Koμβικής σημασίας εξέλιξη είχαμε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, καθώς ο ουκρανικός Στρατός αθέτησε την υπόσχεση που έδωσε στην Δύση, όπως και αναμενόταν άλλωστε, και έπληξε με M142 Himars την ρωσική πόλη Belgorod.

Η Ρωσία πριν λίγες ώρες δέχτηκε σφοδρό βομβαρδισμό για πρώτη φορά στα χρονικά. Νεότερες πληροφορίες διαψεύδουν τις αρχικές εκτιμήσεις περί “ήσσονος σημασίας περιστατικού” καθώς οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν MLRS Himars με κατευθυνόμενα πυρομαχικά με GPS , βαλλιστικούς 9M79-1 Tochka-U και drones!

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε επιτυχώς οκτώ βλήματα Himars όχι όπως το ένατο. Την ίδια τύχη είχαν περίπου και οι βαλλιστικοί πύραυλοι.

Η Ρωσία είναι πλέον αναγκασμένη να επιταχύνει την επίθεση τουλάχιστον προς το Ντονέτσκ και να δημιουργήσει “buffer Zone” σε αρκετό μεγάλο βάθος μέσα στην Ουκρανία αν θέλει να προστατεύσει τις ρωσικές πόλεις.

Δείτε στα βίντεο την ουκρανική επίθεση

 

 

 

Εκρήξεις στο Belgorod – 50 κτίρια υπέστησαν ζημιές

Περίπου στις 3 τα ξημερώματα χτες, μια σειρά από εκρήξεις συγκλόνισαν το έδαφος του Μπέλγκοροντ. Ως αποτέλεσμα καταστράφηκαν τουλάχιστον 50 σπίτια.

«Πριν από μισή ώρα, μια σειρά από δυνατούς θορύβους ακούστηκαν στο Μπέλγκοροντ. Ένα ιδιωτικό κτίριο κατοικιών στην οδό Μαγιακόφσκι 23 καίγεται. Όλες οι υπηρεσίες εργάζονται επί τόπου. Τρία είναι τα θύματα. Ήδη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παρέχεται όλη η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι λόγοι του συμβάντος διερευνώνται, η αεράμυνα φέρεται να λειτούργησε », δήλωσε ο Vyacheslav Gladkov, Κυβερνήτης της Περιφέρειας Belgorod.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ως αποτέλεσμα των εκρήξεων, τουλάχιστον 50 κτίρια καταστράφηκαν μερικώς ή και ολοσχερώς. Ειδικότερα, αναφέρεται η μερική καταστροφή 11 πολυκατοικιών καθώς και η μερική και ολική καταστροφή τουλάχιστον 39 ιδιωτικών κατοικιών. Μέχρι τώρα είναι γνωστό ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις έχασαν τη ζωή τους.

«Προκαταρκτικές πληροφορίες αυτή τη στιγμή: υπάρχει μερική καταστροφή 11 πολυκατοικιών κατά μήκος των οδών Mayakovsky, Michurin, Chumichov, Popov και Pavlov.

Επίσης, τουλάχιστον 39 ιδιωτικά κτίρια κατά μήκος των οδών Mayakovsky, Popov, Pavlov καταστράφηκαν μερικώς, 5 από αυτά ολοσχερώς.

Όσον αφορά τα θύματα: αυτή τη στιγμή είναι τέσσερα, 2 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο: ένας άνδρας και ένα παιδί 10 ετών. Ο άνδρας βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο άτομα εξετάστηκαν επί τόπου. Παρέχεται όλη η απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Προς το παρόν, υπάρχουν πληροφορίες για τρεις νεκρούς», δήλωσε ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Δεύτερη επίθεση με Himars στην Μελιτόπολη

Πριν λίγο, οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν και δεύτερη επίθεση εναντίον ρωσικών θέσεων με Himars.

Οι ουκρανικές δυνάμεις στοχεύουν μια ρωσική στρατιωτική βάση στη Μελιτόπολη με περισσότερους από 30 πυραύλους. Η περιοχή είναι εντός της εμβέλειας τους εάν εκτοξευθούν οι πύραυλοι βόρεια της Vasylivka.

Δείτε βίντεο από την δεύτερη επίθεση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »