Έχει φύγει από τον στενό σχηματισμό και κατευθύνεται βόρεια
Ηφρεγάτα Kemal Reis, ένα από τα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis, φαίνεται να αλλάζει πορεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, όλα δείχνουν πως το εν λόγω πλοίο φαίνεται να έχει αποκοπεί από τον σχηματισμό των πλοίων που πλαισιώνουν το Oruc, χωρίς, φυσικά, κανείς να γνωρίζει τις προθέσεις του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.

Το βέβαιο είναι πως το Oruc Reis συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο το Kemal Reis να αποχωρεί λόγω ζημιών που έχει υποστεί από την πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα “Λήμνος”.

Το animation της «επακούμβησης»
Από την πλευρά του το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, για να μη δυναμιτίσει το κλίμα, ωστόσο η ελληνική πλευρά στην πορεία ανέδειξε ένα ακόμα στοιχείο της τουρκική προκλητικότητας με τον Νίκο Δένδια να παρουσιάζει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Παρασκευής οπτικό υλικό που αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι υπάρχει λάθος χειρισμός από τον Tούρκο κυβερνήτη.

Ο ΣΚΑΙ παρουσίασε σε animation (0:40) και βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν πως φέρεται να προκλήθηκε η επακούμβηση των δύο φρεγατών. Σε αυτό φαίνεται πως ο κυβερνήτης του Kemal Reis με επικίνδυνο ελιγμό βρέθηκε μπροστά στη φρεγάτα Λήμνος. Το ελληνικό πλοίο αν και επιχείρησε να κόψει ταχύτητα, τελικά η τουρκική ενέργεια δεν άφησε πολλά περιθώρια με αποτέλεσμα η φρεγάτα Λήμνος να προσκρούσει στο τουρκικό πλοίο προξενώντας στου σοβαρές ζημιές. Από την πλευρά της, η ελληνική φρεγάτα δεν έπαθε ζημιές, συμμετέχοντας κανονικά στην ελληνογαλλική άσκηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »