Η παραγωγή θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2023

Ενώ στην Ελλάδα η αναβάθμιση μέσης ζωής ΕΜΖ για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό ευρίσκεται σε φάση αναζήτησης πόρων, το τουρκικό ΠΝ θα αναβαθμιστεί με νέα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων μετά από συμφωνία με τις ΗΠΑ.  

Αμερικανική έκθεση για τα F-35: ”Ρίσκο η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα!”

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία BAE systems με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο για την ανάπτυξη του συστήματος κατακόρυφης εκτόξευσης MK-41 (VLS), ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθεςΤρίτη.

Μέσα σε αυτήν την παραγγελία περιλαμβάνεται και η Τουρκία για ανάλογα συστήματα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στις φρεγάτες «Κατηγορίας Ι» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι περίπου το 68% των συμβολαίων αξίας 42,8 εκατομμυρίων δολαρίων ανήκει στο Ναυτικό των ΗΠΑ, ενώ το 11% αφορά την Ιαπωνία, το 6% Αυστραλία, Νορβηγία και Ολλανδία και περίπου το 3% ανήκει στην Τουρκία.

Αν και δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί πόσα από τα συστήματα MK για την εκτόξευση πυραύλων θα παραχθούν, η παραγωγή θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2023.
Ο σχεδιασμός των συστημάτων MK ανήκει στην Lockheed Martin των ΗΠΑ.

Οι τουρκικές φρεγάτες “I Class” είναι εξοπλισμένες με συστήματα κατακόρυφης εκτόξευσης MK-41 που παρέχουν ικανότητα άμυνας μεσαίου υψομέτρου σε πλοία που συνοδεύουν.

Τα νέα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων θα χρησιμοποιηθούν στη Φρεγάτα TCG Istanbul, η οποία είναι η πρώτη φρεγάτα “I Class”, του τουρκικού ναυτικού.

Η Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων ολοκλήρωσε το σχεδιασμό φρεγάτων “I Class” μέσα σε δύο χρόνια, με βάση τα σχέδια της Class Class Ada. Η Τουρκία, εν τω μεταξύ, αναπτύσσει επίσης εθνικά συστήματα κάθετης εκτόξευσης.

Αναφέρεται ότι τα εγχώρια συστήματα εκτόξευσης πυραύλων θα χρησιμοποιηθούν για τις φρεγάτες TCG İzmir (F-516), TCG Izmit (F-517) και TCG İçel (F-518).

Πληροφορίες φέρουν επίσης τη δύση και το ΝΑΤΟ, να εγκρίνουν σιωπηλά την τουρκική προειδοποίηση προς το στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, με την οποία η Άγκυρα απειλεί με κανονική εισβολή στην χώρα.

Ο Ερντογάν στέλνει ανήλικους Σύριους να πολεμήσουν στη Λιβύη

“Εάν κτυπηθούν οι  αποστολές μας και τα συμφέροντά μας στη Λιβύη, θα θεωρήσουμε τους δυνάμεις του Χαφτάρ νόμιμους στόχους”, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Είναι απαράδεκτο πάντως τα Ηνωμένα Έθνη να παραμένουν σιωπηλά ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο, ενώ δύση και ΝΑΤΟ κάνουν πως δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Η Τουρκία έχει ρίξει το βάρος της στην στήριξη της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, η οποία εδρεύει στην Τρίπολη. Η Ρωσία, τα ΗΑΕ και η Αίγυπτος υποστηρίζουν τον Haftar, ο οποίος ελέγχει την Ανατολική Λιβύη.

“Οι χώρες που παρέχουν στρατιωτική, οικονομική και πολιτική βοήθεια στο Χαφτάρ είναι υπεύθυνες για τα δεινά που υφίστανται ο λαός της Λιβύης και το χάος και την αστάθεια στην οποία παρασύρεται η χώρα”, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.

Μόνο που δεν πέφτει κανένας λόγος στην Άγκυρα για τη Λιβύη, όπως και για τη Συρία, αλλά οι Τούρκοι ετοιμάζουν να προσαρτήσουν εδάφη που κατείχαν πριν 100 και πλέον χρόνια, αλλά θα μείνουν με την όρεξη λόγω ακριβώς των σχεδίων αυτών από άλλες δυνάμεις.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »