ντονη κινητικότητα εξακολουθεί να υπάρχει στο μέτωπο του Ντονμπάς. Oι Ουκρανοί έχουν πάρει το ”πράσινο φως” για σύγκρουση, καθώς ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στηρίζουν το Κίεβο.

Αυτή την στιγμή, υπάρχει έντονη κινητικότητα στις περιοχές Khmelnytsky και Dnepropetrovsk, με τους Ουκρανούς να ”φορτώνουν” άρματα μάχης.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό πληροφόρησης του DPR (ρωσόφωνοι) Daniil Bezsonov, το βράδυ μεταξύ της 3-4ης Απριλίου, δύο τρένα με τανκ και οχήματα, έφτασαν στην περιοχή Konstantinovka, ”μια ανάσα” δηλαδή από την περιοχή που ελέγχουν οι ρωσόφωνοι.

Ταυτόχρονα, η Μόσχα δεν στέλνει ενισχύσεις μόνο στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά ενισχύει και την Κριμαία με τεθωρακισμένα οχήματα. H εμπλοκή όμως από την πλευρά των ΗΠΑ και Τουρκίας όμως την ίδια στιγμή συνεχίζεται, καθώς τουρκικό μεταγωγικό αεροσκάφος πέταξε προς Ουκρανία.

Και οι ΗΠΑ όμως ενισχύουν την Ουκρανία, καθώς Globemaster III προσγειώθηκε πριν λίγη ώρα στην πόλη Λβίβ.
Δηλώσεις του Αρχηγού του Ουκρανικού Στρατού

”Η είσοδος της Ουκρανίας στη Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία θα ωφελήσει όχι μόνο το Κίεβο – αλλά θα ενισχύσει και το ΝΑΤΟ, επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν από καιρό λειτουργήσει ως ασπίδα για την Ευρώπη”, δήλωσε ο Ruslan Khomchak.

Ο Khomchak σημείωσε ότι φέτος ”ο ουκρανικός στρατός θα συμμετάσχει σε δεκαπέντε πολυεθνικές ασκήσεις”. Το Κίεβο συμμετέχει σε διεθνείς επιχειρήσεις ειρήνης και ασφάλειας υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο και το Αφγανιστάν. Εξετάζεται επίσης το ζήτημα της συμμετοχής σε αποστολές και στο Ιράκ και στη Μεσόγειο.”

H ουκρανική κυβέρνηση αποθρασύνεται, έχοντας φυσικά και την ώθηση όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από την Γερμανία και προκαλεί διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου. Είναι βέβαιο πάντως ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχη σε σφαγή αμάχων και το δείχνει έμπρακτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »