Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ η πτήση της Ryanair
Πριν από λίγο το δίκτυο Μπλούμπεργκ μετέδωσε την πληροφορία ότι εκτός από τον Προτάσεβιτς και την σύντροφό του, τρία ακόμα άτομα εγκατέλειψαν την πτήση της Ryanair μόλις αυτή προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μινσκ. Μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας!

Τρεις επιπλέον επιβάτες αποβιβάστηκαν στο Μινσκ

Όταν η πτήση της Ryanair αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ την Κυριακή, τρεις επιβάτες κατέβηκαν από το αεροπλάνο, εκτός από τον δημοσιογράφο, και τη φίλη του. Ένας από τους επιβάτες ήταν Έλληνας και οι άλλοι δύο ήταν Λευκορώσοι, σύμφωνα με ένα άτομο εξοικειωμένο με την έρευνα.

Ο λόγος αποβίβασης αυτών των επιβατών είναι άγνωστος, είπε το άτομο, το οποίο ζήτησε να μην αποκαλύψουμε τα στοιχειά του επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Πιστεύουμε ότι υπήρχαν και κάποιοι πράκτορες της KGB που αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, νωρίτερα τη Δευτέρα σε σχόλια που μεταδόθηκαν από το RTE Radio.

Η ενδεχόμενη εμπλοκή του Έλληνα στην υπόθεση ερευνάται ήδη από τις αρχές της Λιθουανίας σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Πάντως, την ώρα που το δημοσίευμα του Bloomberg προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την επιχείρηση και την δράση ανθρώπων των μυστικών υπηρεσιών, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης από την άλλη σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open στη Μόσχα Θανάση Αυγερινό μεταδίδουν τα ονόματα των επιβατών αυτών, οι οποίοι μάλιστα μίλησαν και στο τηλεοπτικό δίκτυο Belarus 1 της Λευκορωσίας δηλώνοντας απλοί επιβάτες. Και οι τρεις ισχυρίστηκαν πώς τελικός προορισμός τους ήταν το Μινσκς και θα έφταναν εκεί μέσω Βίλνιους οπότε δεν υπήρχε λόγος να επιβιβαστούν και πάλι στο αεροπλάνο και έμειναν στο Μινσκ.

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ η πτήση της Ryanair – Έρευνα για το αν υπήρχαν πράκτορες
Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ βρίσκονται οι επιβάτες της πτήσης της Ryanair, η οποία εξετράπη της πορείας της στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος καταζητείτο στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, 126 επιβάτες έφυγαν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Bενιζέλος» με τη συγκεκριμένη πτήση και όταν προσγειώθηκαν εκτάκτως στο Μινσκ συνελήφθησαν ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς και η σύντροφός του.

Ωστόσο, υπάρχουν τρία ακόμα άτομα των οποίων ο ρόλος ερευνάται, καθώς όταν απογειώθηκε το αεροπλάνο υπήρχαν 121 άτομα. Η ΕΥΠ πραγματοποιεί έρευνα για να εντοπίσει τα συγκεκριμένα πρόσωπα και τον ρόλο τους, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα ζητήσει από το αεροδρόμιο οπτικοακουστικό υλικό για να δει ακριβώς πού βρισκόταν ο δημοσιογράφος μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ποια άτομα βρίσκονται γύρω του. Παράλληλα θα ζητήσει και τη λίστα των επιβατών της πτήσης, εάν δεν την έχει ήδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »