουν άδεια με αποτέλεσμα να μείνει μόνος του ο 59χρονος σταθμάρχης!

«Ζητώ να καταθέσω για το δυστύχημα. Είχαμε σωρεία λαθών λίγες ώρες πριν την μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών τα οποία αν είχαν προβλεφθεί δεν θα μιλούσαμε σήμερα για εθνική τραγωδία. Είχα βάλει 3 σταθμάρχες το μοιραίο βράδυ. Όμως ο ένας έφυγε πριν τη λήξη της βάρδιας του» δήλωσε ο επιθεωρητής.

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για τις πρώτες στιγμές στο σταθμαρχείο της Λάρισας που εργαζόταν ο 59χρονος σταθμάρχης ο οποίος έχει συλληφθεί ως ένας από τους υπαίτιους για το δυστύχημα στα Τέμπη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκαλύπτει το STAR, ο σταθμάρχης μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων μίλησε με το σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων και του είπε «έχω σύγκρουση».

Εκείνος του αποκρίθηκε «τι έκανες;» με τον κατηγορούμενο σταθμάρχη να απάντά: «Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, κοίταξε αμέσως τον πίνακα κι είδε ότι το κλειδί ήταν γυρισμένο κι αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »