Συνεχείς οι πυραυλικές επιθέσεις

Το μεγάλο υδροηλεκτρικό σταθμό στον  ποταμό Δνείπερο, τοπμ μεγαλύτερο στην Ουκρανία,  κτύπησαν σήμερα οι ρωσικοί πύραυλοι, εκτός από το Κίεβο.

Η μονάδα που παράγει ισχύ 440 MW είναι υπεύθυνη για την τροφοδότηση του Κιέβου με ηλεκτρική ενέργεια και αυτή τη στιγμή είναι εκτός λειτουργίας, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Όπως αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι η μονάδα μπορεί να επαναλειτουργήσει, αλλά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για αυτό, όπως σημείωσαν.

 

 

Τα προβλήματα όμως με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας είναι συνεχή για τις περιοχές που ελέγχει το καθεστώς του Κιέβου.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εισήγαγαν περίπου 500.000 γεννήτριες, όμως η χώρα χρειάζεται χιλιάδες ακόμη, μεγαλύτερες και ισχυρότερες, για να βγάλει τον χειμώνα», είπε την Παρασκευή ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ.

 

Οι επιθέσεις στο Κίεβο όπως βιντεοσκοπήθηκαν από τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει από τον Οκτώβριο συνεχείς διακοπές ρεύματος λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές της.

«Για να να βγάλουμε τον χειμώνα χρειαζόμαστε περίπου 17.000 μεγάλες, βιομηχανικού μεγέθους μονάδες παραγωγής ρεύματος», είπε ο Σμίχαλ στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ελπίζουμε ότι θα καλύψουμε ένα μέρος αυτών των αναγκών με τη βοήθεια των εταίρων μας», συμπλήρωσε, εννοώντας βέβαια ότι οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι-εταίροι θα βάλουν για άλλη μια φορά το χέρι στην τσέπη για να προμηθεύσουν το Κίεβο με ότι χρειάζεται.

Η εταιρεία Ukrenergo, η διαχειρίστρια του δικτύου, ανέφερε μετά τις σημερινές αεροπορικές επιδρομές ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επισκευαστούν οι υποδομές, σε σύγκριση με προηγούμενες επιθέσεις και, κατά συνέπεια, θα καθυστερήσει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »