Η αδήριτη ανάγκη να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, χωρίς να εγκαταλείψουμε όμως το στόχο μας, που είναι η επιβίωση και ανάπτυξη του λιανεμπορίου και της μικρομεσαίας επιχείρησης, μας ώθησε στο να ψάχνουμε να βρούμε νέους τρόπους με τους οποίους θα πάμε κόντρα σε αυτούς που λένε πως ”τελειώσαμε”, ή θέλουν το κλείσιμό μας. Σαν Εμπορικός Σύλλογος όλους τους θέλουμε κοντά μας και όλοι ταξιδεύουμε στην ίδια βάρκα έχοντας απέναντι μας κοινά προβλήματα. Το λιανεμπόριο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η εστίαση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, είναι τομείς που συνυπάρχουν και συμβάλλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη ενός Δήμου με απαραίτητη προϋπόθεση την βοήθεια και αρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε έκτακτη διαδυκτιακή συνάντηση με το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και του manager της εταιρείας που δραστηριοποιείται στη δημιουργία digital open mall και όπως δείχνουν οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται, θα έχουν στο μέλλον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά. Η ψηφιακή εποχή δείχνει να είναι μονόδρομος για την έξοδο από την σημερινή δεινή πραγματικότητα.

Για περισσότερο από δυόμισι ώρες την Τετάρτη το απόγευμα, μέχρι αργά το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος της εταιρείας PROothisi, Ντόμαλης Παναγιώτης εξήγησε στο Προεδρείο του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας διεξοδικά, τις δυνατότητες και τις προοπτικές για τους επαγγελματίες αλλά και για τους ίδιους τους πελάτες τους.
Το Προεδρείο αφού άκουσε με μεγάλη προσοχή την παρουσίαση δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να βομβαρδίζει τον υπεύθυνο με ερωτήσεις για τον τρόπο λειτουργίας και τα οφέλη που θα έχει για τον τόπο, τους καταναλωτές και τα μαγαζιά μας.
Μάλιστα ο κ. Ντόμαλης, έφερε παραδείγματα Δήμων που έχουν ήδη ξεκινήσει και εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία τα ψηφιακά εμπορικά κέντρα.
Μέσα από αυτή την ενημέρωση δημιουργήθηκε η κοινή πεποίθηση πως τα νέα ψηφιακά εμπορικά κέντρα είναι μια δυναμική λύση, που αποδεικνύει στην πράξη πως δεν αφηνόμαστε στην τύχη μας αλλά πολεμάμε, βρίσκουμε τρόπους, αντιμετωπίζουμε το κακό στην ρίζα του.
Στόχος δεν είναι σε καμία περίπτωση να αντικατασταθούν τα φυσικά καταστήματα, αλλά αντίθετα να ενισχυθούν αυξάνοντας τις πωλήσεις τους και παράλληλα να ενδυναμωθεί η τοπική οικονομία.
Συμφωνήθηκε η δημιουργία demo για digital open mall από τον Εμπορικό Σύλλογο έτσι ώστε να διευρυνθούν οι επαφές και συμμετοχές, να παρουσιαστεί και σε άλλους φορείς και ΌΛΟΙ μαζί να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στην αγορά μας στην οποία θα συμμετέχει και η πιο μικρή επιχείρησης στον ψηφιακό κόσμο.
Δήλωση προέδρου:
Μετά την παταγώδη αποτυχία της προηγούμενης διοίκησης να συμμετάσχει στο OPEN MALL με τα σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ που θα <έπεφταν> στον Δήμο και στα μαγαζιά μας, σήμερα μας δίνετε η ευκαιρία να καταφέρουμε αυτό που δεν μπόρεσαν να φέρουν εις πέρας οι προκάτοχοί μας.
Τα ψηφιακά Εμπορικά Κέντρα (Digital Open Mall), είναι μια νέα προοπτική, βασισμένη στα νέα δεδομένα της covid και μετά covid εποχής, που προσπαθούν να φέρουν το αντίδοτο στις μικρές επιχειρήσεις και να κρατήσουν τους καταναλωτές στον Δήμο μας.

Δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα, μέσα από διάβασμα, ενημέρωση, συμμετοχή σε συνέδρια, συμβούλια, forum και τηλεδιασκέψεις έτσι ώστε να δούμε όλες τις τάσεις και τις λύσεις για την ανάπτυξη της αγοράς μας. Αυτή η νέα προοπτική ανοίγεται αυτή τη στιγμή και εμείς καλούμαστε να οδηγήσουμε το Εμπόριο και την επιχειρηματικότητα στην επόμενη μέρα. Σαν τους καθεαυτού γνώστες της αγοράς και των προβλημάτων της, θέλουμε τον Δήμο αρωγό στις νέες τάσεις που ανοίγονται μπροστά μας, ώστε οι επιχειρήσεις μας να είναι Βιώσιμες, Δυνατές, Ανταγωνιστικές και να ξαναγίνουν η ατμομηχανή για την ανάπτυξη όλης της περιοχής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »