Η Wanger Ισχυρίζεται ότι σταθεροποίησε την γραμμή επαφής

To ρωσικό ΥΠΑΜ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους ουκρανικούς ισχυρισμούς ότι οι δυνάμεις του Κιέβου κατάφεραν να κερδίσουν μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα στην χθεσινή αντεπίθεση στο βόρειο και στο νότιο άκρο των ρωσικών γραμμών άμυνας στο Μπάκχμουτ και όπως αναφέρει «Οι φήμες που διακινούνται από ατομικούς λογαρισμούς στο Telegramma περί εχθρικής διείσδυσης σε διάφορους τομείς της γραμμής επαφής είναι ψευδείς».

Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική επίθεση στο Σπίρνε ανατολικά του Σεβέρσκ διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα.

Με λίγα λόγια η Μόσχα ισχυρίζεται πως παρά την σφοδρή ουκρανική αντεπίθεση δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στο μέτωπο του Μπάκχμουτ.

Θα φανεί τις επόμενες ώρες ποιος λέει αλήθεια: Η Μόσχα ή το Κίεβο;

 

Από όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, όλη τη νύχτα διεξάγονταν μάχες κοντά στο χωριόA Μποχντανίβκα βόρεια του Μππάκχμουτ όπου νέες μονάδες της Wagner PMC προχώρησαν σε τοπική αντεπίθεση προς αποκατάσταση της γραμμής επαφής στην πρότερη κατάστασή της.

 

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μία φιλόδοξη περικύκλωση του Μπάκχμουτ, θα περιλάμβανε μέσα στην περίμετρο της όλες τις ρωσικές δυνάμεις. Στην αρχή τουλάχιστον οι Ρώσοι φάνηκαν να αιφνιδιάζονται αλλά μετέπειτα φαίνεται πως σταθεροποίησαν τα μέτωπα.

 

Η ρωσική Αεροπορία έχει αυξήσει την παρουσία της στα πεδία των μαχών καθώς πλέον πραγματοποιεί 100 αεροπορικές επιδρομές την ημέρα, κάτι που σημαίνει πως οι ουκρανικές δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα κατά την αντεπίθεσή τους.

Το φθινόπωρο του 2022 η παρουσία της ρωσικής Αεροπορίας ήταν ισχνή (για λόγους που μόνο οι Ρώσοι κατανοούν).

 

Οι πρόσφατες αναφορές σε ότι αφορά τους οικισμούς Bohdanivka και Ιvanivske είναι ότι υπήρξε μία σύντομη κατοχή ρωσικών θέσεων από τις ουκρανικές δυνάμεις αλλά εν συνεχεία ανακαταλήφθηκαν από την RussWagnerPMC.

 

Πάντως, βορειότερα, στο Σπίρνε, ανατολικά του Σεβέρσκ, το δεύτερο Σώμα Στρατού των ρωσικών δυνάμεων πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίθεση και ανέτρεψε τις ουκρανικές αμυντικές θέσεις.

Πρόκειται για επίθεση αντιπερισπασμού η οποία έχει σκοπό να αναγκάσει τους Ουκρανούς να στείλουν δυνάμεις σε άλλο μέτωπο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »