Όπως αποκάλυψε η The Wall Street Journal
Το ένα μετά το άλλο φαίνεται να προκύπτουν τα ζητήματα για τον Μπιλ Γκέιτς, που δεν δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ζωής του μετά το διαζύγιο με την Μελίντα.

Οι δύο τους αποφάσισαν μετά τον χωρισμό να συνεχίσουν να συνεργάζονται στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, έναν από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft Corp. αποφάσισαν το 2020 ότι δεν ήταν αποδεκτό να παραμείνει ο συνιδρυτής Μπιλ Γκέιτς, ενώ ερεύνησαν την προηγούμενη ακατάλληλη ρομαντική σχέση του δισεκατομμυριούχου με μια γυναίκα υπάλληλο της Microsoft, ανέφερε η The Wall Street Journal την Κυριακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επικαλούμενα άγνωστες πηγές, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που διερεύνησαν το ζήτημα, προσέλαβαν μια δικηγορική εταιρεία για να πραγματοποιήσει έρευνα στα τέλη του 2019, αφού μία μηχανικός της Microsoft είπε σε επιστολή ότι είχε σεξουαλική σχέση με τον Γκέιτς για αρκετά χρόνια.

«Η Microsoft αντιλήφθηκε κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2019 ότι ο Μπιλ Γκέιτς προσπάθησε να ξεκινήσει μια στενή σχέση με μία υπάλληλο της εταιρείας το 2000», αναφέρει εκπρόσωπος της Microsoft στην έκθεση με τη βοήθεια του δικηγορικού γραφείου που ανέλαβε την διεξοδική έρευνα.

«Καθ ‘όλη τη διάρκεια της έρευνας, η Microsoft παρείχε εκτεταμένη υποστήριξη στον υπάλληλο που εξέφρασε την ανησυχία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γκέιτς παραιτήθηκε πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας του διοικητικού συμβουλίου, μια άλλη πηγή εξοικειωμένη με την κατάσταση αναφέρεται στην έκθεση.

Όταν ο Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft πέρυσι, ανέφερε ότι το έκανε για να επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία.

«Υπήρχε μια υπόθεση πριν από σχεδόν 20 χρόνια που έληξε φιλικά», δήλωσε στην εφημερίδα ένας ανώνυμος εκπρόσωπος του Γκέιτς.

«Η απόφαση για αποχώρηση από το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε καμία σχέση με αυτό το θέμα. Στην πραγματικότητα, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να ξοδέψει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία, ξεκινώντας αρκετά χρόνια νωρίτερα», πρόσθεσε.

Ο Γκέιτς ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και είναι σήμερα τέταρτος στη λίστα, με εκτιμώμενο πλούτο άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι New York Times ανέφεραν, επίσης, την Κυριακή ότι ο Γκέιτς είχε αναπτύξει «φήμη για αμφισβητήσιμη συμπεριφορά σε εργασιακά περιβάλλοντα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γκέιτς έκανε προσκλήσεις σε γυναίκες που εργάστηκαν γι ‘αυτόν στη Microsoft και στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, αναφέροντας ανθρώπους που ήταν εξοικειωμένοι με τη συμπεριφορά του.

Η Μελίντα πιστεύεται ότι είναι εκείνη που υπέβαλε αίτηση για διαζύγιο στις 3 Μαΐου, ισχυριζόμενη ότι ο γάμος είχε «σπάσει ανεπανόρθωτα» στα έγγραφα.

Ωστόσο, οι λόγοι για τη διάσπαση και τις ιδιαιτερότητες της διάλυσης παραμένουν άγνωστοι, ενώ τα μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι θα μπορούσε να ήταν οι φερόμενοι δεσμοί του Μπιλ Γκέιτς με τον εκπρόσωπο καταδικασθέν παιδόφιλο και χρηματοδότη Jeffrey Epstein, του οποίου η γνωριμία φέρεται να έκανε τη Μελίντα «έξαλλη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »