Είναι ένα όπλο το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τα ουκρανικά αντιαρματικά όπλα

Βίντεο και εικόνες του νέου Κύριου Άρματος Μάχης της Ρωσίας (MBT), του T-14 Armata, εντός της ζώνης «Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης» του Ντονμπάς δημοσιοποιούν οι Ρώσοι.

Το εξελιγμένο τέταρτης γενιάς άρμα μάχης (είναι το πρώτο, παγκοσμίως, τέταρτης γενιάς που παράγεται), έχει παραχθεί σε έναν αριθμό μεταξύ 100 και 150 μονάδων από τον περασμένο Μάρτιο που ξεκίνησε η παραγωγή του και τουλάχιστον τα μισά από αυτά έχουν αναπτυχθεί και έχουν δοκιμαστεί στην ανατολική Ουκρανία.

Είναι ένα όπλο για το οποίο δύσκολα θα βρουν απάντηση οι Ουκρανοί, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να αντιπαρατεθούν και να αναχαιτίσουν ούτε καν τα T-90MS, από τα οποία έχουν καταστραφεί λιγότερα από 10 παρά την εντατική χρήση 150 μονάδων στο πεδίο της μάχης.

Αλλά το Τ-14 είναι άλλο όπλο: Οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν αν υπάρχει καν αντιαρματικό όπλο που να μπορεί να το καταστρέψει με απευθείας πλήγμα

Ο Ρώσος τηλεοπτικός παρουσιαστής Vladimir Solovyov μοιράστηκε αρκετές φωτογραφίες και βίντεο του T-14 Armata στο Telegram, λέγοντας: «Επιστρέφω από άλλο ταξίδι στην πρώτη γραμμή έχοντας τα πρώτα πλάνα των πληρωμάτων των αρμάτων T-14 Armata».

Δεν είναι γνωστό ακριβώς πού τραβήχτηκε ή φωτογραφήθηκε το T-14, αλλά ρωσικές αναφορές αναφέρουν ότι τα πληρώματα του T-14 μαγνητοσκοπήθηκαν ενώ εκτελούσαν εκπαίδευση συντονισμού μάχης, πιθανώς στην πίσω περιοχή μιας «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», που είναι ο επίσημος κυβερνητικός όρος για την επιχείρηση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές ρωσικών μέσων ενημέρωσης, τα τανκς ετοιμάζονται να αναπτυχθούν στο Ντονμπάς προς την κατεύθυνση του Χάρκοβου, ενώ ακούγεται ότι μία ίλη θα μεταφερθεί στην Λευκορωσία για να επιχειρήσει από κοινού με Τ-90MS στην πρώτη δικτυοκεντρική συνεργασία προηγμένων ρωσικών αρμάτων, σε περίπτωση που επιχειρηθεί υπερκέραση του Κίεβου από τα δυτικά.

Δείτε το βίντεο:

 

O υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας Denis Manturov mιλώντας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού Rossiya 1 ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ότι το νέο άρμα μάχης του ρωσικού Στρατού T-14 δοκιμάστηκε με επιτυχία και στη Συρία.

«Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Συρία ήταν πολύ σημαντικές καθώς σε αυτές περιελήφθησαν όλα τα δυνατά σενάρια μάχης, οι οποίες έχουν ήδη ενσωματωθεί στο άρμα» είπε ο Ρώσος υπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »