Τα πραγματικά νούμερα από τους εμβολιασμούς στη χώρα μας είναι απογοητευτικά και όσο και αν προσπαθεί ο κυβερνητικός μηχανισμός να πείσει πως το πρόγραμμα «Ελευθερία» είναι επιτυχημένο οι αριθμοί είναι αμείλικτοί.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον εμβολιασμό και μάλιστα οι αριθμοί που έδωσε στη δημοσιότητα ήταν παρόμοιοι.

Όπως είπε ο Κικίλιας έως και χθες οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα ανέρχονταν σε 5.751.115. Ειδικότερα το 35,5% του γενικού πληθυσμού έχει καλυφθεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση εμβολίου και το 20,39% του γενικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως μετά από περίπου 6 μήνες από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ελευθερία» έχουν γίνει 5,7 εκατ. εμβολιασμοί στη χώρα, δηλαδή περίπου 1 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα.

Αριθμός που εκθέτει την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας Β.Κικίλια ο οποίος στις 18 Νοεμβρίου, όταν και παρουσίαζε το πρόγραμμα «Ελευθερία» υποστήριζε πως θα γίνονται πάνω από 2 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα.
Η «Γαλάζια Ελευθερία»

Παράλληλα συνεχίζεται το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», με εντατικούς ρυθμούς σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, όχι και με τόσο εντατικούς σύμφωνα με τους πραγματικούς αριθμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Κικίλιας, το 40% των κατοίκων των νησιών είναι εμβολιασμένο με την πρώτη δόση – σε σχέση με 22% που ήταν το ποσοστό αυτό πριν ξεκινήσει στοχευμένα η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» – και 27% πλήρως εμβολιασμένοι (13% πριν την έναρξη της επιχείρησης).

Το ποσοστά είναι μεγαλύτερα σε σχέση με το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα. Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην επικράτεια είναι 35,5% ενώ στη νησιωτική χώρα είναι 40%. Πλήρη ανοσία έχει στην επικράτεια το 20,39% ενώ στα νησιά το 27% του πληθυσμού.

Παρόλα αυτά μπήκαμε πλέον στον Ιούνιο και υποτίθεται η κυβέρνηση μέχρι τέλος Απριλίου θα είχε μετατρέψει τα περισσότερα νησιά σε «covid-free» προορισμούς, έχοντας εμβολιάσει πλήρως τους κατοίκους.

Η χώρα υποτίθεται έχει ξεκινήσει να δέχεται τουρίστες και σε καμία περίπτωση οι αριθμοί δεν δείχνουν πως τα νησιά έχουν γίνει «covid-free» ή πως θα γίνουν σύντομα.

Υπάρχουν βέβαια κάποια νησιά στα οποία υπάρχει μεγάλη πληρότητα στα ραντεβού για εμβολιασμούς. Ενδεικτικά, ο υπουργός Υγείας ανέφερε το «καλό παράδειγμα» των κατοίκων της Λευκάδας, της Θάσου, της Πάρου, της Μυκόνου και της Σαλαμίνας, που συμμετέχουν στον εμβολιασμό.

Και φυσικά, ο μεγάλος βραχνάς ξεκινάει εδώ για την κυβέρνηση καθώς μέχρι στιγμής όσοι ήθελαν να εμβολιαστούν το έκαναν (πλην τους 18-30 ετών), από εδώ και πέρα η κυβέρνηση και οι «ειδικοί» θα πρέπει να πείσουν τους πολίτες να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »