Ακόμα και ο καιρός έχει γίνει πολιτικό «εργαλείο»

Το «τσίρκο» των μετεωρολόγων συνεχίζει ακάθεκτα το έργο του αφού από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα προέβλεπαν… έντονες χιονοπτώσεις και… δύσκολες καταστάσεις κάτι που για ακόμα μία φορά δεν επαληθεύτηκε.

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αποδείχτηκε ότι επηρέασε ένα μικρό μέρος της χώρας και αυτό για λίγο.

Το κρύο που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι το μόνο φυσιολογικό μέχρι τώρα που έχει συμβεί αυτό τον χειμώνα που χαλαρά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «χειμερινό καλοκαίρι».

Προβλέπεται να έχει κρύο τον χειμώνα, προβλέπεται να βρέχει, να ρίχνει χαλάζι και εξ’όσων ιστορικά γνωρίζουμε προβλέπεται και να χιονίζει.

Ότι συνέβη αυτές τις ημέρες δεν «ξέφυγε» από τα συνηθισμένα πλαίσια ενός κλασικού χειμώνας στον ελληνικό χώρο.

Κάποια παραπάνω χιόνια σε Φλώρινα, Κοζάνη και εντέλει στην βόρεια Αττική και στους πρόποδες της Πεντέλης θα ήταν «καιρική ανωμαλία» εάν δεν είχαν συμβεί.

Τι συμβαίνει λοιπόν πραγματικά;

Γι΄αυτούς που τον προκαλούν τον θόρυβο υπάρχουν λόγοι.

Ο Σάκης Αρναούτογλου είναι γνωστό ότι θα κατέβει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ενώ ο Γιάννης Καλιάνος είναι βουλευτής της ΝΔ και θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
Για τον Κλέαρχο Μαρουσάκη δεν ξέρουμε αλλά πάντως είναι αυτός που επέμενε για  έντονες χιονοπτώσεις από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το μεσημέρι.
Όμως η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» δεν διαφέρει σε τίποτα από κακοκαιρίες περασμένων ετών και δεκαετιών και σίγουρα δεν συγκρίνεται με τις καταστάσεις του 2021 και 2022 όταν χιόνισε… κανονικά και διαλύθηκε η χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδά έφτασε στο σημείο να ζωγραφίσει ακόμα και… δράκους στα σύννεφα για να σχολιάσει «καυστικά» τα όσα ακούστηκαν αυτές τις ημέρες και συνεχίζονται να ακούγονται.

Αν ήμασταν στην Γκαμπόν τότε θα συμοφωνούσαμε.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »