Αρμένιος πρέσβης στο Ισραήλ: ”Μου έδωσε την υπόσχεσή της η κυβέρνηση Νετανιάχου”
Σημαντικές εξελίξεις θα έχουμε στο μέτωπο του πολέμου στο Αρτσάχ. Πριν λίγα λεπτά, ισραηλινά ΜΜΕ που βρίσκονται κοντά στον Μ. Νετανιάχουν, ανέφεραν πως το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει βοήθεια στους Αζέρους!

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

”Ο πρέσβης της Αρμενίας στο Ισραήλ, ανέφερε ότι ο Νετανιάχου του υποσχέθηκε να σταματήσει να παραδίδει όπλα στο Αζερμπαϊτζάν. “Μου δόθηκε προφορική υπόσχεση από την ισραηλινή κυβέρνηση.”

Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα αλλάξει τα δεδομένα, καθώς τα ισραηλινά όπλα δίνουν μεγάλη ώθηση στους Αζέρους.
Με το “πιστόλι στο κρόταφο” ο Αλίεφ

Με το “πιστόλι στο κρόταφο” είναι ο “πανίσχυρος” σύμφωνα με πολλά ξένα πρακτορεία ειδήσεων, δικτάτορας Αλίεφ που είναι πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, σε σχέση με την πιθανή έκβαση του πολέμου στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ.

“Το Αζερμπαϊτζάν χρειάζεται έναν νικηφόρο πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να αντισταθμίσει μια τεράστια εγχώρια κρίση που οφείλεται στη μείωση των εσόδων από πετρέλαιο και το διχασμό της κυρίαρχης ελίτ στην χώρα”, δήλωσε ο Αρμένιος δημοσιογράφος και συγγραφέας, Βίκεν Τσέτεριαν.

Οι θανατηφόρες συγκρούσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας ξέσπασαν την προηγούμενη Κυριακή, αποτελώντας τον τελευταίο γύρο βίας μεταξύ των δύο χωρών μετά τον πόλεμο του 1994.

Ο Αρμένιος δημοσιογράφος είπε ότι οι ρίζες της σύγκρουσης ανάγονται στην σοβιετική εποχή, όταν η αρμενική κοινότητα δεν είχε εδαφική αυτονομία, και αναγκάστηκε να την αποκτήσει δια των όπλων.

Κάτω από αυτό το σύστημα, «οι Αρμένιοι του Καραμπάχ – που ήταν η συντριπτική πλειοψηφία στην «Αυτόνομη Δημοκρατία του Ορεινού Καραμπάχ», δέχονταν καθημερινά την καταπιεστική εξουσία των Αζέρων, έχοντας έτσι έννομους λόγους να αισθάνονται διακρίσεις αμέσως μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ».

Έτσι η όλη κατάσταση οδηγήθηκε αναγκαστικά σε πόλεμο την δεκαετία του 1990 με την κατάληψη της περιοχής της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, όπως την ονομάζουν οι Αρμένιοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »